Clinici de top pentru ovocite donate in Europa

FIV clinica Zlin

Infertilitatea, o boala despre care nimeni nu avea curaj sa vorbeasca in trecut, a inceput sa fie un subiect tot mai discutat. Femeile care se confrunta cu probleme de fertilitate au acum la dispozitie mai multe proceduri prin care pot sa ramana insarcinate si pot sa se bucure de o viata normala.
Cele mai multe dintre cauze pot fi depistate, dar exista si un numar semnificativ – 10-15%, in care factorul determinant ramane necunoscut. Procedura de fertilizare in vitro cu ovocite proprii sau ovocite donate poate fi rezolvarea tuturor cauzelor. Despre cum se desfasoara o procedura de FIV cu ovule donate, am scris aici.

In Romania, poti apela doar la procedura FIV clasica, cu ovocite proprii. Exista cateva prevederi legale sub incidenta legislatiei din transplant,  insa cadrul legislativ nu este pus la punct in asa fel incat sa permita fara dubii si fara complicatii, si donarea de ovocite. Multe din cuplurile care au nevoie de fertilizare in vitro cu ovocite donate se indreapta catre tari unde aceasta procedura este permisa.

Top clinici donare de ovocite in Europa

La mare cautare este Cehia, unde rata de success a fertilizarii in vitro cu ovocite donate este de 57%, iar media costurilor la care se ridica o astfel de procedura este 4600 Euro.

Printre cele mai cunoscute clinici din Cehia sunt: clinica Zlin, clinica Reprogenesis si clinica Reprofit. Potrivit descrierii, clinica Zlin ofera servicii in domeniul reproducerii umane asistate, andrologie si embriologie de mai bine de 15 ani. Clinica Zlin utilizeaza toate tehnicile si procedurile de reproducere umana asistata (FIV, ET, ICSI, PICSI, PGD, FIV cu ovocite si sperma donate, MESA/TESE, crioconservarea ovocitelor, spermei si a embrionilor).

Ucraina are o media a costurilor de 5100 Euro, iar rata de success a procedurii se lauda cu un procent de 60%. La clinicile din Ucraina, cum ar fi BioTexCom, chiar daca identitatea donatoarelor este protejata, ai la dispozitie un album foto din care iti poti alege donatoarea de la care vei primi ovocitele.

Spre deosebire de Romania, unde “Mama Surogat” este interzisa prin lege, Ucraina este foarte cunoscuta pentru acest fenomen. Tot mai multe cupluri din tara noastra merg In Ucraina pentru acest serviciu. Din cauza relatiei de confidentialitatea medic-pacient nu stim exact cati copii cu ADN romanesc au fost nascuti din mame ucrainience.

Grecia este printre tarile preferate de romancele care apeleaza la fertilizare in vitro cu ovocite donante, fiind cea mai aproape din topul celor mai cautate tari pentru FIV cu ovocite donate din Europa. Cu o medie a costurilor de 5000 de Euro, are cea mai buna rata de succes dintre cele 3 tari mentionate, 64%, potrivit documentelor realizare de institutii de cercetare din Europa.

Din punct de vedere al legislatiei, Grecia are cel mai bine potrivit cadru legislativ pentru reproducere umana asistata, dar si cel mai mare numar de copii nascuti prin astfel de procedura.

sursa foto: familyinceptions.com

3 Responses

  1. Cred că clinica BioTexCom este cea mai bună dintre toate! Pentru că am încercat de multe ori, în diferite clinici să rămân însărcinată cu servicii similare, dar nu a funcționat. Doar aici am reușit! Recomand!!!

    1. Buna ziua! Ne bucuram pentru reusita dumneavoastra. Fiecare clinica are procentul ei de reusita. Clinica din Grecia cu care colaboram noi are o sansa cumulata de reusita de 80%.

  2. Experiența noastră în clinica BioTexCom a fost placuta și neduroroasa. Totul a decurs aproape fără stres într-o atmosferă de susținere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *