Sanse de reusita pentru ovocite donate

infertilitate banner
Romania nu este o optiune pentru fertilizarea in vitro cu ovocite donate, stii deja asta. Totul din cauza legislatiei deficitare. In Europa, procedura este tot mai des practicata, in clinici de renume, cu rezultate foarte bune pentru familiile care isi doresc un copil si nu il pot avea pe cale naturala. Optiunile sunt numeroase si poate deveni coplesitor atunci cand ai de ales tara si clinica in care urmeaza sa iti implinesti visul. De departe cel mai important indicator pe care trebuie sa il iei in seama in aceasta situatie este rata de succes. Analizand cifrele din intreaga Europa si, bineinteles, luand in calcul si factorul proximitatii, poti lua o decizie asumata.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Ce este rata de succes in acest caz?

Procentul tratamentelor realizate anul anterior in tara respectiva, care s-au finalizat cu sarcini sau nasteri. Aceasta este rata de reusita. Asadar, este important sa alegi o tara cu o rata de succes cat mai mare, astfel incat sa te asiguri ca sansele tale de a ramane insarcinata si de a duce la bun sfarsit sarcina sunt foarte mari.

Cea mai mare rata de succes din Europa pentru procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate este in Grecia. 64% din tratamentele realizate aici s-au finalizat cu succes. Aici se realizeaza cu precadere proceduri cu ovocite proaspat donate, asadar rata de succes este mai mare.

Spania este urmatoarea in topul celor mai mari rate de succes din Europa, cu putin peste 63%, diferenta de procent fata de Grecia fiind una foarte mica. Spania este, insa, una din tarile cu cele mai multe cicluri de donare din Europa, aici realizandu-se aproape jumatate din ciclurile de donare din intreaga Europa.

Cu aproape aceeasi rata de succes se lauda si Lituania. 63% din fertilizarile in vitro cu ovocite donate realizate aici au fost un succes. Urmatoarele doua locuri in top sunt ocupate de Ucraina si Cipru, cu o rata de succes de aproape 62%. Urmeaza Portugalia cu 59%, Polonia cu 57%, Cehia cu 56% si Bulgaria cu 52%.

Ce este rata de succes in acest caz?

Asadar, rata de succes pentru aceasta procedura este peste 50% in toata Europa, insa succesul procedurii tine de mai multi factori precum cauza infertilitatii, varsta sau starea de sanatate a pacientei. Inainte de a alege clinica, afla si care este rata de succes pentru categoria ta de varsta si, daca este posibil, pentru tratamentul de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *