Procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate proaspete presupune un parcurs greoi, iar donatoarea trebuie sa fie neaparat una cunoscuta, in Romania. Dr. Denisa Nica si dr. Chadi Muheidli vorbesc intr-un material la A7TV despre conditiile necesare pentru aceasta procedura, despre aspectele legale si despre costuri in Grecia.

sursa: A7TV

Tot mai multe femei devin mame dupa varsta de 35 de ani. Nevoia de siguranta financiara, probleme medicale diverse sau necesitatea obtinerii unei cariere sunt doar cateva dintre motive. Totusi, o sarcina dupa varsta de 35 de ani este mai greu de obtinut si implica anumite riscuri, atat pentru mama, cat si pentru copil. Despre toate acestea vorbeste dr. Chadi Muheidli la Digi24, in materialul de mai jos.

sursa: Digi24

Cui i se adreseaza, pasi pentru procedura, screening medical donatoare de ovocite, donarea de ovocite in Grecia. Despre procedura cu ovocite donate, poti citi si aici: https://www.ovocitedonate.ro, iar despre embrioni donati, AICI: https://www.ovocitedonate.ro.

In Grecia, procedura de fertilizare in vitro cu embrioni donati este reglementata de lege. Donarea este anonima, voluntara si fara remuneratie. Principalul beneficiu pentru donator ar trebui sa fie multumirea data de ajutorul pe care il ofera unui cuplu in demersul de a obtine o sarcina. Selectia tine cont de trasaturile cuplului care primeste embrionul.

Elena are 44 de ani si timp de aproape 8 ani a incercat sa aiba un copil. Din prima casnicie are un copil, insa a vrut sa-i dea si actualului sot sansa sa aiba propriul copi. Avea 36 de ani cand au luat decizia sa aiba un copil. Niciunul dintre ei nu a crezut ca vor fi probleme. Elena mai fusese insarcinata, astfel ca infertilitatea nu parea sa fie un impediment. Au urmat insa doua sarcini obtinute natural, dar pierdute la sapte si noua saptamani. Visul Elenei s-a implinit dupa ce a trecut printr-o procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate.

Procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate presupune fertilizarea in laborator a unui ovocit cu sperma partenerului. Embrionul rezultat este transferat in uter, unde se poate transforma intr-o sarcina. Trebuie respectati mai multi pasi in cadrul acestei proceduri. Afla mai multe despre etapele acestei proceduri si despre cum poti sa-ti cresti sansele de a avea o sarcina din materialul de mai jos, de la dr. Chadi Muheidli.

Sansa unei proceduri de fertilizare in vitro cu ovocite donate vine din strainatate, acolo unde merg pacientele care doresc un copil, dar nu-l mai pot obtine pe cale naturala. In Grecia, reglementarile legale sunt clare si foarte stricte, iar listele de asteptare sunt inexistente, ceea ce face din aceasta tara o destinatie de top pentru FIV cu ovocite donate. Mai multe amanunte, de la dr. Chadi Muheidli, in materialul de mai jos.

Infertilitatea este definita ca incercarea de a obtine o sarcina pe cale naturala (avand o viata sexuala activa), fara succes, timp de cel putin un an. Daca partenera are mai mult de 35-37 de ani, atunci recomandarea este ca incercarile nereusite sa conduca la o serie de investigatii specifice dupa 6 luni. 15-18% din cuplurile de la noi au probleme in obtinerea unei sarcini pe cale naturala. Amanunte, intr-un material filmat de o echipa TVH.

sursa: TVH

Ovocitele donate reprezinta o solutie pentru persoanele cu o rezerva ovariana scazuta, care sunt in premenopauza sau chiar la menopauza, deci nu pot obtine o sarcina pe cale naturala, cu ovulele proprii. De obicei, aceste paciente au peste 40 de ani, dar sunt si situatii in care femei tinere sufera de insuficienta ovariana prematura si au nevoie de aceasta procedura. Dr. Chadi Muheidli, specialist in probleme de fertilitate la Dacia Medical Center, explica fenomenul, la Itsy Bitsy.

sursa: Itsy Bitsy

Tot ce trebuie sa stii despre FIV. Ce presupune fertilizarea in vitro, cand este recomandata si care sunt ajutoarele pe care le primeste un cuplu care nu poate concepe pe cale naturala aflati din interviul acordat de dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie la Dacia Medical Center, pentru echipa Neatza cu Razvan si Dani, la Antena 1.

sursa: Antena 1

Analize necesare in diagnosticarea cuplului infertil. Atunci cand ajungi la un medic specialist in probleme de fertilitate, o simpla discutie poate sa duca catre anumite investigatii medicale. In lunga lista disponibila, sunt cateva deja consacrate, ca denumire – histerosalpingografie, histerosonografie, laparoscopie etc. Dar ce inseamna ele, cat de utile sunt, ce ne indica si, mai ales, pana unde putem merge cu toate aceste metode de diagnostic sunt lucruri despre care ne spune mai multe dr. Chadi Muheidli, in materialul de mai jos.

Cat timp asteptam sa apara sarcina pe cale naturala? Cand ne adresam unui specialist in infertilitate? Este posibila o sarcina dupa varsta de 35 de ani? Raspunde dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie la Dacia Medical Center.

Pentru femeile a caror rezerva ovariana a ajuns la final, drumul spre maternitate trece prin Grecia. Clinica Medimall din Atena este locul recomandat de dr. Chadi Muheidli pentru fertilizarea in vitro cu ovocite donate. Despre aceasta procedura si motivele pentru care ea nu poate fi realizata la noi, afli din reportajul realizat de echipa Kanal D.

sursa: Kanal D

Ce faci cand vrei sa ai un copil, dar rezerva ta ovariana a ajuns la final? Specialistii au gasit solutia: fertilizare in vitro cu ovocite donate. Explica ce presupune aceasta procedura dr. Chadi Muheidli, specialist in reproducere umana asistata, intr-un interviu pentru radio Itsy Bitsy.

sursa: Itsy Bitsy

Odata cu varsta inaintata a mamei, scapam poate de grija aspectului financiar, dar intampinam numeroase alte probleme, deloc de neglijat. De mentionat ar fi riscurile unei sarcini dupa varsta de 35 de ani – de la riscul de avort spontan si de nastere prematura, la riscul de malformatii. De exemplu, riscul de Sindrom Down creste considerabil. Daca la 30 de ani, statisticile indica o probabilitate de 1 caz la 1000 de sarcini, la 35 de ani riscul este de 1 din 400, pentru ca la 40 de ani, el sa fie estimat la 1 din 100. Asta daca ajungem sa obtinem o sarcina, pentru ca marea problema a pacientelor ajunse la 38 – 40 de ani este rezerva ovariana scazuta si o probabilitate mica de a avea un copil pe cale naturala. Aici intervin procedurile de reproducere umana asistata, despre care spune mai multe dr. Chadi Muheidli.

sursa: Itsy Bitsy

Romancele devin mame tot mai tarziu, iar media de varsta la prima sarcina a crescut in ultimii ani. Dupa o anumita varsta, rezerva ovariana scade simtitor, astfel ca o sarcina pe cale naturala devine tot mai greu de obtinut. De asemenea, o sarcina dupa 35 de ani poate fi una cu risc, atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

sursa: B1