Procedura Embrioni Donati

sanse reusita embrioni donati

Donarea de Embrioni in Grecia

In multe tari din vestul Europei, inclusiv in Grecia, copiilor rezultati din fertilizarea cu embrioni donati le este permis, ca dupa majorat, sa aiba acces la toate datele, inclusiv la identitatea donatorilor.

Odata stabilita indicatia de fertilizare cu embrioni donati, in situatiile mentionate in pagina despre cauze, se trece la pasul urmator, care este fertilizarea dintre sperma donatorului si ovocitul donatoarei, cu caracteristicile determinate in urma analizei partenerilor ce vor deveni parinti.

Donarea de embrioni este permisa in Grecia si atent legiferata, cu reguli clare, ce nu lasa loc de interpretari. 

Poti alege un donator anonim sau un donator prezent dintr-o baza de date, de unde poti comanda material genetic cat mai asemanator caracteristilor tale si ale partenerului tau, sau dupa alte preferinte.

Banca de material genetic a clinicii partenere Medimall poate fi accesata aici

Potrivit legii grecesti, donatorii de sperma si de ovocite trebuie sa aiba intre 18 si 33 de ani, iar selectia lor este facuta dupa un screening medical strict. Mai jos iti explicam care sunt testele la care sunt supusi donatorii.

Atentie! Varsta maxima a femeii care primeste embrionul este de 54 de ani.

Programul de Donare de Embrioni

Programul de donare de embrioni din Grecia foloseste atat ovocite proaspete, cat si congelate, pentru fertilizare in vitro, iar receptorii au dreptul sa aleaga intre cele doua tipuri de celule. In plus, selectia embrionilor tine foarte strict cont de caracteristicile receptorului si ale partenerului, astfel incat celulele sa provina de la donatori cu trasaturi similare. 
 
Fertilizarea cu embrioni donati s-a dovedit a fi de succes, fie ca se realizeaza cu ovocite congelare, fie cu ovocite proaspete. Rata de reusita ajunge pana la 75%!
 

Informatii practice

Receptorii participa la un screening preliminar, incluzand o analiza a dosarului medical – mai ales sub aspect ginecologic, si o ecografie transvaginala. Toate acestea pot fi facute in clinicile colaboratoare, cu ginecologul – medic curant, din Romania.

Tot acum, persoanele care au optat pentru FIV isi pot alege materialul genetic – ovocite/sperma – din banca donatorilor, disponibila la Medimall, pe care o poti accesa aici. Poti face selectia pe baza fotografiilor disponibile ale donatorilor. 

Inainte de procedura, exista un parcurs medicamentos pentru pregatirea endometrului pentru embriotransfer. De regula, acesta incepe cu doua saptamani inainte de procedura.