Procedura Embrioni Donati

sanse reusita embrioni donati

Donarea de Embrioni in Grecia

In multe tari din vestul Europei, copiilor rezultati din fertilizarea cu embrioni donati le este permis ca, dupa majorat, sa aiba acces la toate datele, inclusiv la identitatea donatorilor. In Grecia, acest lucru nu este permis, decat in cazuri exceptionale, atunci cand o situatie de sanatate o cere. Odata stabilita indicatia de fertilizare cu embrioni donati, in situatiile mentionate in pagina despre cauze, se trece la pasul urmator, care este fertilizarea dintre sperma donatorului si ovocitul donatoarei, cu caracteristicile determinate in urma analizei partenerilor ce vor deveni parinti.

Donarea de embrioni este permisa in Grecia si atent legiferata, cu reguli clare, ce nu permit loc de interpretari. Actul de donare – de sperma ori de ovocite – este un act ANONIM, VOLUNTAR si este motivat doar de ALTRUISM.

Potrivit legii grecesti, donatorii de sperma si de ovocite trebuie sa aiba intre 18 si 35 de ani, iar selectia lor este facuta dupa un screening medical strict. Mai jos iti explicam care sunt testele la care sunt supusi donatorii.

Atentie! Varsta maxima a femeii care primeste embrionul este de 52 de ani, cel putin pana la finalul anului 2022, in contextul mobilitatii reduse a populatiei din cauza pandemiei.

Programul de Donare de Embrioni

Programul de donare de embrioni din Grecia foloseste atat ovocite proaspete, cat si congelate, pentru fertilizare in vitro, iar receptorii au dreptul sa aleaga intre cele doua tipuri de celule. In plus, selectia embrionilor tine foarte strict cont de caracteristicile receptorului si ale partenerului, astfel incat celulele sa provina de la donatori cu trasaturi similare. In cazul ovociteor proaspete, trebuie sa tii cont ca informatiile privind caracteristicile, iti vor fi oferite dupa embriotransfer, pentru a reduce la minimum posibilitatea devoalarii identitatii.
 
Fertilizarea cu embrioni donati s-a dovedit a fi de succes, fie ca se realizeaza cu ovocite congelare, fie cu ovocite proaspete. Rata de reusita ajunge pana la 75%!
sursa: medimall.gr

Informatii practice

Receptorii participa la un screening preliminar, incluzand o analiza a dosarului medical – mai ales sub aspect ginecologic, si o ecografie transvaginala. Toate acestea pot fi facute in clinicile colaboratoare, cu ginecologul – medic curant, din Romania.

Tot acum se va face o selectie a potentialilor donatori, in baza trasaturilor din fotografiile cu receptorii. Se stabileste o perioada dorita pentru embriotransfer si se face programarea pentru drumul la Atena.

Inainte de procedura, exista un parcurs medicamentos pentru pregatirea endometrului pentru embriotransfer. De regula, acesta incepe cu doua saptamani inainte de procedura.