Legislatie si conditii Ovocite Donate

donare de ovocite in grecia

Donarea de Ovocite in Grecia

In Grecia, donarea de ovocite si procedura de fertilizare/implantare sunt reglementate de lege. Donarea de ovocite este anonima si voluntara. Principalul beneficiu pentru donator ar trebui sa fie multumirea data de ajutorul pe care il ofera unui cuplu in demersul de a obtine o sarcina. Potrivit legii din Grecia, donatorii au intre 18 si 35 de ani, si sunt selectati dupa un screening medical riguros. Limita de varsta a receptorului este de 52 de ani.

Programul de donare de ovocite foloseste atat ovocite proaspete, cat si congelate, iar receptorii pot alege intre cele doua. In plus, selectia tine cont de trasaturile femeii care primeste embrionul. Rata de succes este de 65-75%, iar cea cumulata este de peste 80%.

Transferul embrionului/embrionilor

Potrivit legii din Grecia, pot fi transferati pana la 2 embrioni in aceeasi procedura, in functie de avizul pe care il dau specialistii si de calitatea embrionilor rezultati in urma fertilizarii spermatozoizilor cu ovocitele donate. In plus, ginecologul care monitorizeaza sarcina si este medicul curant al mamei care primeste embrionul, este consultat in aceasta privinta, daca acesta doreste sa se implice.

Recomandare: Este bine ca medicul care va urmari sarcina sa colaboreze cu clinica aleasa pentru procedura, pentru ca este mult mai usor si mai sigur de gestionat o astfel de situatie, avand aceasta legatura deja stabilita.

Ce se intampla cu embrionii netransferati

Toate cuplurile care apeleaza la aceasta procedura trebuie sa fie informate si sa stie ca EMBRIONII de buna calitate, care au ramas dupa implantarea in uter, pot fi:
  • Congelati pana la maximum 5 ani. In aceasta perioada, ei pot fi folositi intr-o alta procedura de implantare daca nu s-a obtinut deja o sarcina ori pot fi folositi pentru o alta procedura de ferilizare daca am obtinut deja sarcina dorita de la prima implantare. Deci, cuplul poate decide sa aiba inca un copil.
  • Embrionii pot fi distrusi.
  • Pot fi donate unui alt cuplu.
  • Pot fi donati pentru cercetare in centrul unde s-a facut fertilizarea.
  • Daca au trecut cei 5 ani de la momentul congelarii, cuplul are la dispozitie variantele de la 2 la 4: distrugerea, donarea unui cuplu si donarea pentru utilizare in scop stiintific.
 

Informatii practice despre fertilizarea cu ovocite donate in Grecia

Femeile care primesc embrionii rezultati in urma fertilizarii in vitro cu ovocite donate participa la un screening preliminar, incluzand aici o verificare a istoricului medical (in special cel ginecologic) si o ecografie transvaginala. Deschiderea la dialog si cooperarea sunt recunoscute ca fiind calitati ale personalului din Grecia. Daca acest screening nu se poate realiza in Grecia, acest screening se realizeaza cu ajutorul colaboratorului clinicii selectionate sau cu sprijinul medicului ginecolog al pacientei.

Recomandare: Analizele spermei provenite de la partener sa fie facute in centrul din Grecia.

In paralel, vor fi solicitate toate documentele de consens necesare, copii dupa actul de identitate si pasaport (acolo unde este cazul), plus o serie de documente legale.

Recomandare: Este momentul potrivit pentru ca tu sa trimiti poze cu tine pentru a determina deja trasaturile. In plus, ne poti preciza si perioada in care ai prefera sa se faca procedura.

Atentie! Trebuie sa stii ca este nevoie de o saptamana de stat in Grecia (de luni dimineata pana sambata la pranz), iar perioada trebuie selectata pentru a fi integrata in program si pentru a rezerva un loc. Este valabil si pentru partenerul tau, care trebuie sa fie disponibil sa ofere proba de sperma necesara pentru fertilizare. Ai garantia ca sperma congelata a partenerului va fi folosita exclusiv pentru obtinerea de embrioni pentru transferul catre receptorul feminin din cuplu!

Ulterior, se trece la un tratament menit sa pregateasca femeia – uter si endometru, pentru embriotransfer. Acesta incepe cu 2 saptamani inainte de embriotransfer.

In tot acest timp, trebuie sa va ocupati de toate pregatirile necesare pentru calatoria in Grecia, dar si pentru intoarcerea acasa. Poti opta pentru o rezervare la unul dintre hotelurile partenere (care de cele mai multe ori ofera un discount de 5-10%), ori pentru alta optiune, dupa cum doresti.