Semne de sarcina dupa embriotransfer

semne de sarcina

In cazul unei proceduri reusite, primele semne de sarcina dupa embriotransfer apar dupa aproximativ doua saptamani de asteptare. In aceste doua saptamani dupa embriotransfer se asteapta ca embrionul sa se implanteze in uter. Daca se produce sarcina, in organismul mamei va creste nivelul hormonului hCG si va incepe sa observe anumite simptome.

Cele mai frecvente semne de sarcina

Exista mai multe semne de sarcina care apar dupa o procedura reusita de embriotransfer.

 • Secretii vaginale. Modificarile hormonale pot provoca aparitia unor scurgeri in primele cinci zile de dupa embriotransfer.
 • Lipsa menstruatiei. Este unul din primele semne ale aparitiei unei sarcini.
 • Modificari la nivelul sanilor. In functie de fiecare persoana in parte, sanii pot fi mai moi, mai tari sau se simt mai umflati decat in mod normal. De asemenea, sfarcurile devin mai sensibile la atingere, iar areolele devin mai inchise la culoare.
 • Senzatie de urinare. Cresterea nivelului hormonului hCG duce la senzatii de urinare mai dese. Aceste senzatii pot fi atat de la existenta sarcinii, cat si de la injectiile hormonale de la implantarea embrionului.
 • Senzatia de greata. Modificarile hormonale, in unele cazuri, pot provoca senzatia de greata, mai ales la inceputul zilei.
 • Oboseala. Este unul dintre cele mai des intalnite simptome ale unei sarcini. Oboseala se poate resimti destul de puteric, mai ales din cauza cresterii nivelului de progesteron din organism. Acest hormon ajuta fatul sa creasca, metabolismul mamei lucrand ”ore suplimentare”, ceea ce duce la oboseala si lipsa de energie.

Alte semne de sarcina dupa embriotransfer

Unele femei pot resimti dureri de cap in perioada de dupa embriotransfer, cauzate de modificarile hormonale din organism. De asemenea, pot sa apara crampe abdominale, insa nu in toate cazurile. Un alt semn ar putea fi cresterea usoara a temperaturii corpului, mai ales daca persista mai mult de doua saptamani. Totusi, multe dintre femei nu manifesta simptome ale sarcinii in prima perioada.

Confirmarea sarcinii

O sarcina obtinuta prin embriotransfer poate fi confirmata dupa cel putin doua saptamani. Primul test este beta hCG, test care poate fi repetat, in cazul in care rezultatul nu este concludent. De asemenea, sarcina se poate confirma si prin efectuarea unei ecografii.

sursa foto: smababy.co.uk

4 Responses

 1. Buna ziua va rog sa majutati si pe mn am 22 de ani si mai dori forte mult un bene acum 2 ani am avut o sarcina extrauterina si ma fost scosa trompa staga care sunt sasele sa mai raman asarcinata va rog sam saspudeti multumesc

  1. Buna ziua! Probabilitatea de a obtine o noua sarcina pe cale naturala exista, in masura in care ovarul asociat trompei uterine sanatoase functioneaza corespunzator. Pentru a ne asigura de acest lucru, sunt necesare o serie de investigatii. In acest sens, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  1. Buna ziua. Era si momentul pentru testul de sarcina. Consideram ca, intre timp, situatia a devenit foarte clara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − one =