Simptome pentru fertilizare in vitro reusita

simptome pentru fertilizare in vitro reusita

Simptomele pentru fertilizare in vitro reusita sunt date de mai multe semne care apar dupa transferul embrionilor. Din momentul transferului, viitoarea mama trebuie sa astepte aproximativ doua saptamani pana poate face primul test. Acesta arata daca s-a obtinut sarcina dorita.

In aceste doua saptamani de asteptare, femeile se pot confrunta sau nu cu mai multe simptome. Fiecare sarcina e unica, iar semnele care o anunta pot fi diferite, in functie de fiecare organism in parte. Daca unele femei pot avea anumite simptome, fara sa fie insarcinate, la fel de bine acestea pot lipsi, chiar daca sarcina exista.

Simptome pentru fertilizare in vitro reusita

Scurgeri maronii dupa procedura FIV
Eventualele scurgeri maronii dupa FIV sunt, de cele mai multe ori, normale. Cand se fixeaza embrionul, se sparg mici vase de sange. Picaturile de sange ajung, intr-un final, in vagin, insa pentru ca e vorba de o cantitate mica, capata culoarea maro. Nu toate femeile experimenteaza acest lucru si nici nu e motiv de ingrijorare. Aceste pete nu trebuie confundate cu perioada menstruatiei. Lipsa menstruatiei este principalul simptom al existentei unei sarcini.

Crampe si contractii
Viitoarele mame pot experimenta crampe si contractii usoare dupa o procedura FIV. In general, daca sunt sporadice si reduse ca intensitate, nu ar trebui sa puna probleme. Chiar si asa, orice simptom neobisnuit ar trebui sa determine femeia sa se prezinte la medicul specialist. De asemenea, femeile care iau tratament de sustinere a sarcinii, estrogen si progesteron, se pot confrunta cu insomnii si cu senzatia de sani umflati.

Alte simptome pentru fertilizare in vitro reusita

  • dureri de cap: de fiecare data cand e vorba de un exces hormonal, este firesc sa apara si cefalee. In unele cazuri ar putea fi vorba despre un simptom timpuriu de sarcina, in altele e vorba de sindromul premenstrual.
  • senzatie de greata: e unul din cele mai intalnite simptome ale unei sarcini. La unele femei, senzatia de greata e insotita de varsaturi.
  • oboseala: starea accentuata de oboseala poate fi un semn ca organismul se pregateste pentru perioada de sarcina
  • senzatie de sete si de urinat frecvent: metabolismul se schimba in perioada sarcinii. Daca exista o sarcina, rinichii mamei trebuie sa ”lucreze” suplimentar.
  • schimbari de dispozitie si iritabilitate: e un lucru cunoscut faptul ca multe dintre femei devin mai sensibile in timpul sarcinii. Astfel, inclusiv schimbarile dese de dispozitie pot fi un semn ca procedura FIV a reusit.

Sarcina poate fi confirmata printr-un test de sange, la aproximativ doua saptamani de la procedura FIV. Testul arata prezenta hormonului hCG. In cazul unei sarcini, valoarea lui se dubleaza la fiecare doua zile in prima luna de sarcina.

surse: fertilitysa.com; livestrong.com; makingbabiesinbrooklyn.com

64 Responses

  1. Buna seara In data de 5.10.2020 m-am făcut ifv si ieri 14 zi m-am făcut testu de sarcina și mio ieșit o liniuțe si una ștearsă si azi mio luoat sânge. Dar acuma seara mio venit pe tampon un maroniu si ma doare upic burta .dar eu iau un tratament vaginal prima oara am luoat feminita si dupacea utrogest ce se intampla

    1. Buna ziua!
      Va sfatuim sa repetati testul HCG la 48 de ore. Orice sangerare este un motiv de ingrijorare in aceasta etapa. De asemenea, trebuie sa informati medicul curant despre ce vi se intampla.

  2. Bună ziua. Ma numesc Roxana am 34 de ani iar pe 12.10 am făcut transfer de 2 embrioni. Azi am făcut un test de sarcina care mi-a ieșit negativ. Luni ar trebui sa fac BHCG. Ar mai fi vreo șansă să iasă pozitiv? Mulțumesc

    1. Buna ziua!
      Testul de sange care sa masoare HCG este mult mai sensibil decat testul de sarcina cumparat din farmacie si facut acasa. Drept urmare ar fi indicat sa faceti testul HCG.

      1. Bunã ziua acum 5 zile me-am fãcut transfer de fiv cu ovocide donate, deja am niste simtome, dureri de spate,crampe in burtã, scurgeri de secretii de culoare aibã,imi se usucã gura,imi vine sã beau apã mai tot timpul.

  3. Bunã ziua ,acum doua zile meam facut Transfer de ovocide donate si simt deja o schimbare,burta imi este putin tare(virtoasã) imi este non stopp sete mi se usucã gura,dimineata cind mã trezesc mi se face rãu si mã doare spatele.

    1. Buna ziua! Presupunem ca e vorba despre embriotransfer dupa FIV cu ovocite donate, starile sunt normale. Importanta este sa asteptati cel putin 10 yile pentru primul test Beta HCG. In cayul in care disconfortul este major, adresati-va medicului curant.

      1. Buna ziua.Am facut un transfer de blastocit acum 2 zile si am dureri de cap groaznice.Credeti ca e normal?Mentionez cu ovocite donate!!

        1. Buna ziua! Intr-adevar, unele femei pot resimti dureri de cap in perioada de dupa embriotransfer, cauzate de modificarile hormonale din organism, deci nu este un motiv de panica. In situatia in care acestea sunt insotite si de alte simptome, va recomandam sa discutati cu medicul curant, care va cunoaste cel mai bine istoricul medical. Multa sanatate va dorim!

          1. Am si o usora senzatie de voma si bufeuri de caldurq,am fost ieri la medic si mia zis sa nu imi fac probleme.
            Va mulțumesc pentru raspuns!!!

          2. Buna ziua. Astfel de simptome pot fi specifice situatiei descrise.

  4. Buna ziua .ma numesc nikoleta am 29 de ani si am facut si eu un transfer de embrion pe data de 09.11.2020.dupa care peste 2 saptamani trebuie sa fac testul .am dureri de burta .anbalonare si nu stiu daca e ceva normal ?

    1. Buna ziua! Avand in vedere ca este vorba despre embriotransfer, starile sunt normale Trebuie sa asteptati sa vedeti ce se intampla, dar daca disconfortul este prea mare, mergeti la medicul curant.

  5. Buna ziua .am facut un transfer de embrion pe data de 09.11.2020 si nu prea ma sinmt bine ma sinmt anbalonata de la stomac la burta puteta sa explicati va rog daca e normal ?multumesc

    1. Buna ziua! Starile sunt normale avand in vedere ca este vorba despre embriotransfer, insa daca disconfortul este prea mare trebuie sa luati legatura cu medicul curant.

      1. Bunã seara,revin ein nou cu intrebarea ?este normal dupã embriontransfer cu ovocide donate dupã 7 zile sã ai scurgeri de culoare albã???jMultumesc !!!

        1. Buna ziua! Orice simptom trebuie interpretat in contextul clinic, indiferent ca e vorba despre FIV cu ovocite donate sau proprii. Contactati medicul dvs curant.

  6. Buna ziua .Sunt la a 6 a încercare de fiv ,ultimile 4cu ovocite donate penultima inccercare in octombrie i am pierdut in ziua cand am facut hcg acum analiza trebuie s o fac miercuri nu am nici un sintom ce crede ti mai am sanse sa rămân gravidă tinînd cont ca sunt ultimi embrioni

    1. Buna ziua. Este important sa vedeti rezultatele testului. Sansele nu tin cont de existenta ultimilor embrioni, din pacate.

  7. Buna ziua, sunt in ziua a 4 a dupa transfer, am burta umflata si dureri ca de ciclul, poate sa fie oare sarcina

    1. Buna ziua! E posibil sa apara astfel de simptome dupa transfer, dar va recomandam sa luati legatura cu medicul dumneavoastra curant. Daca doriti o a doua opinie, va putem ajuta cu medici din Bucuresti si Ploiesti.

  8. Buna seara,

    sunt in ziua a 8 a dupa transfer de 2 embrioni.

    azi am avut prima zi scurgeri maroni, sunt in a 28zi de la prima zi de ciclu.

    sa imi vina ciclu? sa nu se fi prins? maine ma duc sa fac betahcg sa fiu sigura dar nu e prea devreme?

    va foarte multumesc.

    1. Buna ziua! Este firesc sa aveti anumite scurgeri dupa embriotransfer. Va recomandam sa va adresati direct medicului care v-a facut aceasta procedura si va monitorizeaza. Daca doriti o a doua opinie, va putem ajuta cu specialisti din Bucuresti si Ploiesti.

    1. Buna ziua! Consultatii online nu va putem recomanda. Pentru controale si investigatii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  9. Buna ziua,am făcut transferul de embrion pe 10 mai iar pe 22 mi-am făcut test Beta HCG și mi-a ieșit pozitiv, la 16 zile după inseminarea am început sa am dureri precum la menstruație și am început sa am scurgeri la care mi-am administrat o injecție cu progesteron și mi-a stopat sângerarea …a doua zi mi-am făcut un test și era pozitiv…întrebarea mea e pana la câte luni pot avea scurgeri ?

    1. Buna ziua! Va recomandam ca sarcina sa fie urmarita de catre un medic specialist. Pentru controale si investigatii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  10. Buna ziua, am facut astazi transfer cu un embrion, am mancat ceva ce nu mi a picat deloc bine si am varsat de cateva ori. este posibil ca de la acest efort de varsatura sa nu se prinda embrionul? va multumesc

    1. Buna ziua! Nu, nu este cazul sa va faceti probleme din aceasta cauza. Cand vorbim despre evitarea efortului fizic, ne referim la un nivel mai intens.

  11. Bună ziua.am făcut fertilizarea în vitro și mi-a făcut transfer de 2 blascociti azi e a 11 zi am făcut hcg și este de 4.50 e nagativ da

    1. Buna ziua! Va recomandam sa discutati despre orice disconfort resimtit cu medicul curant. Acesta este cel in masura sa va ofere un raspuns elocvent, pe baza istoricului dumneavoastra medical.

  12. Buna ziua am facut inseminare pe data de 28 mi.a fost transferati 2 embrioni astazi pe data de 8 am facut analiza la sange iar rezultatul a fost negativ de 2 zile am niste scurgeri maronii este normal??Iar in legatura cu testul oare trebuie sa mai astept sau am pierdut embrionii?

    1. Buna ziua! Pentru a fi relevant, testul de sarcina trebuie facut dupa 2 saptamani de la inseminare. Referitor la simptome, va recomandam sa discutati cu medicul curant. O zi frumoasa va dorim!

    1. Bună,după transferarea embrionilor,dacă temperatura bazala este mai ridicata o perioada mai lunga ,decât înainte de ovulatie, este un semn ca sarcina sa prins sau nu?
      Va mulțumesc!

      1. Buna ziua! Recomandam testarea beta HCG cel mai devreme la 10 zile de la transfer, cu mentiunea ca stresul cauzat de rezultate negative inainte de aceasta perioada si de identificarea/documentarea unor date care sa ne confirme asteptarile nu face deloc bine unei eventuale sarcini. Nici in cazul FIV, nici in situatii de sarcini naturale. Cele bune!

    2. buna ziua! sunt curioasa dacă nidarea a avut loc corespunzător cu embrioni de ziua 3, adică dacă ați reușit sa aveți bebeluși. mulțumesc mult!

  13. Buna ziua in data de 27.11 am facut in embriotransfer, imediat după mi-a fost recoltat sânge, in data de 29 am fost contactata de medic pt ca nivelul progesteronului din sânge este prea scăzut-14,5 , astazi am refacut Analiza de Stange si Nivelul progesteronului este 12. Credeți ca e posibila nidarea dacă progesteronul are acest nivel?

    1. Buna ziua. Ne cerem scuze pentru intarziere. Cel mai probabil, ati obtinut o clarificare de la medicul curant. Multa sanatate!

  14. Buna ziua,in data de 22.12 am facut procedura de inseminare, la 10 zile am facut analiza HCG mia esit negativ. Pe 4.01 trebuia sa îmi vina ciclu,dar nu mia venit,am 7 zile retinere,am făcut teste de sarcina au esit negativ,am mai repetat odata analiza HCG si tot negativ.
    Sunt panicata nu înțeleg, sunt sau nu insarcinata.
    Mulțumesc

    1. Buna ziua. Cel mai probabil nu discutam despre sarcina si, in intervalul trecut din 11.01, cel mai probabil acest lucru s-a clarificat.

  15. Bună ziua. În data de 06.03 am făcut inseminarea a doi embrioni. În data de 14 a început sa am scurgeri maronii, am făcut un test în 15 și a ieșit foarte slab pozitiv, azi am repetat testul a ieșit negativ, si in această perioadă scurgeri maronii tot am avut. Am șanse sa fiu însărcinată? Sa menționez ca obosesc foarte repede, beau foarte multa apa,urinez des

    1. Buna ziua. Beta HCG este relevant pentru evolutie, va indicam sa il optati pentru acest tip de test.

  16. Buna ziua !O intrebare ,pe data de 15.03 am facut un embriotransfer de ziua 5 astazi ieri am facut analaliza la bhgg si este de 56.04 si progesteron de 190.8 oare este posibil sa se fi prins embrionul?

  17. Buna seara!
    Am avut transfer de blastocist pe 18.06. Dr mi-a recomandat sa fac test de sarcina azi, a ieșit o linie foarte stearsa, aproape insesizabila și de ieri am scurgeri maro închis dar nu grele, vin doar pe protej slip când am scurgere de progesteron pt ca îl iau vaginal. Am avut in primele zile după transfer dureri ușoare de menstruație și dureri ascuțite ale uterului, dar ceva suportabil pe perioade foarte scurte. Menționez ca procedura are loc in Anglia iar aici se face Beta HCG doar in cazul in care e suspecta o sarcina chimica sau alte probleme. Doresc un sfat in legătura cu sângerarea și eventualele teste de sarcina ce le voi mai face.
    Mulțumesc.

    1. Buna ziua. Din pacate, am citit mesajul dvs tarziu insa, chiar si in aceste conditii, fara a avea acces la analize, nu am fi putut face o indicatie corecta.

  18. Bună. Am făcut un transfer de 2 embrioni și sunt în ziua a 4 după transfer. Doctorița mi-a zis ca sunt șanse 20 % sa se prindă și primul test de sarcina m-a pus sa îl fac în 9 zile. Îmi e tare frica ca nu se va prinde pentru ca nu am nici un simptom. Mulțumesc

    1. Buna ziua. Va recomandam sa urmati indicatiile oferite de medicul curant. Stim ca aceasta procedura vine la pachet si cu temeri, suspiciuni etc, este normal. Important este sa va concentarti pe emotii pozitive, sa fiti relaxata pentru a ajuta procesul prin care treceti. Multa bafta!

  19. Buna seara am o mare dilema, am facut embriotransfer in 19.10.2022 pe 1.11.2022 am făcut un test de sarcina care a iesit potitiv, azi in 2.11.2022 am facut testul de sange, Mi sa spus ca am un Nivel mai inalt 4,71 dar nu sunt gravida, mai ia 8 zile cyclogest apoi repet iar analiza de sange ce sanse am sa fie pozitiv. Va mulțumesc anticipat pentru raspuns.

    1. Buna ziua. La intrebare va poate raspunde medicul curant care a efectuat procedura si a recomandat tratamentul si va cunoaste si istoricul medical. Va multumim pentru intelegere!

  20. Buna ziua, pe data de 5 Iunie am avut un transfer de un embrion . Si tot odata misa dat si tratament pentru 15 zile. Sunt in a 7 zi dar parca Niste dureri ca La cicely menstrual dar fara eliminari. Si am putin a griata, este ceva normal pe 20 am sa dau testul sa vad daca este sarcona sau nu multumesc

    1. Buna ziua. Va recomandam sa discutati cu medicul curant, care a realizat si procedura de embriotransfer, despre starea dvs. Acesta va cunoaste istoricul medical si va poate face cele mai pertinente recomandari. Multa sanatate!

  21. Bună seara!
    Am avut un transfer de embrion astazi 13/10/23 seara când am mers la toaleta am vazut ceva maroniu pe absorbanteul de zi.
    Îmi puteți spune dacă este normal sau un motiv de îngrijorare?
    Va multumesc pt un eventual
    raspuns.

    1. Buna ziua. Speram ca s-a clarificat situatia. Daca este nevoie de un second opinion, specialistii nostri va stau la dispozitie.

  22. Bună ziua am făcut și eu un transfer de embrion acum pe 6/12/23 azi am a treia zi prima zi am simțit dureri de crampe și balonări dintre care a doua zi ne-au trecut și nu am mai avut nimic e OK să nu mai ai nici un fel de simptom??? Sunt atât de îngrijorată

    1. Bună ziua! Vă recomandăm ca în a zecea zi după embriotransfer să efectuați un test BetaHCG. Multa sanatate!

  23. Buna ziua,am facut acum 9 zile transfer de 2 embrioni,dar nu am nici un simtom este normal sa fie asa.Sunt foarte ingrijorata

  24. Buna ziua. Pot sa dau si eu o întrebare? In ziua embriotransferului, seara, am avut scurgeri maronii (unice). Iar a doua zi au fost dureri abdominale cu senzatie de “arsura” si urme maronii in scurgerile de la Crinone. Intrebarea este daca in ziua embriotransferului pot sa apara acele scurgeri maronii. Cunosc ca acestea pot aparea cateva zile mai tarziu de la embriotransfer. Va multumesc anticipat.

    1. Buna ziua.
      O astfel de situatie este posibila. Pentru a vedea daca sunteti insarcinata, va recomandam sa asteptati 10 zile din ziua embriotransferului pana sa efectuati un test de sarcina. Multa sanatate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 7 =