Cand se apeleaza la FIV

Cand se apeleaza la FIV-glamour.com (Medium)

25% dintre cupluri au probleme de fertilitate, iar 1 din 3 a obtinut sarcina prin proceduri de reproducere umana asistata. In lupta cu infertilitatea, cel mai important aspect este cel al diagnosticarii timpurii. Un cuplu trebuie sa stie cand se apeleaza la FIV si ce procedura i se potriveste cel mai bine.

Cand se apeleaza la FIV

Fertilizarea in vitro este solutia salvatoare pentru cuplurile diagnosticate cu infertilitate. Indicatia pentru procedura trebuie sa vina din partea medicului specialist in infertilitate dupa ce au fost investigati ambii parteneri. Pentru a putea sti cand se apeleaza la FIV, trebuie sa cunoastem cateva din cele mai frecvente cauze ale infertilitatii. Vorbim despre trompe infundate, rezerva ovariana scazuta, calitate slaba a ovocitelor sau, de ce nu, patologii masculine ce tin de calitatea spermei.

FIV, cum alegi procedura potrivita

In functie de cauza infertilitatii si de indicatia medicului, cuplurile pot opta pentru FIV cu ovocite proprii, cu ovocite sau sperma donata sau embrioni donati.
In Romania, singura procedura permisa de legea este cea cu ovocite proprii. Pentru femeile a caror rezerva ovariana este insuficienta pentru a obtine o sarcina cu ovocite proprii solutia este FIV cu ovocite donate.

Datorita cererii tot mai mare pentru acest tip de procedura, multi doctori din tara au ales sa colaboreze cu clinici din tari unde legile permit donarea de ovule. Astfel, poti face pregatirea pentru procedura in tara, iar fertilizarea in alta tara, cu acelasi medic. Acesta va cunoaste toate particularitatile cazului tau si va putea urmari mult mai usor evolutia sarcinii. Tratamentul va fi aplicat corect si la timp fara a rata momentul propice fertilizarii.

FIV cu embrioni donati, sanse mari de reusita

La fel ca in cazul ovocitelor donate, FIV cu embrioni donati nu este o procedura permisa de legile din Romania. Pentru cuplurile care se lupta cu o cauza neidentificata a infertilitatii, aceasta procedura poate fi singura solutie de a-si strange visul in brate. FIV cu embrioni donati are cele mai mari sanse de reusite dintre toate tehnicile de reproducere umana asistata. Pentru aceasta tehnica nu mai este nevoie de o sincronizare a ciclului menstrual intre donatoare si receptoare. Este nevoie doar de pregatirea endometrului femeii care urmeaza sa poarte sarcina.
Un aspect al acestor proceduri este acela al trasaturilor fizice pe care le va avea copilul. Viitorii parinti au la dispozitie donatori cu caracteristici asemanatoare cu cele proprii, astfel copilul va semana cu mami si tati.

Unde mergem pentru fertilizare in vitro

Dupa ce am aflat cand se apeleaza la FIV si dupa ce am ales medicul care se va ocupa de caz, mai ramane de stabilit “locul” unde se va face procedura. Grecia este cea mai populara tara din Europa cand vine vorba de fertilizare in vitro. Rata de succes este de peste 60%, iar preturile sunt accesibile atat la transport, cat si la cazare.

In topul celor mai cautate tari din Europa pentru FIV se mai numara si Cehia, Spania sau Ucraina.

Sursa: theconversation.com; glamour.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − three =