Ovocite donate, singura sansa la 46 de ani. Povestea Mirelei.

gemeni ovocite donate

Mirela, acum in varsta de 48 de ani: “Varsta nu e doar o cifra. Cand sari de 40 de ani, fertilizarea in vitro cu ovocitele donate este cam singura sansa reala pe care o mai ai ca sa devii mama. Am acceptat asta ceva mai greu, dar ma bucur ca am inteles pana la urma.”

Buna! Sunt Mirela si am devenit mama la 46 de ani, dupa ce am aflat ca la varsta mea si cu coordonatele mele medicale, singura sansa era fertilizarea in vitro cu ovocitele donate.

Nu stiu daca mi-am dorit dintotdeauna sa fiu mama, dar am amanat momentul pana la 45 de ani. Ba a fost job-ul, ba a fost casa, ba a fost familia, tot timpul a fost ceva, dar de fiecare data nu a fost nimic. Sunt casatorita de 17 ani si niciodata nu gaseam momentul ideal ca sa devenim parinti. Ne amageam spunandu-ne dupa fiecare vizita la prietenii nostri care aveau copii ca suntem niste norocosi.

Ca noi, odata ce am ajuns acasa, ne putem baga direct la culcare. Nu trebuia sa adormim copilul cu povesti, nu trebuia sa il mangaiam pe piciorus pana adoarmea. Nu trebuia sa ne facem griji ca dupa o zi stresanta la munca trebuie sa intram in casa cu bateriile full si numai buni pentru tura de “Di, calutu!”.

sursa: etsy.com

In ajun de An Nou, ne faceam rezolutia pentru anul ce avea sa vina. Verbal ne amuzam ca poate anul ce batea la usa facem un bebe, dar pe hartie nici eu si nici el nu aveam curajul sa scriem, pentru ca ne era frica – daca avea sa ni se intample. Si pe lista erau trecute – o excursie la New York, o noua masina, boala mamei.

Si asa am ajuns la 40 de ani. Citisem ca dupa 35 de ani sansele ca sa devii mama incep sa scada, dar nu avea sa mi se intample mie. O matusa a avut primul copil la 30 fara sa faca ceva extraordinar, o colega ne-a anuntat ca va fi mamica, pentru a treia oara, la 35 de ani. Si, unde mai pui ca “40’s are the new 20’”.

Nu suportam discutiile de genu – “Dar voi cand? Dar voi de ce nu? Dar voi ce mai asteptati?”. Asta pana intr-o zi cand o prietena mi-a zis: „Dar nu vrei sa te duci la doctor si sa faci o analiza de sange, sa vezi daca organismul tau poate concepe un copil?”. Nu am inteles cum adica daca mai poate – incercam sa imi fac anual analizele, menstruatia venea lunar, ceas chiar.

Mai exista o varianta – fertilizare in vitro cu ovocite donate

Asa am aflat ca, desi mai aveam ceva rezerva ovariana, era ca si cand nu ar fi. Asta insemna ca sansele ca sa devin mama prin fertilizare in vitro cu resursele mele nu erau, iar sansele de a ramane insarcina fara niciun fel de stimulare trecusera de multa vreme.

Ma simteam ca intr-o gara, asteptand ultimul tren. Cred ca atunci, cand incepeau sa mi se inchida “usile”, am realizat ca tot ceea ce facusem pana atunci nu avea nicio valoare. Realizasem ca varsta nu era doar o cifra.

Dupa discutii avute cu sotul am decis sa mergem impreuna la un specialist in infertilitate si sa ne spuna el daca mai avem solutii si ce trebuie sa facem pentru a deveni parinti.

Dupa o serie de analize, pe care le-am facut amandoi, am aflat ceea ce deja stiam – sansele sa devin mama mai ca se duceau sub zero, chiar si cu fertilizare in vitro.

Medicul ne-a spus ca mai exista o varinta – „Cand sari de 42 – 45 de ani, fertilizarea in vitro cu ovocite donate este cam singura sansa pe care o mai ai ca sa devii mama”.

Si dupa una calda, a urmat una rece – nu se face in Romania.

In strainatate sunt clinici care au protocoale foarte clare in ceea ce priveste aceasta procedura. Medicul ne-a mai spus ca desi in Romania, legal, nu se fac fertilizari in vitro cu ovocite donate, clinicile de infertilitate de la noi din tara au tot felul de colaborari cu clinici din strainatate si pot ajuta la simplificarea procesului.

17 august 2017 a fost cea mai fericita zi din vietile noastre. Atunci s-au nascut David si Cristian

Dupa discutia cu medicul am plecat amandoi acasa si am inceput sa ne planificam noua calatorie – aceea de a deveni parinti. Voiam sa ne luam o vacanta „all inclusiv” de parinti. Aveam doua variante: optam pentru ovocite congelate sau proaspete. Sansele de a duce sarcina la bun sfarsit erau mai mari in cazul ovocitelor proaspete, asa aratau lungile noastre lecturi.
Dar pana la aparitia celor doua liniute la test de sarcina mai era ceva. Organismul meu trebuia pregatit. Cei care isi imagineaza ca selectia donatoarelor se face dintr-un catalog, trebuie sa ii dezamagesc. Noi am ales Grecia, asa ca tot ce stiam despre femeia care imi dona ovocite erau informatii de baza – varsta, inaltime, greutate. Dosarul nostru medical a fost trimis la clinica pe care am ales-o si am asteptat 2 luni sa fim chemati pentru ca sotului meu sa dea o mostra de sperma. Momentul trebuia sa coincida cu prelevarea ovocitelor.

sursa: YouTube

A fost un transfer cu doi embrioni. Am preferat sa stam in Grecia, pentru ca am vrut ca intreaga experienta sa ne-o programam ca pe o vacanta. Ne-am intors acasa dupa fertilizarea in vitro cu ovocite donate si am asteptat 12 zile pana am facut testul de sarcina. Ne-am luat liber. Era o zi de marti, dar stiam ca vom avea 3 ceasuri bune si asa a fost. Cele doua linii au aparut. Eram insarcinata cu gemeni.


Dupa, au urmat acelasi controale ca in cazul unei sarcini normale, chiar daca eu ramasesem insarcinata prin fertilizare in vitro cu ovocite donate. 17 august 2017 a fost cea mai fericita zi din vietile noastre. A fost ZIUA vietilor noastre. Atunci s-au nascut David si Cristian. Astazi au aproape doi ani si deja facem planuri la ce scoala sa ii inscriem. :)))))

Echipa Ovocite Donate ii multumeste Mirelei pentru ca a dorit sa isi impartaseasca povestea. Ii respectam dorinta de a nu face publice imaginile oferite.

sursa foto: Pinterest

6 Responses

  1. Bună ziua.Cu lacrimi în ochi scriu și aș vrea să aflu mai multe detalii de la dna.Mirela despre această clinică și costurile care au fost să-mi fac o părere și să văd dacă pot să fac ceva în cazul meu căci ar trebui să nu am nici o scuză că am ajuns la vârsta de 40 de ani și deși fac investigații pt infertilitate și tratament sunt pesimistă că aș putea să mai rămân însărcinată natural deoarece mi a ieșit AMH de o,24.Cu regret pt mine că nu aș avea altă soluție vă rog dați-mi mai multe detalii căci poate cu timpul poate că această să fie o portiță pt a avea un copil.Mulțumesc

    1. Buna dimineata. Avand in vedere valoarea mica a AMH-ului si varsta, sansele de a ramane insarcinata pe cale naturala sunt destul de mici. FIV cu ovocite donate ar putea fi indicatia cea mai potrivita pentru dumneavoastra. Va putem recomanda o consultatie la unul dintre specialistii nostri, din Bucuresti sau Ploiesti. Daca aveti nevoie de mai multe informatii, va stam la dispozitie.

    2. Buna ziua, solicitati de la clinicile din afara Ro la care va orientati (de pe net sau forumuri) prin formularul de contact al clinicii sau email pretul pentru pachetul de FIV cu ovocite donate ( si ce include) si va vor da un pret estimativ in functie de ce solicitati dvs si partenerul ( sunt si clinici care au coordonatoare vorbitoare de romana). In Ro clinicile care colaboreaza cu clinicile din afara pt ov.donate nu dau preturi decat daca va duceti la ei personal. Cautati pe forumuri , acolo poate va spune cineva cat a costat procedura cu tratament….in cazul fiecaruia.

      1. Buna ziua. Va multumim pentru suport si pentru indrumarea pe care o oferiti pacientilor. Stam la dispozitie pentru detalii.

  2. In Romania se face cu ovule congelate aduse din Spania, Grecia, Turcia…
    In Cehia se face cu ovule donate proaspete pe loc in aceeasi zi cand se face si fertlizarea lor.
    Exista sanse mult mai mari de suces. Personal am experienta cu ReproGenesis Brno, sunt minunati si au si coordinatoare de limba Romana. Mult succes.

    1. Buna ziua. Si in Grecia se folosesc cu precadere ovocite congelate proaspete, pe care si noi le creditam cu sanse bune de succes. Comunicarea cu Grecia, precum si pregatirea si sincronizarea este realizata de medici romani, in Romania, iar unul dintre specialistii nostri insoteste cuplurile atunci cand se realizeaza embriotransferul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =