Clinici de donare de ovule, solutie pentru femeile infertile de a avea copii

clinici de donare de ovule

Daca iti doresti sa devii mama, dar rezerva ovariana sau calitatea ovocitelor nu iti permit obtinerea unei sarcini, poti apela la fertilizarea in vitro (FIV) cu ovocite donate. Ele poti fi proaspete sau congelate. In cazul in care ai luat deja in calcul o astfel de posibilitate, cu siguranta te intrebi unde ai putea gasi o donatoare sau daca sa apelezi la ovocite congelate. Vestea buna este ca exista si in Romania specialisti cu experienta care practica cu succes FIV cu ovocite donate. Vorbim in continuarea despre ei si despre clinici de donare de ovule.

In tara noastra, procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate necesita aprobarea dosarului de catre Comisia de Etica din cadrul Agentiei Nationale de Transplant (ANT).

Si asta dupa ce anterior, intelegerea dintre cele doua femei trebuie sa fie avizata de un notar, sub forma unui contract, in conditii stricte. Fara o intelegere semnata intre donatoare si viitoarea mama, clinicile nu realizeaza procedura de FIV cu ovocite proaspete. Masura este una de siguranta. Se previn astfel numeroase probleme care pot apare, precum posibilele cazuri de santaj din partea donatoarelor. Concret, in lipsa contractului semnat la notar, donatoarele ar putea avea pretentii asupra copilului, dupa nastere. Asadar, este vorba despre o procedura greoaie, care nu fac decat sa iti intarzie sansele de a avea un copil.

FIV cu ovocite donate de import, rate ridicate de obtinere a sarcinii

O solutie mult mai simpla este apelarea la FIV cu ovocite donate de import. In Romania, exista specialisti cu experienta in procedurile de fertilizare, care inregistreaza rate de succes imbucuratoare. Numarul femeilor care obtin o sarcina este asemanator cu cel al femeilor din clinici din tari precum Grecia sau Spania. Printre acesti specialisti in FIV , se numara medici ai Dacia Medical Center (0766536553) si Ana Medical Center (0733550055). In plus, cuplurile din Romania care vor sa apeleze la procedura in tara noastra au avantajul proximitatii. Ele nu trebuie sa mai calatoreasca pe distante mari si isi reduc semnificativ costurile cu transportul si cazarea.

De asemenea, in cazul apelarii la FIV cu ovocite donate, statisticile arata ca rata de reusita este, de cele mai multe ori, chiar mai mare decat la fertilizarea in vitro cu ovocite proprii. Si asta deoarece ovulele provin de la femei tinere, sanatoase, supuse unor analize riguroase inainte de donare. In unele tari, exista inclusiv banca de ovocite. Afla mai multe din articolul Ovocite congelate sau proaspete donate, sansa de a avea copii.

Clinici de donare de ovule in Grecia

O tara cu traditie in tehnicile de reproducere umana asistata medical, recunoscuta pentru rata ridicata de obtinere a sarcinilor, este Grecia. Acest lucru se datoreaza, in special, legilor favorabile privind anonimatul pentru donarea de ovule si sperma din Grecia. Ele asigura un numar mare de donatoare. Acest lucru face sa nu exista nicio lista de asteptare pentru tratamentul bazat pe donare de ovule sau sperma.

Mai mult, legea prevede ca inainte de a i se permite sa doneze ovocite, o femeie trebuie sa treaca prin anumite teste de sange pentru boli infectioase. Acestea sunt hepatita B si C, HIV si sifilisul. Pe langa testarea prevazuta de legea din tara elena, majoritatea clinicilor vor suplimenta analizele. De obicei, efectueaza alte teste recomandate de Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie (ESHRE) si Societatea Americana de Medicina Reproductiva (ASRM). Acestea includ, de exemplu, cariotiparea (analiza structurii cromozomiale a celulelor) si testarea chlamydia.

clinici FIV ovocite donate

Asadar, poti apela cu incredere la o procedura FIV cu ovocite donate congelate sau proaspete, ce provin din Grecia.

Clinici de donare de ovule: pregatirea de FIV, inceputa in Romania

Pe de alta parte, in tara noastra, exista specialisti ce colaboreaza si faciliteaza procedura de FIV cu ovocite donate in Grecia. Un medic al Ana Medical Center (0733550055) sau Dacia Medical Center (0766536553) te poate indruma pas cu pas. Si asta pentru ca daca vrei sa apelezi la FIV cu donare de ovocite in Grecia va trebui sa incepi demersurile si pregatirea pentru procedura medicala la clinica din tara. Astfel, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iei legatura cu un specialist in fertilitate. Poti afla aici , pas cu pas, care sunt etapele in procedura de FIV cu ovocite donate.

De asemenea, chiar daca recomandarea unei anumite clinici in care sa urmezi procedura FIV vine din partea unui specialist, este bine sa pui anumite intrebari. Despre ele, am vorbit pe larg in articolul Recomandari pentru clinica de FIV: cum faci cea mai buna alegere .

FIV cu ovocite donate

Femeia care primeste ovocitul poate incepe tratamentul de pregatire a endometrului in Romania. Ea se va deplasa la clinica din strainatate in momentul in care s-a ajuns in faza de transfer al ovocitului donat. De asemenea, partenerul va da o proba de sperma care va fi analizata in clinica unde se face procedura.

Poti afla mai multe despre procedura in articolul Grecia, destinatia ideala pentru fertilizare in vitro ovocite donate si embrioni donati .

Screening medical pentru donatoare si receptor

In cazul in care se opteaza pentru FIV cu ovocite donate proaspete, atat mama primitoare, cat si donatoarea de ovocite, vor trece printr-un screening medical.

Donatoarea face un test hormonal in a treia zi de menstruatie si, dupa aceasta perioada, o ecografie transvaginala. Daca rezultatele sunt bune, urmeaza un test psihologic. In cazul in care rezultatele sunt favorabile, medicul care va preleva ovocitele va face si teste genetice.

Clinici de donare de ovule: aspecte tehnice ale procedurii FIV

Partea tehnica a procedurii de fertilizare in vitro cu ovocite proaspete donate presupune semnarea unui contract intre donator si clinica. Asa cum spuneam, prin semnarea contractului, donatoarea isi asuma procedura si consecintele ei. Un astfel de contract va fi semnat si de catre receptor, femeia care primeste ovocitul donat.

Dupa semnarea contractului, donatoarea va incepe tratamentul pentru stimulare ovariana. In acelasi timp, femeia care primeste ovocitele incepe un tratament pentru pregatirea endometrului pentru sarcina, care dureaza intre 14 si 16 zile. Cele doua tratamente trebuie sincronizate. Ambele femei sunt monitorizate de catre medicii specialisti si fac diverse teste medicale in aceasta perioada. Donatoarea revine in clinica atunci cand ovocitele sunt suficient de mature pentru a fi prelevate.

In concluzie, in cadrul procedurii FIV se pot folosi atat ovocite proaspete, cat si congelate. Un aspect important al procedurii este ca selectia donatoarei se face in functie de trasaturile femeii care primeste ovocitul. Datele arata ca rata de succes a unei astfel de proceduri este de 65-75%.

Daca ai nevoie de mai multe informatii referitoare la FIV cu ovocite donate, ne poti lasa intrebarile tale sau poti face o programare la Ana Medical Center (0733550055) sau Dacia Medical Center (0766536553) pentru a sta de vorba cu un specialist.

surse: daciamedicalcenter.ro; whatclinic.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − two =