Clinici de donare de ovule, solutie pentru femeile infertile de a avea copii

clinici de donare de ovule

Daca iti doresti sa devii mama, dar rezerva ovariana sau calitatea ovocitelor nu iti permit obtinerea unei sarcini, poti apela la fertilizarea in vitro (FIV) cu ovocite donate. In cazul in care deja ai luat in calcul o astfel de posibilitate, cu siguranta te intrebi unde ai putea gasi o donatoare. Vestea buna este ca exista clinici de donare de ovule. Vorbim despre ele in continuarea acestui articol.

Intr-un context legislativ complicat, clinicile de donare de ovule din Romania, functionale in trecut, nu mai practica FIV cu ovocite donate. Sansa femeilor care isi doresc o fertilizare in vitro cu ovocite donate este in clinici din strainatate. In multe tari din Europa, legislatia permite donare de ovule. Statisticile arata ca rata de reusita este, de cele mai multe ori, chiar mai mare decat la fertilizarea in vitro cu ovocite proprii. Si asta pentru ca ovulele provin de la femei tinere, sanatoase, supuse unor analize riguroase inainte de donare. In unele tari, exista inclusiv banca de ovocite.

Clinici de donare de ovule in Grecia

O tara cu traditie in tehnicile de reproducere umana asistata medical, recunoscuta pentru rata ridicata de obtinere a sarcinilor, este Grecia. In plus, legile privind anonimatul pentru donarea de ovule si sperma in Grecia asigura un numar mare de donatoare. Acest lucru face sa nu exista nicio lista de asteptare pentru tratamentul bazat pe donare de ovule sau sperma.

Mai mult, legea prevede ca inainte de a i se permite sa doneze ovocite, o femeie trebuie sa treaca prin anumite teste de sange pentru boli infectioase.

Acestea sunt hepatita B si C, HIV si sifilisul. Pe langa testarea prevazuta de lege din tara elena, majoritatea clinicilor vor suplimenta analizele. De obicei, efectueaza alte teste recomandate de Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie (ESHRE) si Societatea Americana de Medicina Reproductiva (ASRM). Acestea includ, de exemplu, cariotiparea (analiza structurii cromozomiale a celulelor) si testarea chlamydia.

clinici FIV ovocite donate

Asadar, chiar daca in Romania nu exista clinici de donare de ovule, poti apela la una din Grecia.

Clinici de donare de ovule: pregatirea de FIV, inceputa in Romania

In tara noastra, exista specialisti ce colaboreaza si faciliteaza procedura de FIV cu ovocite donate in Grecia. Un medic al Ana Medical Center (0733550055) sau Dacia Medical Center (0766536553) te poate indruma pas cu pas. Si asta pentru ca daca vrei sa apelezi la FIV cu donare de ovocite in Grecia va trebui sa incepi demersurile si pregatirea pentru procedura medicala la clinica din tara. Astfel, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iei legatura cu un specialist in fertilitate. Poti afla aici , pas cu pas, care sunt etapele in procedura de FIV cu ovocite donate.

De asemenea, chiar daca recomandarea unei anumite clinici in care sa urmezi procedura FIV vine din partea unui specialist, este bine sa pui anumite intrebari. Despre ele, am vorbit pe larg in articolul Recomandari pentru clinica de FIV: cum faci cea mai buna alegere .

FIV cu ovocite donate

Femeia care primeste ovocitul poate incepe tratamentul de pregatire a endometrului in Romania. Ea se va deplasa la clinica din strainatate in momentul in care s-a ajuns in faza de transfer al ovocitului donat. De asemenea, partenerul va da o proba de sperma care va fi analizata in clinica unde se face procedura.

Poti afla mai multe despre procedura in articolul Grecia, destinatia ideala pentru fertilizare in vitro ovocite donate si embrioni donati .

Screening medical pentru donatoare si receptor

Atat mama primitoare, cat si donatoarea de ovocite, vor trece printr-un screening medical. Donatoarea face un test hormonal in a treia zi de menstruatie si, dupa aceasta perioada, o ecografie transvaginala. Daca rezultatele sunt bune, urmeaza un test psihologic. In cazul in care rezultatele sunt favorabile, medicul care va preleva ovocitele va face si teste genetice.

Clinici de donare de ovule: aspecte tehnice ale procedurii FIV

Partea tehnica a procedurii de fertilizare in vitro cu ovocite donate presupune semnarea unui contract intre donator si clinica. Prin acel contract, donatoarea isi asuma procedura si consecintele ei. Un astfel de contract va fi semnat si de catre receptor, femeia care primeste ovocitul donat.

Dupa semnarea contractului, donatoarea va incepe un tratament pentru stimulare ovariana. In acelasi timp, primitoarea incepe un tratament pentru pregatirea endometrului pentru sarcina, care dureaza 14-16 zile. Cele doua tratamente trebuie sincronizate. Ambele femei sunt monitorizate de catre medicii specialisti si fac diverse teste medicale in aceasta perioada. Donatoarea revine in clinica atunci cand ovocitele sunt suficient de mature pentru a fi prelevate.

In cadrul procedurii FIV se pot folosi atat ovocite proaspete, cat si congelate. Un aspect important al procedurii este ca selectia donatoarei se face in functie de trasaturile femeii care primeste ovocitul. Datele arata ca rata de succes a unei astfel de proceduri este de 65-75%.

Daca ai nevoie de mai multe informatii referitoare la FIV cu ovocite donate, ne poti lasa intrebarile tale sau poti face o programare la Ana Medical Center (0733550055) sau Dacia Medical Center (0766536553) pentru a sta de vorba cu un specialist.

surse: daciamedicalcenter.ro; whatclinic.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.