Grecia, destinatia ideala pentru fertilizare in vitro ovocite donate si embrioni donati

embrioni donati Grecia

Cupluri din intreaga lume se confrunta cu dificultati atunci cand incearca sa isi intemeieze o familie. In multe tari, procesul de fertilizare in vitro este foarte costisitor si consuma mult timp, deoarece exista adesea liste de asteptare foarte lungi. In altele, asa cum este Romania, unele proceduri sunt insuficient reglementate legal, cu un parcurs greoi, ori sunt interzise (mama surogat). Deseori, cuplurile au putine variante pentru a obtine o sarcina. Cu toate acestea, raspunsul la aceasta problema este destul de simpla si vine de la una dintre cele mai spectaculoase destinatii de vacanta din lume: Grecia. De ce sa alegi sa parcurgi procedurile de FIV cu embrioni donati ori FIV cu ovocite donate in Grecia, va explicam acum.

Grecia este renumita pentru plajele sale minunate, insulele uimitoare, satele traditionale, mancarea excelenta si oamenii sai optimisti. Iata ce poti citi in acest articol.

Tipuri de fertilizare in vitro disponibile in Grecia

Grecia este una dintre tarile cu cel mai bun context legislativ din lume in ceea ce priveste RUAM – reproducere umana asistata medical. Procedurile sunt clar reglementate, de la cele mai simple tratamente pana la procedura cu mama surogat. Prin urmare, daca alegeti Grecia ca destinatie pentru procedura de care aveti nevoie, trebuie sa stiti ca traditia acestei tari este una indelungata, pregatirea medicilor si optiunile tehnologice fiind printre cele mai bune din lume.

FIV cu ovocite proprii: candidatul ideal

Un candidat excelent pentru FIV este o femeie cu o stare generala de sanatate buna. In afara de aceasta cerinta de baza, este intr-adevar o chestiune care tine de statusul medical al fiecarei femei. Mai exact, FIV este foarte eficienta in tratarea multor cauze diferite de infertilitate si este o optiune buna pentru:

  • femei care au trompe uterine absente sau fara permeabilitate;
  • femeile care au endometrioza si nu au reusit sa ramana insarcinate dupa tratament medical sau chirurgical;
  • femeile care au disfunctie ovulatorie care nu au reusit sa ramana insarcinate dupa inducerea ovulatiei prin metode specifice;
  • cupluri care se confrunta cu infertilitate inexplicabila;
  • cupluri in care partenerul are un numar foarte scazut de spermatozoizi.

FIV cu ovocite donate in Grecia, printre cele mai solicitate proceduri

Legile privind anonimatul pentru donarea de ovule si sperma in Grecia asigura un numar mare de donatori. Ca urmare, nu exista nicio lista de asteptare pentru tratamentul bazat pe donare de ovule sau sperma. Acest lucru, impreuna cu costul scazut al tratamentului, face din Grecia un loc popular pentru persoanele care cauta FIV cu ovocite donate in strainatate.

Prin lege, anumite teste de sange pentru boli infectioase trebuie sa fie efectuate inainte ca donatorul sa i se permita sa doneze. Acestea sunt hepatita B si C, HIV si sifilisul. Cu toate acestea, majoritatea clinicilor vor suplimenta aceste teste. Mai exact, vor efectua alte teste recomandate de Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie (ESHRE) si Societatea Americana de Medicina Reproductiva (ASRM). Acestea includ cariotiparea (analiza structurii cromozomiale a celulelor) si testarea chlamydia, de exemplu.

ovocite donate in Grecia

Majoritatea clinicilor de FIV cu ovocite donate in Grecia se asigura ca donatorii sunt examinati psihologic. Asta pentru a se asigura ca inteleg consecintele donarii. In plus, fac asta pentru a evalua motivatia lor.

Informatiile referitoare la inaltime, greutate, culoarea parului, culoarea ochilor, nuanta pielii, grupa sanguina si educatie sunt disponibile pentru destinatari. Aceste informatii sunt de obicei disponibile la inceputul procesului de donatie. La fel ca Spania, Cipru si Republica Ceha, nu exista un registru national al donatorilor, ceea ce inseamna ca este dificil sa se determine de cate ori a donat o persoana inainte (Bulgaria are un registru national).

Donarea de embrioni in Grecia

Donarea de embrioni este permisa in Grecia. Un cuplu care isi poate dona surplusul de embrioni congelati unui alt cuplu, in mod anonim. Unele clinici FIV, totusi, vor apela exclusiv la donarea de ovule proaspete impreuna cu sperma donata, adica „donare dubla”. Rata de succes a „donarii duble” este mai mare, deoarece ovulul si sperma provin de la donatori tineri, fara antecedente de infertilitate. Gametii si embrionii pot fi lasati in depozit inghetat si pana la 10 ani.

Mama surogat in Grecia

In Grecia, maternitatea surogat este permisa pentru cuplurile heterosexuale casatorite sau necasatorite sau pentru femeile singure. In acest moment, nu este permis pentru barbatii singuri, dar exista discutii cu privire la acest subiect. Se asteapta ca legea sa se schimbe, astfel incat adoptia si maternitatea surogat pentru barbati singuri sa fie posibile.

fertilizare in vitro grecia

Aspectele legale cu privire la maternitatea surogat in Grecia au cateva particularitati in comparatie cu majoritatea tarilor UE. Sunt permise doar intelegerile de maternitate surogat altruista, ceea ce inseamna ca mama surogat va purta copilul fara nicio compensatie suplimentara analizelor si procedurilor la care este supusa. Aceasta procedura specifica a fost permisa pentru cetatenii greci din 2002. Legea s-a extins in iulie 2014, permitand si cetatenilor straini dreptul de a deveni parinti printr-o mama surogat in Grecia. In plus, Grecia este una dintre tarile care ofera protectie legala parintilor destinatari.

Fertilizare in vitro in Grecia: argumente pro si contra

Grecia are multe de oferit ca destinatie pentru tratamentul FIV.

  • O clima frumoasa si un peisaj uluitor fac posibila luarea in considerare a unei pauze de relaxare in timp ce treceti printr-un tratament.
  • Tratament FIV are costuri foarte reduse in comparatie cu multe tari europene.
  • Legile privind anonimatul donatorului fac sa nu existe aproape deloc liste de asteptare pentru FIV cu ovocite donate in Grecia.
  • Limita de varsta pentru tratament este de 52 de ani, in conditii explicate mai jos.
  • Grecia este o destinatie populara, asa ca exista o multime de discutii online cu privire la ceea ce sa va asteptati.
  • Legile stricte privind numarul de embrioni care pot fi transferati inseamna ca sanatatea dumneavoastra si a potentialului copil este primordiala.

Totusi, ratele de succes FIV nu sunt publicate la nivel national, asa ca este nevoie de mai multa munca pentru a le afla de la clinicile individuale. Legile privind tratarea cuplurilor de acelasi sex nu sunt la fel de liberale ca in Marea Britanie si SUA.

Costuri pentru proceduri in Grecia

In primul rand, tara ofera poate cea mai ieftina optiune de fertilizare in vitro in strainatate, cu un cost comparabil cu costurile foarte mici ale tarilor din Europa de Est. Procesul FIV cu propriile ovocite costa in Grecia pana la 3.000-3.500 de euro, in functie de complexitate. Folosirea ovocitelor donate este mai costisitoare, in jur de 5.000-6.000 de euro.

Totusi, costul FIV cu ovocite donate in Grecia este foarte atractiv in comparatie cu alte tari. Desigur, ar trebui sa adaugi si costurile de calatorie si cazare (optional), dar daca alegi orice alt anotimp in afara de vara, acestea nu vor fi prea mari. Vara, in plin sezon turistic, diferenta poate fi notabila.

cost FIV cu ovocite donate Grecia

Intregul proces este foarte bine legiferat. Cadrul legislativ ce reglementeaza FIV a fost instituit in Grecia in 2005. Este un sistem simplu si prietenos, atat in ceea ce priveste donarea de sperma, cat si donarea de ovule si permite cuplurilor de femei sub 52 de ani* si barbati – indiferent de varsta – sa aiba acces la FIV. Exista unele limitari pentru cuplurile de lesbiene, dar acestea pot fi depasite deoarece toate femeile singure sunt eligibile pentru tratament FIV. Deci, daca te gandesti la FIV in strainatate si ai peste 40 de ani sau mai putin, Grecia este locul potrivit pentru tine!

*limita de 52 de ani este una temporara, reglementata in contextul pandemiei de coronavirus si este valabila pana la finalul anului 2022. Pentru detalii cu privire la aceasta reglementare, va rugam sa ne lasati un mesaj la contact@ovocitedonate.ro.

Printre cele mai bune clinici din lume

Mai mult, Grecia are unele dintre cele mai bune clinici de FIV din strainatate. Medicii sunt foarte bine instruiti si experimentati, in timp ce clinicile dispun de echipamente medicale tehnologice de ultima generatie. Medicii sunt de incredere, vorbesc engleza – si alte limbi, inclusiv romana – si intregul proces este sigur si sistematic. Multe clinici au certificare de calitate ISO si acest lucru asigura ca intregul proces respecta cele mai inalte standarde internationale de sanatate, siguranta si igiena.

Nu in ultimul rand, un factor foarte important care face ca Grecia sa fie atractiva pentru FIV este faptul ca in realitate nu exista liste de asteptare. Cel mai lung timp de asteptare pana la inceperea procesului este de doar trei luni. Acest lucru reduce anxietatea legata de imbatranire si este un factor foarte important care afecteaza psihologia pacientilor.

Procesul FIV in Grecia

Odata ce ai ales Grecia, pasii de urmat nu sunt deloc complicati. Clinicile noastre partenere, pe care le puteti regasi in pagina Contact, sunt alaturi de voi pentru a facilita procesul si a raspunde la orice intrebare pe care o aveti.

Primul pas ar fi o consultatie initiala cu unul dintre medicii nostri. In timpul acesteia, medicul este informat cu privire la fisa medicala a pacientului, explica procesul si ofera un interval de timp pentru finalizarea acestuia. Tot acum se solicita, la nevoie, completarea dosarului medical.

pret ovocite donate Grecia

Al doilea pas depinde de procedura. Daca discutam despre FIV cu ovocite proprii, se incepe protocolul de stimulare, urmat de punctie ovariana, proba de sperma, FIV si embriotransfer. Daca discutam de FIV cu ovocite donate in Grecia, a doua etapa este sincronizarea cu donatoarea si inceperea pregatirii endometrului, pe care am explicat-o in detaliu in Cum se realizeaza pregatirea endometrului pentru embriotransfer astfel incat sa se creasca sansele. Odata obtinut contextul medical favorabil, se organizeaza deplasarea in Grecia pentru proba de sperma (la FIV cu ovocite donate), urmata de embriotransfer sau direct pentru embriotransfer (FIV cu embrioni donati).

In aceeasi zi, femeia poate calatori inapoi acasa. Succesul procedurii este testat printr-un test de sange matern – beta HCG – la aproximativ zece zile dupa proces. Despre rata de succes poti citi mai multe in Rata cumulata de succes de 80%: la cate incercari.

Noi cei de la ovocitedonate.ro, intelegem ca intregul proces poate fi stresant si suntem aici pentru a va ajuta si a va ghida la fiecare pas. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi unul dintre medicii nostri si sa ne lasi sa ne ocupam de restul.

2 Responses

  1. Bună ziua. In Grecia se face fiv cu ovocite in tandem( proprii și donate) în același ciclu cu PDG? Care sunt clinicile? Mulțumesc!

    1. Buna ziua. Se poate opta pentru aceasta varianta la Institute of Life, despre care poteti citi in Clinici din Grecia. Noi va stam la dispozitie in Bucuresti si Ploiesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 6 =