Rata cumulata de succes de 80%: la cate incercari

succes FIV donate

Rata cumulata de succes FIV reflecta eficienta medie a tratamentului, nu doar pe un singur ciclu de FIV. De obicei se tine cont de 3-4 cicluri de FIV. Rata cumulata de succes FIV cu ovocite donate, in Grecia, este de peste 80% la trei embriotransferuri.

Rata de succes se calculeaza folosind diferite metode. Procentul comunicat de clinicile de reproducere umana asistata poate insemna numarul sarcinilor obtinute in urma procedurilor de FIV sau numarul de copii nascuti vii. Pentru pacienti, aceste informatii sunt esentiale si trebuie prezentate ca atare.

sanse de reusita ovocite donate
sursa: pixabay.com

Rata de succes pentru FIV cu ovocite donate

Una dintre cele mai mari rate de succes in cazul unei proceduri de FIV cu ovocite donate se inregistreaza in Grecia, mai exact 64%. In Europa, Grecia este pe primul loc in topul tarilor cu cele mai mari sanse de reusita, urmata de Spania care se lauda cu un procent de 63%. Celor doua tari li se alatura si Portugalia cu 59%, Polonia cu 57% si Cehia cu un procent de reusita de 56%, potrivit eggdonationfriends.com.

Succesul procedurilor de fertilizare in vitro este influentat de o serie de factori. Vorbim despre:

 • cauza infertilitatii
 • varsta femeii
 • starea generala de sanatate
 • tipul de ovocite ales (proaspete sau congelate)

In cazul unui FIV cu ovocite donate, varsta receptoarei nu reprezinta o problema. Ovocitele provin de la femei tinere si sunt de buna calitate. In ceea ce priveste ovocitele proaspete, studiile arata ca sansele de a avea un copil sunt cu 9 pana 12% mai mari comparativ cu cele congelate.

ovocite congelate versus ovocite proaspete
sursa: pixabay.com

Rata cumulata de succes FIV la Medimall Atena

Grecia este tara cu cele mai mari rate de succes pentru fertilizarea in vitro. Medimall IVF Clinic din Atena are o rata cumulata de succes de peste 80%. In cei peste 10 ani de activitate in domeniul reproducerii umane asistate, clinica a inregistrat un numar de 4500 de nasteri. Medicii nostri aleg sa colaboreze cu Medimall deoarece in clinica se folosesc doar ovocite de cea mai buna calitate si nu exista liste de asteptare.

Medimall Atena prezinta pacientilor sai atat ratele de succes pentru un singur ciclu de FIV, cat si rata cumulata de succes a trei proceduri. In graficele de mai jos este o descriere detaliata a ratelor de succes. Astfel, 68% dintre paciente obtin sarcina dupa primul ciclu de fertilizare in vitro cu ovocite donate, 89% dupa al doilea si 96% dupa trei cicluri.

succes 80% FIV ovocite donate sanse de reusita
sursa: Medimall Atena

Clinicile de specialitate prezinta o rata mare de succes pentru FIV. Insa nu specifica daca se refera la rata cumulata de succes sau rata unui singur ciclu de fertilizare. Atunci cand cuplurile aleg clinica in care doresc sa faca fertilizarea trebuie sa primeasca toate detaliile.

Mai multe proceduri, rata de succes FIV mai mare

Este adevarat ca prin efectuarea mai multor tratamente FIV se obtine o rata mai mare de succes. Conform unui studiu publicat New England Journal of Medicine, pentru femeile cu o varsta mai inaintata, FIV cu ovocite donate creste considerabil sansele de a da nastere unui copil viu. Decizia de a alege ovocitele donate apartine in totalitate pacientilor.

Ovocite donate versus ovocite proprii

In cazul tratamentelor FIV cu ovocite proprii, rata cumulata de succes poate fi in medie 25% pana la 70%, tinand cont de trei proceduri realizate intr-o perioada scurta de timp.

Discrepanta este atat de mare deoarce in cazul ovocitelor proprii, varsta femeii are un rol extrem de important. Cu cat femeia este mai in varsta, cu atat sansele de reusita sunt mai mici. Pentru femeile de peste 40 de ani, studiile arata ca sansele de reusita scad dramatic. Un singur tratament de FIV cu ovocite proprii are, in medie, sanse de 4-11%.

ovocite donate femei peste 40 de ani
sursa: pixabay.com

Pentru tratamentele de FIV cu ovocite donate, ratele cumulate de succes pot fi in medie de 75% pana la 95%. Evident, pentru un singur tratament, sansele de reusita sunt mai mici, de 55-65%.

Decizia de a prezenta rata cumulata de succes nu este doar o strategie de marketing a cliniclior. Tratamentul infertilitatii cu ajutorul tehnicilor de fertilizare in vitro este un proces complex si de durata.

Daca vrei sa afli care sunt sansele tale, ne poti lasa un mesaj si avem grija sa iti raspundem in cel mai scurt timp.

sursa foto: pixabay.com                                                 sursa text: eggdonationfriends.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + eleven =