Cat ma costa visul de a deveni mama, de la analize la embriotransfer

pret fertilizare in romania

Salvarea cuplurilor infertile vine din partea clinicilor de fertilizare. Oricare ar fi cauza infertilitatii, visul de a deveni parinte are toate sansele sa fie indeplinit cu ajutorul procedurilor de reproducere umana asistata. Dar cat costa in Romania visul de a fi parinte? Despre care este pretul pentru fertilizare in vitro in Romania si care sunt costurile pentru analize si investigatii inainte de FIV, vorbim in acest articol.

Fertilizarea in vitro pe etape: costuri pas cu pas

Fertilizarea in vitro este una dintre cele mai cunoscute si folosite proceduri de reproducere umana asistata medical. Pentru multe cupluri din Romania este unica sansa de a avea un copil. Insa, unele dintre aceste cupluri care au primit diagnosticul de infertilitate, nu isi permit aceasta procedura. Atunci cand vorbim despre fertilizare in vitro si costuri, trebuie sa vorbim atat despre pretul procedurii in sine, cat si de costurile aditionale, mai exact costuri de diagnosticare si pregatire.

Costurile diagnosticarii cuplului infertil

Pentru a ajunge la diagnosticul de infertilitate, ambii parteneri trebuie sa treaca printr-o serie de analize si investigatii medicale.

sarcina cu fiv in romania

Pentru partener, lucrurile sunt destul de simple. Investigatiile incep cu o spermograma, plus o spermocultura. Tariful pentru cele doua analize le gasesti aici sau poti face o programare la 0733550055.

Doar daca rezultatul indica modificari ale lichidului seminal, medicul care se ocupa de caz poate solicita alte investigatii. In rest, vorbim despre analize uzuale in preconceptie, cum ar fi grupa de sange, Rh, serologii, hepatite etc.

Lucrurile se complica atunci cand este vorba despre o infertilitate de cauza feminina. Ca sa putem pune diagnosticul, femeia trebuie sa treaca prin mai multe teste. Printre analizele si investigatiile medicale necesare regasim:

 • grupa sanguina si RH;
 • examinarea permeabilitatii tubare (de exemplu, cu ajutorul histerosonografiei);
 • teste hormonale tip AMH, LH, FSH etc.;
 • test Babes Papanicolau, analize pentru a vedea starea de sanatate a colului uterin.

Poti face aceste analize intr-o clinica specializata – cum este Dacia Medical Center si ale caror tarife le poti vedea aici – sau la Ana Medical Center , programandu-te la telefon 0733 550 055.

Optiuni de tratament

Inseminare intrauterina: IUI

In functie de rezultatul investigatiilor, poti primi indicatia de inseminare intrauterina (IUI), cu precadere in cazuri de infertilitate masculina. Mai exact, sperma partenerului este preparata in laborator si introdusa in uter in perioada in care ovarele urmeaza sa elibereze ovulul. Pentru aceasta procedura, poti vedea tariful actualizat aici sau poti afla mai multe sunand la 0733550055.

fertilizare in vitro sanse de reusita

Fertilizare in vitro FIV cu ovocite si sperma proprii

Este o procedura complexa ce se intinde pe parcursul mai multor saptamani si presupune obtinerea embrionului in laborator. Pentru a putea ajunge in laborator, intai trebuie sa obtinem ovocitele si proba de sperma. Astfel, femeia va trece printr-un proces de stimulare ovariana. Obiectivul este sa obtinem un numar mare de folicului pentru fertilizarea in laborator. Acest lucru este posibil cu ajutorul unor injectii subcutanate, pe care pacienta le va face timp de 9-10 zile, in fiecare seara, la aceeasi ora.

Dupa ce au fost recoltate ovocitele si s-a obtinut si proba de sperma a partenerului, fertilizarea se face in laborator. Acolo sunt puse in lichidul de cultura pentru fertilizare. In cazul in care motilitatea spermatozizilor nu este de foarte buna calitate, embriologul poate alege varianta ICSI, ce presupune injectarea unui spermatozoid in fiecare ovul.

injectii stimulare ovariana

Fie ca este vorba despre FIV clasic sau ICSI, costurile acestei proceduri le poti consulta aici sau poti afla mai multe facand o programare la Ana Medical Center, la telefon 0733 550 055.

Fertilizare in vitro cu ovocite donate sau embrioni donati

Atunci cand rezerva ovariana nu mai permite folosirea materialului genetic sau cand ovocitele tale sunt de slaba calitate, poti apela la ovocite donate. Ovocitele provin de la femei tinere, testate riguros inainte de donare si care au dat nastere cel putin unui copil sanatos. Pentru FIV cu donate nu mai ai nevoie de procesul de stimulare ovariana. Donatoarea fiind cea care va trece prin acest proces. Tu vei avea nevoie doar de pregatirea endometriala pentru sarcina.

FIV cu donate este o procedura pe care specialistii nostri au ales sa o realizeze in Grecia. Deci la costul procedurii trebuie sa adaugi si costurile de transport pana in Atena.

Fertilizare in vitro pret Romania

Pentru o procedura FIV cu ovocite donate, colaboratorii nostri de la Ana Medical Center din Ploiesti si Dacia Medical Center din Bucuresti, practica tarife pe care le poti consulta aici si aici.

Trebuie sa subliniem faptul ca pe langa costul procedurii propriu-zise, se adauga si costurile de investigare si pregatire, pe care le poti vedea aici si aici.

In Grecia nu vei avea nevoie de cazare. Insa, vei avea nevoie de doua bilete de avion dus-intors, pentru ca partenerul trebuie sa fie prezent pentru proba de sperma.

Costul de transport poate fi redus daca biletul de avion este achizitionat din timp.

fiv in grecia

FIV cu mama surogat

Cuplurile care, din diferite motive, nu pot deveni parinti, pot apela la mama surogat. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei proceduri de fertilizare in vitro. O astfel de procedura poate fi realizata tot in Grecia, dupa legislatia elena. In Romania, practica este interzisa.

Mama surogat ramane insarcinata in urma unei proceduri FIV. Embrionul se obtine in laborator, din materialul genetic al cuplului sau donat, iar apoi este transferat in uterul mamei purtatoare. De precizat este faptul ca mama surogat nu este inrudita biologic cu fatul pe care il va naste. Costul unei proceduri FIV cu mama surogat in Grecia se ridica la cateva zeci de mii de euro. Despre aceasta modalitate de a deveni parinti, poti afla mai multe informatii din articolul Mama purtatoare – Grecia. Sansa pentru cuplurile infertile.

Accesarea finantarii de la stat

In cazul in care ai deja un diagnostic de infertilitate si ai primit indicatie de tratament pentru FIV, pentru realizarea procedurii poti accesa finantare de la stat.

Astfel, cuplurile si femeile din Romania carora li s-a recomandat o procedura FIV pot primi un ajutor financiar pentru decontarea cheltuielilor. Mai multe informatii despre decontarea unei parti a cheltuieli de catre stat poti afla aici.

De asemenea, prin Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii, statul deconteaza si cheltuielie pentru realizarea procedurii de FIV si cu ovocite donate si sperma donata.

Beneficiul social se acorda sub forma a doua vouchere, respectiv:

 • un voucher electronic – card;
 • un voucher pe suport de hartie.

Cele doua vouchere sunt acordate simultan.

De retinut este faptul ca in situatia in care costul tratamentului prescris de catre medicul specialist in obstetrica-ginecologie cu competenta in tratamentul infertilitatii cuplului in reproducere umana asistata medical depaseste valoarea voucherelor, beneficiarul suporta diferenta de cost.

In situatia in care costul tratamentului prescris este mai mic decat valoarea voucherelor, beneficiarul nu primeste rest in bani.

Despre conditiile de finantare, dar si cine are dreptul la decontare prin Programul de FIV 2024 poti afla mai multe de aici.

Consultatie online gratuita

Noi, la Ana Medical Center (Ploiesti – 0733 550 055) si Dacia Medical Center (Bucuresti – 0766 536 553), te putem ajuta cu intocmirea dosarului pentru decontarea procedurii, cat si cu procedura in sine. In zeci de ani de experienta, specialistii nostri in infertilitate au ajutat mii de femei sa devina mame.

In plus, indiferent daca vrei sa aplici pentru programul cu finantare de la stat sau vrei sa urmezi o procedura de reproducere umana asistata medical in tara sau in strainatate, iti acordam o consultatie online gratuita. In timpul acesteia, vom detalia problema ta medicala, astfel incat, ulterior, tu sa poti lua cea mai buna decizie.

Iti stam la dispozitie daca ai nevoie de mai multe informatii despre acest subiect. Daca vrei sa afli parerea unuia dintre specialistii nostri, ne poti contacta la 0733 550 055 (Ana Medical Center – Ploiesti) sau 0766 536 553 ( Dacia Medical Center Bucuresti).

De asemenea, ne poti lasa un mesaj sau un comentariu, iar noi iti raspundem in cel mai scurt timp.

10 Responses

 1. Buna ziua,numele meu este Maria,am varsta de 36ani(curand37) si as vrea sa stiu costul unui fiv cu ovul cumparat,am incercat acum 1 luna sa fac aceasta procedura fiv dar nu am ovulele bune,deci mi—a fost recomandat sa cumpar,toate analizele mele si al sotului sunt foarte bune.Daca-mi puteti spune cam cat dureaza aceasta procedura,va multumesc

  1. Buna ziua! In aceasta perioada, puteti beneficia de oferta noastra! Pretul fertilizarii in vitro cu ovocite donate este de 4.100 de la 4.800 de euro. Daca analizele sunt facute la zi, procedura dureaza aproximativ o luna. Pentru detalii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 2. Buna!
  Am 47 de ani. Am vreo posibilitate de a ramane insarcinata? Doresc cu sperma de la donator,se poate? Cat costa in total(cu toate examenele necesare)? Multumesc frumos!

  1. Buna ziua! Ati efectuat recent un test AMH? Care este valoarea sa? Este bine de stiut ca da, in situatia in care AMH permite, putem recurge la varianta indicata de dumneavoastra. In cazul in care AMH nu permite aceasta procedura, putem recurge la fertilizare in vitro cu embrioni donati.

  1. Buna seara. Rezultatul nu este influentat de medicatia in cauza, asa ca avem un AMH care indica FIV cu ovocite donate ca fiind conduita terapeutica unica. Va stam la dispozitie pentru detalii.

    1. Buna ziua. In contextul varstei, solutia este cel mai probabil de fertilizare in vitro. Va recomandam sa contactati partenerii nostri pentru a detalia mai exact ce puteti face, in functie de anumite investigatii specifice de fertilitate. Daca sunteti din Bucuresti, puteti discuta cu specialistii de la Dacia Medical Center – 0766 53 65 53 sau puteti merge in Ploiesti la clinica Ana Medical Center, programari la 0733 550 055. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 2 =