Totul despre sarcina cu ovocite congelate in Romania: de ce sa apelezi si tu

sarcina cu ovocite congelate in Romania

Ai trecut deja prin proceduri FIV cu ovocite proprii, care au esuat? Ai o rezerva ovariana scazuta, care nu iti permite sa obtii sarcina, pe cale naturala sau in laborator? Esti la menopauza si iti doresti un copil? Suferi de o boala cu transmitere genetica si te temi sa ramai insarcinata? Daca simti ca e timpul pentru a avea copilul tau, dar te confruti cu vreuna dintre aceste probleme, ia in calcul apelarea la ovocite congelate donate, tratament disponibil si in Romania. Iata ce trebuie sa faci tu si cum te putem ajuta noi.

FIV cu ovocite congelate in Romania, pentru tot mai multe cupluri

Daca in urma cu 10-15 ani, apelarea la ovocite donate congelate, pentru obtinerea sarcinii, era un subiect tabu, azi, procedura a devenit una de rutina. Din ce in ce mai multe cupluri sau chiar femei singure apeleaza la ea dupa ce incearca cel putin o procedura FIV cu ovocite proprii. Din cauza calitatii slabe a ovocitelor sau a unei rezerve ovariene extrem de scazute, care nu ar permite obtinerea unei sarcini, sunt si femei care apeleaza din prima la FIV cu ovocite donate. Fie ca discutam despre ovocite congelate, de import, in Romania, fie la ovocite proaspete, in tari precum Grecia.

Ce le convinge sa faca acest lucru? Sansele ridicate de obtinere a sarcinii. Rata de succes este una de aproximativ 40%, la prima incarcare si de pana la 80%, odata cu al treilea embriotransfer. Mai multe despre sanse si procedura de FIV cu ovocite donate, afla din videoul de mai jos, de la dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie si specialist in probleme de fertilitate.

Mai multe informatii legate de proceduri medicale, tratamente pentru infertilitate si alte probleme cu care te poti confrunta chiar tu, poti obtine urmarind canalul de Youtube al Dacia Medical Center. Acceseaza-l aici.

Ovocite congelate in Romania, provenite de la donatoare tinere, sanatoase

Rata de obtinere a sarcinii cu ovocite congelate este, totusi, una buna. Si asta datorita faptului ca ovocitele congelate provin de la donatoare tinere, sanatoase, cu un stil de viata sanatos. Ele trec prin numeroase screeninguri si evaluari inainte de a fi acceptate in programele de donare ale diferitelor clinici din state precum:

  • Grecia;
  • Spania;
  • Cehia;
  • Marea Britanie;
  • Danemarca.

In astfel de tari, exista banci de material genetic, precum si baze de date cu donatoare si donatori.

Ovocite congelate in Romania: poti alege caracteristicile viitorului copil

In Romania, desi legislatia permite utilizarea ovocitelor si a spermei donate pentru tratamentele de reproducere umana asistate medical, nu exista banci cu material genetic. Si nici baze de date cu donatoare.

sarcina cu ovocite donate in Romania

Chiar si asa, procedura se face si la noi, cu succes. Ea este posibila datorita faptului ca materialul genetic poate fi comandat din import. El provine din tari precum cele enumerate mai sus. Acest lucru nu se face insa la intamplare. Chiar tu poti alege caracteristicile fizice ale viitorului tau copil, astfel incat acesta sa va semene cat mai mult tie sau partenerului tau. De exemplu, poti alege in functie de culoarea parului, a ochilor, a tenului, statura etc.

Cum poti face acest lucru? Ai la dispozitie profilurile donatoarelor sau al donatorilor – pentru sperma donata – din care poti alege unul cat mai asemanator tie sau cu caracteristicile pe care vrei sa le aiba viitorul bebelus. Daca nu iti doresti acest lucru, poti alege ca donatoarea sa fie anonima.

Alege un medic cu experienta

Pana sa ajungi in acest punct, asigura-te ca ai toate informatiile despre ce inseamna si cum se desfasoara procedura. Alege un medic cu experienta si o clinica pe masura. In articolul Recomandari pentru clinica de FIV: cum faci cea mai buna alegere iti venim in ajutor cu sfaturi care ti-ar putea fi utile in alegerea ta.

In clinicile noastre partenere Ana Medical Center (Ploiesti – 0733 550 055) si Dacia Medical Center (Bucuresti – 0766536553), s-au adunat deja sute de poze ale copiilor nascuti prin FIV cu ovocite donate congelate. Fiecareia fotografie este o poveste si un vis implit. Indiferent de problema de infertilitate cu care te confrunti, poti apela si tu la specialistii clinicilor noastre. Programeaza-te chiar acum.

Motive pentru FIV cu ovocite donate congelate sau proaspete

Principalele motive pentru care pacientele ajung sa apeleze la FIV cu ovocite donate congelate sau proaspete sunt:

Despre motivele pentru care pacientele apeleaza la FIV cu ovocite donate congelate sau proaspete, poti afla mai multe urmarindu-l pe dr. Chadi Muheidli, in videoul de mai jos.

La noi, in clinicile noastre partenere, procedura de FIV cu ovocite donate congelate se desfasoara dupa un protocol bine pus la punct, cu o practica imbunatatita de la un caz la altul.

Pasi de urmat pentru FIV cu ovocite congelate in Romania

Daca ti-ai ales clinica si medicul cu care vei face procedura, iata care sunt etapele prin care vei trece.

Atat tu, cat si partenerul tau, veti fi supusi unei evaluari medicale. In urma acesteia, specialistul in probleme de fertilitate poate stabili care este cea mai buna solutie de tratament in cazul vostru. Decizia finala o veti lua insa impreuna. Daca solutia este apelarea la FIV cu ovocite congelate, urmeaza sa apelati la una din bancile de ovocite congelate din Europa. In baza carcteristicilor alese, sunt comandate ovocitele donate. Avantajul este ca ulterior, procedura FIV se face in tara si nu trebuie sa te deplasezi.

Pachetul de ovocite poate contine, cel mai frecvent, 3, 5 sau 7 ovocite. Medicii clinicilor noastre partenere recomanda insa comandarea de la 5-6 ovocite in sus. Cu cat pachetul este mai mare, cu atat cresc sansele de a obtine o sarcina. Iti spunem inca de acum ca la decongelare, se pierd o parte din ovocitele comandate. Statisticile oficiale spun ca exista o rata de supravietuire de aproximativ 60%. Ulterior, exista riscul ca nu toate sa se fertilizeze.

Sarcina cu ovocite donate in Romania

Rata de obtinere a sarcinii cu ovocite congelate: 40%

Specialistii nostri spun ca in practica, la stadiul de blastocist, in ziua a cincea dupa fertilizare, dintr-un pachet de 7 ovocite se obtine unul, maximum doi blastocisti. Si atunci, rata de sarcina, cu un blastocist, este de aproximativ 40%. Despre etapele dezvoltarii embrionului, poti afla mai multe din articolul Decizia de a face embriotransfer in ziua 3 sau ziua 5: situatii si motive.

Ti se pare putin? In acest moment, aceasta este rata maxima de obtinere a sarcinii cu ajutorul ovocitelor congelate. Exista insa posibilitatea de a obtine o rara cumulata ce creste pana la 80%. Acest lucru este posibil insa doar cu ovocite proaspete. In clinicile din Romania, procedura poate fi posibila mai mult pe hartie decat in realitate. Si asta din cauza procesului birocratic care se poate intinde pe mai mult de 12 luni. Despre el, poti afla mai multe din FIV cu donatoare de ovocite, sub supravegherea Agentiei Nationale de Transplant.

FIV in Grecia: avantaje

Pentru FIV cu ovocite proaspete si maximizarea sanselor de obtinere a sarcinii, poti merge in Grecia. Tara are deja traditie in astfel de proceduri, dar si o legislatie bine pusa la punct. Un medic al Ana Medical Center sau Dacia Medical Center, care se ocupa de pregatirea ta in tara, te pot insoti si asista in Grecia pe toata durata procedurii. Mai multe despre aceasta varianta, explica Dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie, cu competenta in tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata medical. La Dr. Denisa Nica, poti programa si tu o consultatie, in cadrul Ana Medical Center, programandu-te la 0733 550 055.

Mai multe informatii poti afla urmarind canalul de Youtube al Ana Medical Center, pe care il poti accesa aici.

Sarcina cu ovocite donate reprezinta o speranta, dar si unica sansa pentru multe persoane care doresc sa devina parinti. Daca iei in calcul aceasta varianta, asigura-te ca intelegi toate aspectele implicate. Apeleaza la consiliere din partea celor implicati, inainte de a lua o decizie. Specialistii Ana Medical Center (Ploiesti – 0733 550 055) si Dacia Medical Center (Bucuresti – 0766536553) iti stau oricand la dispozitie, cu orice informatii de care ai nevoie. In functie de zona in care te afli, suna chiar acum si programeaza o intalnire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =