Sarcina la AMH 0.5 – 1 ng/ ml, cum pot sa am un copil: sanse reale de succes

sarcina la AMH 0.5 - 1 ng ml

Exista un interes crescut fata de hormonul anti-mullerian, hormon care masoara rezerva ovariana in termen cantitativ. Rezerva ovariana este un termen folosit de specialistii in fertilitate pentru a estima sansele unei femei de a avea un copil folosind propriile ovocite. In materialul de mai jos, explicam care sunt sansele sa obtinem sarcina la AMH 0.5 – 1 ng/ ml sau la un AMH sub 0.5 ng/ml.

Niveluri de baza specifice varstei

Este important sa ne amintim ca nivelul de AMH scade si ca nivelul FSH creste pe masura ce femeile imbatranesc. De exemplu, un nivel normal de AMH pentru o femeie la 42 de ani, cum ar fi 1 ng/ml, ar putea sugera imbatranirea prematura a ovarului la o femeie de 32 de ani.

VARSTAFSH AMH 
< 33 ani< 7.0 mIU/mL= 2.1 ng/mL
33 – 37 ani< 7.9 mIU/mL= 1.7 ng/mL
38 – 40 ani< 8.4 mIU/mL= 1.1 ng/mL
+ 41 ani< 8.5 mIU/mL= 0.5 ng/mL
sursa: Synevo

Unul dintre primii pasi in investigarea fertilitatii este testarea markerilor care ofera informatii despre rezerva ovariana. Cel mai important marker este hormonul anti-mullerian AMH. Testul AMH este la fel de simplu ca orice alt test de sange si poate fi facut in orice zi a ciclului menstrual.

Cu cat rezerva ovariana este mai mare, cu atat valoarea AMH-ului va fi mai mare. Un rezultat scazut nu inseamna neaparat ca nu puteti ramane insarcinata.

Va prezentam povestea unei femei care a incercat timp de 17 ani sa devina mama. A acceptat cu greu indicatia de FIV cu ovocite donate, iar acum visul i s-a implinit.

Sanse de reusita pentru sarcina la AMH 0.5 – 1 ng/ ml

Un nivel al AMH de 1.0 ng/ ml pana la 3.0 ng/ ml este considerat „normal”.

Asta inseamna ca exista o cantitate suficienta de ovule pentru a obtine sarcina pe cale naturala. Cand valorile scad sub 0.1 ng/ml, pentru a ramane insarcinata, va fi nevoie de tehnici de reproducere umana asistata, fie cu suport medicamentos, fie prin fertilizare in vitro.

sarcina cu ovocite donate

Nivelurile de AMH sub 1,0 ng / ml sunt de obicei considerate scazute indicand o rezerva ovariana „pe sfarsit”. Varsta este motivul principal pentru un AMH scazut. Pe masura ce imbatranesti, rezerva ta ovariana – si nivelul de AMH – scad natural.

Studiile arata sansele de a obtine o sarcina la AMH 0.5 – 1 ng/ ml sunt de aproximativ 10% pe ciclu, respectiv 15%.

Sarcina la AMH sub 0.5 ng/ ml

Un nivel al AMH-ului sub 0.5 ng/ ml este considerat foarte scazut, ceea ce inseamna o rezerva ovariana diminuata sau slaba. Rezultatul sugereaza ca este putin probabil sa ramaneti insarcinata pe cale naturala, ceea ce ar putea face necesara o procedura de reproducere umana asistata, respectiv fertilizare in vitro.

sarcina cu amh 05 01

Cand se impune fertilizarea in vitro

Nivelurile AMH nu reflecta calitatea ovocitelor. Mai multe ovocite la recoltarea pentru FIV ofera o oportunitate pentru un numar mai mare de embrioni. Totusi, mai multe ovocite nu inseamna intotdeauna mai multi embrioni. Calitatea lor joaca un rol esential in fertilizarea si dezvoltarea embrionilor. Scopul final este de a avea cel putin un embrion sanatos pentru a se transfera in uter.

Sarcinile pot fi obtinute la toate nivelurile AMH – chiar si in absenta unui AMH detectabil. Ratele de reusita raman totusi scazute (5% pe ciclu FIV si 10,0% cumulat) la un AMH pana in 0,4 ng / ml. Varsta joaca un rol esential.

rezerva ovariana scazuta

Solutia: FIV cu ovocite donate

Sansele de reusita ale unei fertilizari in vitro depind foarte mult de varsta femeii si de tipul de procedura ales. Un AMH sub 0,5 ng/ml la 40 de ani are sanse mai mici de reusita decat aceeasi valoare la o pacienta de 30 de ani. In cazul procedurilor de fertilizare in vitro cu ovocite donate, sansele sunt mai mari, indiferent de varsta pacientei. Acest lucru se datoreaza calitatii ovocitelor care provin de la femei tinere, testate riguros inainte de donare.

Pentru a obtine o sarcina la un AMH sub 0.5 ng/ml, cea mai buna solutie este FIV cu ovocite donate sau cu embrioni donati, daca exista o patologie masculina asociata sau partenerul lipseste.

Sanse de reusita pentru FIV cu ovocite donate la Medimall

Categorie de varstaPrima procedura A douaa procedura A treia procedura
20-30 de ani43%73%86%
30-35 de ani41%65%79%
35-37 de ani36%59%74%
38-39 de ani31%52%68%
40-42 de ani21%38%51%
43-44 de ani7%13%19%
45 + ani3%5%8%
Medimall: sanse de reusita FIV pe categorii de varsta si numar de proceduri

Clinica Medimall Atena are o experienta vasta in domeniul reproducerii umane asistate. In cadrul clinicii se folosesc doar ovocite proaspete, ceea ce inseamna o rata mai mare de succes, despre care am scris mai multe aici.

Ovocitedonate.ro demareaza campania AMH. Tu poti sa fii mama?

Daca ai nelamuriri despre acest subiect, nu ezita sa ne intrebi. Specialistii nostri iti stau la dispozitie cu sfaturi si raspunsuri. Lasa-ne un mesaj, iar noi iti raspundem in cel mai scurt timp!

35 Responses

    1. Buna ziua! Da, valoarea AMH permite obtinerea unei sarcini. Pentru controale si investigatii suplimentare, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  1. Buna seara! Eu 38 de ani, partenerul 40. Incercam de peste 1 an sa obținem o sarcina. Săptămâna aceasta am facut si analizele hormonalein ziua 3 a ciclului. Situatia se prezintă astfel : AMH 0.55, FSH 16.7, LH 9.08, Progesteron 1.04, Prolactina 423, Testosteron 0.81, TSH 2.17, Estradiol 48.8, Testosteron liber 1.082. Care sunt șansele de a obține o sarcina?Pe ce cale se poate merge in contextul actual?
    Mulțumesc anticipat!

    1. Buna ziua! In cazul dumneavoastra, avem o probabilitate scazuta de a obtine o sarcina pe cale naturala, daca ar fi sa ne uitam strict la valoarea AMH. In momentul in care valoarea AMH este coroborata cu varsta, rezulta o probabilitate scazuta de FIV cu ovocite donate, dar sanse inca exista. Indicatia noastra ar fi sa se treaca rapid la interventia medicului specialist in reproducere umana asistata, intrucat cu timpul s-ar putea sa nu mai fie posibila utilizarea ovocitelor proprii.

    1. Buna ziua! La o astfel de valoare, exista o probabilitate de a obtine o sarcina cu FIV cu ovocite proprii. Pentru detalii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  2. Buna ziua ,in condițiile următoare as putea oare face un bebe prin fertilizare in vitro?care ar fi șansele?
    FSH :147.3
    AMH < 0.01
    LH 76.46
    Menopauza de 3 ani.
    Mulțumesc,aștept răspuns.

        1. Buna ziua! Tinand cont de valorile transmise si de varsta dumneavoastra, exista o probabilitate de a obtine o sarcina cu FIV cu ovocite donate sau embrioni donati, in situatia in care exista o patologie masculina asociata. Este important sa fie evaluata starea generala de sanatate si sa apelam la medicatie preconceptie, in situatia in care nu exista eventuale probleme ce trebuie tratate in prealabil. Pentru detalii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

          Răspunde

  3. Buna seara, am 49 ani, pot sa fac fiv cu ovocite proprii sau numai Donald? Sunt sanatoasa, anul trecut am facut o procedura fiv nereusita.

    1. Buna ziua! In cazul FIV cu ovocite proprii, este important sa vedem daca rezerva ovariana permite in continuare realizarea unei astfel de proceduri. Tinand cont de varsta dumneavoastra, dar si de experienta nereusita, FIV cu ovocite donate ar putea avea mai multe sanse de succes. Abordarea terapeutica se stabileste insa doar de catre medicul specialist in infertilitate, pe baza investigatiilor. Pentru detalii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  4. Buna seara am 32 ani si un amh 0.62 …ce sanse se a ramane insarcinata pe cale naturala as avea?…mentionez ca urmez si un tratament prescris de medicul meu ginecolog…mulțunesc

    1. Buna ziua. Varsta ofera o probabilitate mai buna comparativ cu un AMH similar, dar la o varsta inaintata. Trebuie insa privita cu rezerve. Discutam totusi despre un AMH sub 1, care pe langa cantitate, ar putea sa indice si o calitate nu tocmai buna a ovocitelor. In situatia in care nu se obtine sarcina, va stam la dispozitie pentru FIV cu ovocite proprii, cu mentiunea ca ar fi de dorit sa nu asteptati foarte mult pentru a permite folosirea rezervei pe care inca o mai aveti.

  5. Buna ziua,

    Am 33 de ani si amh de 0.98. Anul trecut am avut operatie de endometrioza. Am vreo sansa sa raman insarcinata pe cale naturala sau fiv?

    Multumesc anticipat,

    O zi buna

    1. Buna ziua. In mod strict teoretic, da, dar trebuie sa vedem exact situatia cu endometrioza, de aceea este pur teoretic. Optiune exista, cu siguranta, dar nu putem alege in acest moment una dintre ele, in lipsa istoricului medical. Va stam la dispozitie in Bucuresti (Dacia Medical Center – 0766536553) si Ploiesti (Ana Medical Center – 0733550055).

  6. Buna ziua,
    Am 43 de ani si un AMH 1.00. Credeti ca mai am sansa sa concept cu ovocite proprii?
    Va multumesc.

    1. Buna ziua. Valorea AMH indicata va permite in mod teoretic sa obtineti o sarcina cu ovocite proprii. Este importanta insa si calitatea acestora, mai ales in contextul varstei. Prin urmare, un raspuns singur il puteti obtine doar prin efectuarea anumitor teste de specialitate care se aplica embrionilor in momentul transferului (in cadrul unei Fertilizari in vitro cu material genetic propriu). Daca doriti sa asteptati si sa incercati sa obtineti o sarcina pe cale naturala, exista riscul ca rezerva ovariana sa scada brusc si atat de mult incat sa nu mai puteti apela nici la FIV cu ovocite proprii pentru obtinerea unei sarcini. Singura solutie ramanand ulterior doar FIV cu ovocite donate. Partenerii nostri va stau la dispozitie pentru mai multe detalii si o analiza mai amanuntita a cazului dvs. La Dacia Medical Center in Bucuresti – 0766.53.65.53 sau in Ploiesti la Ana Medical Center – 0733.550.055.

    2. Buna ziua ,am 43 ani si Amh foarte scazut. Stiu ca dupa 40 ani șansele de a naste copii cu sindrom down si alte anomalii sunt f.mari.Intrebarea mea este:in cazul efectuării unui Fiv, se poate testa embrionul obținut inainte de implantare pentru a sti daca e perfect sănătos sau exista riscul in continuare de a dezvolta anomalii copilul,daca se rămâne însărcinată?
      Am această teama ,deoarece am rămas anul trecut însărcinată natural,însă inima bebelușului s-a oprit cam in a 9 saptamana de sarcina.Mi s-a spus că din cauza ca embrionul era afectat de vreo anomalie genetică datorita calității scăzute a ovulelor dupa 40ani. Va multumesc!

      1. Buna ziua. Este posibila testarea embrionului pentru a va asigura de calitatea genetica a acestuia. Prediagnostic de implantare + fertilizare in vitro cu ovocitele proprii (daca acestea mai sunt la calitatea necesara in contextul varstei ) ar fi la un cost de aproximativ 6.000 euro. Pentru mai multe detalii si suport in realizarea procedurii, puteti apela la ajutorul partenerilor nostri Ana Medical Center, in Ploiesti – 0733.550.055 sau Dacia Medical Center, in Bucuresti – 0766.53.65.53.

  7. Buna. Am 28 de ani , cu prima analiza de AMH de 0,62 , dar mi-am refăcut-o după 12 zile și mia ieșit 0.97. Am și uter fibramotos . Medicul mi-a prescris 6 luni de tratament cu Duflaston și cu Myo-sun .
    Întrebarea mea este aș putea sa rămân însărcinată pe cale naturală?
    Mulțumesc

    1. Buna ziua. Statistic vorbind din punctul de vedere al valorii AMH si in contextul varstei, s-ar putea obtine o sarcina, dar cu o probabilitate doarte mica. Recomandat este sa nu incercati pe cale naturala prea mult timp pentru a nu pierde sansa de a face FIV cu ovocite proprii. In ceea ce priveste diagnosticul de uter fibromatos, nu va putem oferi o opinie fara realizarea unui consult in clinica si a unei ecografii. Daca aveti nevoie de o a doua opinie medicala, va puteti programa la 0766.53.65.53.

    2. Buna ziua. Statistic vorbind din punctul de vedere al valorii AMH si in contextul varstei, s-ar putea obtine o sarcina, dar cu o probabilitate doarte mica. recomandat este sa nu incercati pe cale naturala prea mult timp pentru a nu pierde sansa de a face FIV cu ovocite proprii. Daca facem referire la uterul fibromatos, fara un consult ecografic nu va putem oferi un raspuns. Daca aveti nevoie de o a doua opinie medicala, puteti apela la ajutorul partenerilor nostri Dacia Medical Center, in Bucuresti – 0766.53.65.53 sau Ana Medical Center, in Ploiesti – 0733.550.055.

  8. Bună ziua! Am 39 de ani, 6 luni de la operație de endometrioza grad 4 și AMH 0.37… ce ma sfătuiți? Multumesc

    1. Buna ziua. Pentru a beneficia de suport medical si o a doua opinie pe cazul dvs, va recomandam sa ii contactati pe partenerii nostri:
      * Dr. Denisa Nica – Ana Medical Center, Ploieşti, tel. 0733.550.055
      * Dr. Chadi Muheidli – Dacia Medical Center, Bucureşti, tel. 0766.536.55. Cu Dr. Chadi Muheidli puteti discuta si online, in cadrul unei consultatii video de infertilitate, detalii aici – https://www.daciamedicalcenter.ro/consultatie-online

  9. Bună, am 24 de ani și AMH ul 0,16 Fsh 7 , dar am cicluri regulate , am vreo șansă sa Optin o sarcina?

    1. Buna ziua. Probabilitatea de a obtine o sarcina pe cale naturala este extrem de redusa in conditiile prezentate de dvs. Optiunea cu sanse maxime de reusita este fertilizarea in vitro cu ovocite donate. In prezent, Programul national de sustinere a natalitatii prin decontarea FIV sustine si decontarea procedurii de FIV cu ovocite donate congelate, daca materialul genetic este achizitionat de catre beneficiar. Totodata, exista optiunea de a face FIV cu ovocite donate proaspete, in Grecia. Pentru detalii si suport medical va recomandam sa luati legatura cu partenerii nostri. In functie de localitatea dvs, puteti apela la:
      * Dr. Denisa Nica – Ana Medical Center, Ploieşti, tel. 0733.550.055
      * Dr. Chadi Muheidli – Dacia Medical Center, Bucureşti, tel. 0766.536.55
      Cu Dr. Chadi Muheidli puteti discuta si online, in cadrul unei consultatii video de infertilitate, detalii aici – https://www.daciamedicalcenter.ro/consultatie-online

  10. Buna ziua, amh il am 0.36 si am 34 de ani. Ce sanse am sa raman insarcinata pe cale naturala.
    Va multumim

    1. In contextul varstei si al valorii AMH, o sarcina pe cale naturala este putin probabila. Solutia optima este fertilizarea in vitro, cu recomandarea a apela la ajutor de specialitate intr-un timp relativ scurt, pentru a verifica si calitatea ovocitelor si a evalua sansele unei FIV cu ovocite proprii. Pentru detalii si suport in obtinerea unei sarcini va recomandam sa luati legatura cu unul din partenerii nostri, specializati in tehnicile de reproducere umana asistata medical.
      Veti putea discuta in detaliu despre cazul dvs si veti primi recomandari personalizate si cele mai bune solutii de tratament:
      * Dr. Denisa Nica – Ana Medical Center, Ploieşti, tel. 0733.550.055
      * Dr. Chadi Muheidli – Dacia Medical Center, Bucureşti, tel. 0766.536.55 sau
      Cu Dr. Chadi Muheidli puteti discuta si online, in cadrul unei consultatii video de infertilitate, detalii aici – https://www.daciamedicalcenter.ro/consultatie-online

    1. Buna ziua. In contextul varstei, valoarea AMH este destul de mica si este posibil sa va confruntati cu insuficienta ovariana prematura. Teoretic, sunt sanse, dar pentru un raspuns oferit cu acuratete va recomandam si un consult de infertilitate. Puteti discuta cu specialistii in vederea analizarii dosarului dvs medical si, dupa caz, pentru realizarea de investigatii suplimentare. Partenerii nostri va stau la dispozitie:
      * Dr. Denisa Nica – Ana Medical Center, Ploieşti, tel. 0733.550.055
      * Dr. Chadi Muheidli – Dacia Medical Center, Bucureşti, tel. 0766.536.55
      Va multumim!

  11. Buna ziua, am 33 de ani, amh 0.11 si endometrioza, exista macar o sansa, oricat de mica sa raman insarcinata pe cale naturala? Multumesc.

    1. Buna ziua! Cu aceasta valoare a AMH-ului, probabilitatea de a obtine o sarcina este extrem de scazuta, ea existand strict din punct de vedere statistic. Va recomandam sa cereti sprijinul unui medic specialist in probleme de fertilitate. Puteti contacta clinicile noastre partenere din Bucuresti (Dacia Medical Center – 0766536553) sau Ploiesti (0733 550 055 – Ana Medical Center).

  12. Bună seara! Doresc conceperea unui copil, dar din păcate am făcut tratament pentru cancer mamar în 2020, 2021.
    Rezultatele AMH: 0.86, FSH: 7.26.
    Pot apela la procedura FIV și există șanse, dar fără stimulare hormonală?
    Mulțumesc!

    1. Buna ziua! Pentru recomandari, va rugam sa va adresati medicilor specialisti din clinicile partenere Dacia Medical Center (Bucuresti – 0766536553) sau Ana Medical Center (Ploiesti – 0733 550 055)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =