Fertilizare in vitro reusita din prima

fertilizare in vitro reusita din prima

O fertilizare in vitro reusita din prima incercare nu se intampla atat de des pe cat si-ar dori cuplurile care apeleaza la procedura. Statisticile arata ca, per total, cam 50% dintre procedurile FIV au succes. Asta depinde insa de fiecare cuplu in parte si de particularitatile cazului.

Unele cupluri sunt suficient de norocoase incat sa aiba o fertilizare in vitro reusita din prima. Totusi, cele mai multe sunt nevoite sa treaca prin mai multe proceduri ca sa obtina o sarcina. In cazuri problematice, exista chiar riscul ca nici macar procedura FIV cu ovocite proprii sa nu functioneze. Atunci se recomanda fertilizare in vitro cu ovocite donate.

Rata de succes la fertilizare in vitro

In ultimii ani, rata de succes la fertilizare in vitro a crescut, la fel si asteptarile viitorilor parinti. Varsta partenerilor este un factor esential in reusita unei proceduri FIV. Pentru o fertilizare in vitro reusita din prima este de preferat ca femeia sa aiba cel mult 30 de ani. In cazul barbatilor, varsta este mai putin relevanta.

Fertilizare in vitro reusita din prima – sanse

Mai multe studii realizate de specialisti arata ca cei care au facut fertilizare in vitro in Australia au avut mai mult succes decat in alte locuri din lume. O fertilizare in vitro reusita din prima tine foarte mult de varsta mamei. Daca femeia are peste 40 de ani, sansele de succes sunt mai mici cu 20% fata de cele ale unei femei sub 30 de ani. Femeile sub 30 de ani au 46% sanse sa ramana insarcinate dupa prima procedura FIV. Pentru femeile cu varste intre 34 si 40 de ani procentul scade la 38%. Sansele de fertilizare in vitro reusita din prima in cazul femeilor cu varste intre 40 si 43 de ani sunt de doar 12%. Specialistii spun ca femeile intre 30 si 33 de ani au 58% sanse sa ramana insarcinate dupa primul ciclu FIV. Totusi, statisticile difera de la o clinica la alta.

Recomandari pentru a creste sansele de reusita

Cu cat este mai tanara femeia, cu atat cresc sansele de a obtine o sarcina viabila. Calitatea ovocitelor este mai buna la femeile sub 35 de ani. Alegerea unei clinici performante este, de asemenea, o decizie care conteaza. Medicii care au deja multa experienta in domeniu pot reprezenta un avantaj. Succesul unei fertilizari in vitro depinde de varsta, stare de sanatate sau eventuale probleme de fertilitate. Chiar daca procedura nu are succes din prima incercare, cuplurile nu trebuie sa se descurajeze. Specialistii spun ca, in medie, e nevoie de 6 transferuri de ovocite pentru a se obtine o sarcina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − 1 =