Clinica cu cea mai mare rata de succes FIV

cea mai mare rata de succes FIV

Rata europeana de succes este situata undeva intre 33 si 35%. Romania are rezultate similare datorita tehnologiei la zi si pregatirii medicilor, care merg la aceleasi cursuri, seminarii si specializari din Europa. Va explicam mai jos care sunt factorii care influenteaza rata de succes FIV si care sunt cifrele asumate de clinicile europene pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate.

Daca te gandesti sa apelezi la fertilizare in vitro, trebuie sa iei in calcul cativa factori care ar putea influenta rata de succes. Vorbim despre factori care nu pot fi influentati de tehnologie sau de pregatirea specialistilor pe care ii alegi.

Varsta

Varsta femeii este esentiala pentru procedura de fertilizare in vitro daca se folosesc ovocitele proprii. Rata de succes scade cu trecerea timpului din cauza calitatii si numarului tot mai mic de ovule. Potrivit studiilor, rata de succes la femei sub 35 de ani este in jur de 40%, in timp ce dupa 42 este de 4%.

Sarcini anterioare cu partenerul de FIV

Conteaza daca ai mai fost sau nu insarcinata si daca partenerul este acelasi. Daca raspunsul este “da” la ambele, atunci sansele sunt mai mari. Un istoric cu avorturi spontane si schimbul partenerului scad sansele.

Tipul de infertilitate

Exista afectiuni masculine si feminine care scad probabilitatea de succes. Factori ca anomaliile uterine, expunere la DES, un estrogen sintetic sau diverse tipuri de fibrom, sunt determinanti pentru succes. Factorul cheie ramane rezerva ovariana. Stimularea in exces nu e o solutie. Lucrurile se complica atunci cand ambii parteneri au probleme de fertilitate. La fel si daca ati asteptat foarte multa vreme pana cand ati apelat la un specialist.

oferta-ovocite-donate-Grecia

FIV cu ovocite donate

Este o varianta de luat in calcul daca partenera a depasit 35-40 de ani, avand o rata mai mare de succes decat FIV cu ovule proprii. Un studiu din 2011 arata o rata de succes de 55% a fertilizarilor in vitro cu ovocite donate proaspete sau cu embrioni donati.

Stilul de viata

In primul rand, renunta la fumat. Multi specialisti recomanda renuntarea la fumat cu cel putin 3 luni inainte de a incepe procedura de pregatire pentru FIV. Femeile care fumeaza pot avea nevoie de doze mai mari pentru stimulare ovariana. Au o rata mai mica de implantare cumparativ cu cele care nu fumeaza, adesea au nevoie de aproape doua ori mai multe proceduri FIV.

Ia in considerare sa slabesti. Femeile supraponderale au o rata mai mare de infertilitate si un risc mai crescut de avort spontan, plus o probabilitate mai mica de reusita a FIV. Pe scurt, mentine o greutate optima.n primul rand, renunta la fumat. Multi specialisti recomanda renuntarea la fumat cu cel putin 3 luni inainte de a incepe procedura de pregatire pentru FIV. Femeile care fumeaza pot avea nevoie de doze mai mari pentru stimulare ovariana. Au o rata mai mica de implantare cumparativ cu cele care nu fumeaza, adesea au nevoie de aproape doua ori mai multe proceduri FIV.
Ia in considerare sa slabesti. Femeile supraponderale au o rata mai mare de infertilitate si un risc mai crescut de avort spontan, plus o probabilitate mai mica de reusita a FIV. Pe scurt, mentine o greutate optima.

Tara cu cea mai mare rata de succes FIV

Abia acum putem vorbi de alegerea unei clinici cu cea mai mare rata de succes FIV. Este esentiala in maximizarea sanselor de a obtine o sarcina. Iata ce trebuie sa urmaresti atunci cand alegi clinica:

  • specializarea si pregatirea continua a echipei, precum si experienta clinicii
  • rata de nasteri
  • rata de sarcini gemelare, cu tripleti etc.
  • laboratoarele si colaboratorii clinicii
  • tipul de pacient care apeleaza la clinica, ne referim aici la tipul de infertilitate si la varsta partenerilor.

Tine cont de faptul ca unele clinici prefera cuplurile cu probabilitate mai mica de succes sau ca accepta mai degraba cuplurile care se califica pentru anumite proceduri. Nu uita nici de tehnologiile folosite. Cand vine vorba despre clinica cu cea mai mare rata de succes FIV cu ovocite donate, iata ce spun sursele europene despre tarile care practica aceasta procedura:

Daca ai intrebari, scrie-ne acum!

Suntem aici ca sa iti raspundem, mai ales ca discutam despre un subiect ce suporta mereu intrebari si curiozitati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 18 =