Fiecare clinica cu aceasta specialitate stabileste propriul pret pentru FIV. Costurile pentru fertilizare in vitro variaza atat de la o clinica la alta, cat si de la un oras la altul. Un pret pentru FIV depinde de tipul de consumabile folosite, de tipul de procedura, chiar si de salarizarea personalului medical, ce reflecta pregatirea acestuia. Astfel, pentru o procedura FIV in Romania costurile se pot ridica la 3000 – 4000 de euro.
Pret pentru FIV cu ajutor de la Ministerul Sanatatii
Ministerul Sanatatii are un program prin care cuplurile care doresc sa faca o procedura FIV pot obtine decontarea unei parti din costuri. Programul national acopera 6188 de lei, restul de bani venind de la viitorii parinti. In functie de numarul de investigatii si medicamente necesare, costurile pentru cuplul care face FIV pot ajunge pana la 10.000 de lei.

FIV cu bani de la Primaria Bucuresti
Primaria Capitalei are un program prin care aloca fonduri cuplurilor care nu reusesc sa obtina o sarcina pe cale naturala. Este vorba de doua vouchere, in valoare totala de 13.800 de lei. Primul voucher este pentru tratamentul de stimulare ovariana. Al doilea e pentru procedura propriu-zisa de fertilizare in vitro si embriotransfer. Daca pretul procedurii depaseste suma de la PMB, diferenta de bani trebuie suportata de catre beneficiari.

Din 1 martie, in clinicile partenere. Detalii, AICI
Pret FIV cu ovocite donate
Procedura FIV cu ovocite donate nu se poate realiza in Romania. Pretul difera in functie de tara in care se efectueaza. Astfel, in Grecia, unde nu exista liste de asteptare, o procedura costa in jur de 5000 de euro. Rata de succes la FIV cu ovocite donate in Grecia este de 64%. In Ucraina costurile ajung pana la 5100 de euro, in medie, la o rata de succes de 60%. In clinicile din Cehia parintii trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 4600 de euro. In Polonia este in jur de 4750 de euro, costuri pentru o procedura de FIV cu ovocite donate.
Ai intrebari? Scrie-ne !
sursa foto: knowledge.wharton.upenn.edu