Povestea Mariei, de la vis la sarcina cu embrioni donati

sarcina cu ovocite donate

Sunt femei pentru care a fi mame reprezinta un motiv de a trai, sunt alte femei care aleg ca inainte sa aiba o cariera, o situatie financiara confortabila si, mai exista situatii in care nu a fost sa fie. Timpul nu iarta si atunci cand totul pare perfect pentru a aduce pe lume un copil, rezerva ovariana nu mai ajuta. Va spunem astazi povestea Mariei si cum a ajuns sa se bucure de o sarcina cu embrioni donati.

Povestea vine la pachet cu teama de opiniile celorlalti, ezitare si trei ani de incercari. Acum, toate sunt doar o amintire.

Teama de prejudecati la o sarcina cu embrioni donati

La varsta la care putea avea un copil pe cale naturala si era intr-o relatie stabila, Maria a decis ca o sarcina in afara casniciei nu este vazuta cu ochi buni.

Nu a fost sa fie o familie in acel cotext in care cei din jur judecau daca aparea un copil intr-o relatie care nu era binecuvantata de biserica. Am exclus ideea de copil.

Maria, mama prin FIV cu embrioni donati

Cand absenta unui copil apasa greu pe suflet

Anii au trecut, relatia Mariei a esuat si lipsa unui copil a inceput sa o macine din ce in ce mai tare. Apoi, dragostea a revenit in viata ei si Maria s-a gandit ca aceasta este sansa de a deveni mama.

ovocite donate sarcina la 40 de ani

La indemnul unei prietene, ea a mers si a facut toate analizele pentru a se asigura ca poate sa ramana insarcinata. Rezultatul nu a intarziat sa apara, dar nu era cel asteptat. O sarcina pe cale naturala nu mai era posibila.

Prima data, am refuzat ideea de copil obtinut prin fertilizare in vitro. Apoi, am inceput sa accept si ideea de fertilizare. A fost prima oara cand medicul mi-a spus ca importanta este sarcina si dupa 9 luni nu voi mai sti cum am obtinut-o. Atunci, mi-a spus despre ovocite donate. Eu excludeam total ideea de ovocite donate.

Maria, mama prin FIV cu embrioni donati

Cand apare recomandarea de sarcina cu embrioni donati

Exista multe femei care sunt la un moment dat singure si isi doresc sa aiba un copil, dar nu prin intermediul adoptiei. Daca varsta la care apare aceasta decizie nu mai permite folosirea rezervei ovariene proprii si a spermei donate, solutia vine de la fertilizarea in vitro cu embrioni donati, despre care se pot afla mai multe in Cauze embrioni donati: cand apelam la acest tip de fertilizare si ce ai de facut.

Vorbim de femei cu varsta inaintata, care nu mai au rezerva ovariana proprie sau, daca rezerva ovariana exista, este scazuta cantitativ. Atunci, este bine sa fim obiectivi si sa ne indreptam spre procedura de fertilizare in vitro. Neavand parteneri, pacientele vor apela la embrioni donati. Pentru ca a apela la inseminare artificiala cu sperma de la donator ar presupune o rezerva ovariana optimala.

Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie

Prima incercare a Mariei si primul esec

Desi a exclus la inceput ideea unei fertilizari in vitro, cu atat mai mult cu ovocite donate – in momentul in care avea un partener – Maria a ajuns sa o prima incercare cu embrioni donati ani mai tarziu, intr-un alt context familial.

Povestea Mariei – Ana Medical Center

A reluat o parte dintre analize si a facut un embriotransfer cu embrioni donati, dar sarcina nu a aparut. Nici prima, nici a doua oara.

Puteam sa inteleg ca nu pot duce o sarcina pana la bun sfarsit, dar ca nu este o sarcina, nu puteam sa inteleg. Atunci, am intrebat-o pe doamna doctor daca ar putea sa nu fie ovocite donate, ci sa fie de la mine. M-am gandit ca poate nu le mai respinge organismul. Doamna doctor mi-a spus ca este exclus. Insa eu nu eram foarte convinsa ca vreau sa mai incerc.

Maria, mama prin FIV cu embrioni donati

Sarcina cu embrioni donati, un vis devenit realitate

Dorinta de a deveni mama a facut-o pe Maria sa treaca peste orice frica, peste orice dubiu sau dezamagire si sa incerce a treia oara. De data aceasta, raspunsul a fost diferit. Trei teste de sange si o ecografie au confirmat sarcina. Visul devenise realitate. Tot ce ramasese de facut acum era sa astepte 9 luni pana la intalnirea cu primul ei copil.

Am fost intrebata: “Ce o sa ii spui copilului?” Si atunci am spus ca exista psiholog. Psihologul stie mai bine ce si cand trebuie sa spun un anumit lucru.”

Maria, mama prin FIV cu embrioni donati
FIV cu ovocite donate

Daca vrei sa fii si tu una din povestile noastre de succes, nu ezita sa ne contactezi. Poti conta pe sprijinul si experienta specialistilor nostri in infertilitate pentru a-ti indeplini visul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =