Ziua 8 dupa embriotransfer sau ziua in care vei afla daca visul tau a devenit realitate

ziua 8 dupa embriotransfer

In urma unei proceduri de fertilizare in vitro, ziua 8 dupa embriotransfer vine, uneori, cu vesti bune. Rezultatele unui studiu publicat in Fertility and Sterility arata ca implantarea poate fi detectabila din ziua 8 dupa embriotransfer. La studiu au participat 177 de femei, iar la 20% dintre acestea, implantarea a fost detectata in ziua a opta si a noua. Un rezultat cert al testului de sarcina este obtinut in ziua 14 de la embriotransfer.

Ce este embriotransferul

Embriotransferul este ultima etapa a unei proceduri de fertilizare in vitro. Procesul de embriotransfer este similar cu cel de recoltare pentru testul Babes Papanicolau. Folosindu-se de ecografie pentru precizie, medicul va trece un cateter prin colul uterin, tub prin care embrionii ajung in uter. Procedura este nedureroasa, rareori fiind nevoie de sedare.

embriotransfer ziua 8
sursa: pixabay.com

Numarul de embrioni transferati este stabilit de catre medicul specialist in tehnici de reproducere umana asistata. Cei mai multi recomanda implantarea a maxim doi embrioni, tendinta fiind catre transfer unic.

In momentul in care ajungem la etapa embriotransferului, alegerea numarului de embrioni transferati se face impreuna cu viitorii parinti. Cuplurile isi doresc sa transferam un numar mare de embrioni, considerand ca sansele de reusita vor fi mai mari. Nu este chiar asa. Este important sa cunoastem toate datele, mai ales riscurile care pot sa apara. Sarcina multipla poate avea complicatii serioase atat pentru mama, cat si pentru copii.

dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica ginecologie
Dr. Chadi Muheidli

Tipuri de embriotransfer

 • embriotransfer precoce – de ziua 3
 • transferul de blastocist – de ziua 5

Transferul embrionar precoce este indicat in situatiile in care femeia are un AMH <1 sau cand s-a obtinut un numar mic de embrioni.
Embriotransferul de ziua 5, sau blastocist, este cel mai folosit tip de embriotransfer.

Transferul de blastocist se aseamana foarte mult cu procedeul natural de implantare, de aceea si sansele mai mari de reusita. La fel ca in cazul unei sarcini obtinute pe cale naturala, in ziua 5 de la fertilizare, embrionul ajunge in uterul viitoarei mamici si incepe sa se dezvolte. Atunci cand alegem tipul de embriotransfer tinem cont de toate particularitatile cazului si alegem cea mai buna solutie. Ziua 8 dupa transfer ne poate spune daca procedura a fost un succes”

dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica ginecologie
transfer embrioni test sarcina pozitiv
sursa: pixabay.com

Ziua 8 dupa embriotransfer

Dupa procedura de fertilizare in vitro, se asteapta cu nerabdare aflarea rezultatului. Pana la confirmarea sarcinii, pacienta trebuie sa respecte cu strictete medicatia prescrisa si sa tina cont de toate sfaturile medicului.

Testul de sarcina va masura nivelul de beta hCG – gonadotropina corionica umana – din sangele viitoare mamici. Gonadotropina este produsa de celulele embrionului si este produsa in cantitati detectabile incepand cu ziua 8 dupa transfer. Perioada in care hCG poate fi masurata este influentata si de tipul de embriotransfer ales. Pe masura ce sarcina evolueaza, cantitatea de hCG din corpul tau va creste.

Echipa medicala aleasa este cea care trebuie sa te ajute in luarea celor mai bune decizii, adaptate nevoilor tale si cu o interpretare corecta a aspectelor medicale particulare. Nu exista o reteta unica si nici rata de succes de 100%, prin urmare tot ce se poate face este o abordare personalizata si o adaptare permanenta a metodelor de tratament astfel incat sansele sa fie maximizate.

33 Responses

  1. Buna ziua! Orice sangerare necesita o investigatie de specialitate. Va recomandam sa discutati cu medicul curant. Multa sanatate va dorim!

  1. Buna ziua! O sarcina obtinuta prin embriotransfer poate fi confirmata cel mai devreme la 10 zile de la transfer. Testul beta hCG poate fi repetat, in cazul in care rezultatul nu este concludent. De asemenea, sarcina se poate confirma si prin efectuarea unei ecografii. Toate cele bune!

 1. Buna ziua.sunt in ziua a 10 de la fertilizare.testul de sarcina a ieșit negativ.oare e prea devreme sa se vadă o sarcina?sau chiar nu sunt însărcinată. Multumesc!

 2. Buna ziua,
  Sunt în ziua 8 dupa fertilizare (2balocisti), dar din ziua 6 testul de sarcina ( urina) iese poziv.
  Am senzatia ca trebuie sa imi vina menstruatia…
  Este posibil ca testul sa aibă un rezultat fals?
  Mulțumesc anticipat 🙂

  1. Buna ziua! Cel mai bine este sa faceti o analiza beta HCG in evolutie dupa a 10-a zi dupa embriotransfer.

 3. Buna ziua! Am facut ET cu embrion de z 5 si am vacut betaHCG in ziua 6 de la ET, valoarea fiind 22…am repetat iar in ziua 9 si valoarea este 26…😔
  Medicul mi a spus sa rwpet beta la 72h, credeti ca embrionasul meu mai are vreo sansa? Multumesc antinipat pt eventualul raspuns!

 4. Buna ziua!
  Sunt in a 12 -a zi dupa ovitrell si testul de sarcina este slab pozitiv, se poate sa nu fi iesit ovitrelul din organism ?
  Mentionesc ca am un embriotransfer de 2 embrioni de ziua 2 ( doar 2 celule divizate) .
  Multumesc

 5. Buna ziua!am făcut embriotransfer pe 23.03.astazi sunt in ziua 16 medicul mi-a spus să fac un test de urina acasa in ziua a 12 din cauza la covid.am făcut și in ziua a 12 și in ziua 16(testul de singe nu vor să-l ia,menționez că sunt in Germania).am terminat sa iau ultrogest din ziua 12 dar ciclu nu a venit încă.am citit pe net că testul de urină trebuie de făcut la 3 săptămâni.mai am vreo șansă sau degeaba aștept

 6. Buna ziua!am făcut embriotransfer pe 23.03.astazi sunt in ziua 16 medicul mi-a spus să fac un test de urina acasa in ziua a 12 din cauza la covid.am făcut și in ziua a 12 și in ziua 16 și mi-a ieșit negativ (testul de singe nu vor să-l ia,menționez că sunt in Germania).am terminat sa iau ultrogest din ziua 12 dar ciclu nu a venit încă.am citit pe net că testul de urină trebuie de făcut la 3 săptămâni.mai am vreo șansă sau degeaba aștept

 7. Buna ziua spuneți-mi vă rog , în ziua a 11 după transfer testul hcg a ieșit 13,2 , mai are rost să sper ? Testul de urina a ieșit pozitiv

 8. Buna ziua!

  Sunt in ziua a 7 de la embriotransfer cu embrion de ziua 5. am facut astazi HCG-ul si mi-a iesit <1 .
  Mai sunt sanse sa se implanteze? mentionez ca am avut doar niste dureri de burta ca la menstruatie dar nu am sangerat deloc pana in prezent.

  Multumesc!

 9. Bună ziua pe data de 16 am făcut un enbriotransfer cu embrioni din ziua a 5 ieri dimineață a 9 zi am făcut testul beta.hcg nu a ajuns rezultatu k e o problema la ei.si aseară făcut un test de sarcina și mi-a ieșit negativ și rezultatul la sânge abia mâine îl primesc .nu mai am răbdare nustiu ce sa fac .va rog ajutați-mă cu un răspuns.va mulțumesc!

  1. Buna ziua. Beta HCG in evolutie la 48 de ore este testul care va poate oferi un raspuns cu maxima prezicie referitor la sarcina, inca din primele zile. Ecografia de abia din saptamana a 5-a de sarcina poate ajuta pentru o confirmare. Va dorim mult succes in indeplinirea visului dvs!

 10. Bună ziua, am făcut în a 8-a zi după ET
  Blastocit ziua 5 , Beța Hcg -Ser-FEIA asa scrie pe rezultat <0.5mIU/mL ,ce credeți? Sa mai fac alt Bete Hcg in evoluție la 48 ore,sau totul e negativ???

  1. Buna ziua. In general, se indica testarea in ziua a 10-a de la ET. Avand in vedere valoarea foarte mica a Beta HCG mentionata de dvs, din pacate aceasta nu indica o sarcina. Va recomandam sa va adresati medicului curant. Daca doriti suport pe viitor pentru problemele de fertilitate, va recomandam cele doua clinici partenere ale site-ului nostru: Dacia Medical Center din Bucuresti – 0766.53.65.53 sau Ana Medical Center din Ploiesti – 0733.550.055. Numai bine va dorim!

 11. Buna ziua am facut un beta hcg in ziua a 8 dupa un ET cu blastocist de ziua a 5 testul arata 1.1 negativ
  Medicul mia recomandat dupa 10 zile dar nu am mai putut astepta sunt la a2ET
  Mai are rost sa il repet

   1. bună ziua am făcut embriotransfer ul pe 03/02/2024 sunt în ziua a 6 cu un singur embrion care sa tresferat în ziua 4 ca find molura(nu știu ce inceamn) sau extras 4 din care doar ul a ajuns la maturitate care sunt șansele sa fiu însărcinată mulțumesc anticipat.

    1. Buna ziua! Va recomandam sa efectuati un test de sarcina dupa minimum 10 zile de la embriotransfer. Multa sanatate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =