Recomandari pentru clinica de FIV: cum faci cea mai buna alegere

recomandari pentru clinica de FIV

Daca ai facut deja toate analizele si testele pentru a ramane insarcinata si concluzia este fertilizarea in vitro, urmatorul pas in calatoria ta este sa gasesti o clinica specializata. Inainte de toate, trebuie sa te informezi in detaliu. Chiar daca ai primit recomandari pentru clinica de FIV, alegerea trebuie sa fie una personala si subiectiva. Cea mai buna clinica de FIV pentru prietena ta poate fi sau nu cea mai buna pentru tine. Vorbim in continare despre intrebarile pe care sa ti le pui si informatiile pe care sa le cauti atunci cand gasesti recomandari pentru clinica de FIV.

Pentru a gasi cea mai buna clinica de fertilitate pentru tine, fa-ti timp sa cercetezi fiecare unitate medicala pe care o iei in considerare pentru tratamentul FIV. Atentie! Daca o clinica iti promite obtinerea sarcinii din prima, ia in calcul sa o scoti de pe lista de recomandari pentru clinica FIV. Si asta pentru ca nu exista o garantie de 100% pentru fertilizarea in vitro, indiferent de cauza infertilitatii tale.

Astfel, pe masura ce te informezi despre cea mai buna unitate medicala la care sa apelezi, trebuie sa gasesti raspunsuri la intrebari care sa te ajute sa iei decizia potrivita.

Recomandari pentru clinica de FIV: intrebarile la care trebuie sa gasesti raspunsuri

Cele mai frecvente intrebari la care trebuie sa obtii un raspuns atunci cand alegi o clinica de fertilizare in vitro ar fi:

  1. De cat timp este echipa de medici in clinica de fertilizare in vitro si ce experienta au specialistii?
  2. Ce tipuri de tratamente si proceduri de fertilizare sunt disponibile in clinica?
  3. Varsta limita pentru procedura de fertilizare in vitro?
  4. Cati embrioni vor fi implantati in urma procedurii de fertilizare si cine stabileste numarul lor?
  5. Care este costul tratamentului?
costuri clinici fiv

Iti explicam in continuarea acestui articol ce raspunsuri ai putea primi la intrebarile de mai sus. Incercam sa vedem impreuna cum ai putea analiza informatiile atunci cand primesti recomandari pentru clinica FIV.

Echipa de specialisti

O clinica de FIV este la fel de buna ca si medicii sai. In functie de modul in care functioneaza clinica, ti se poate atribui un anumit medic sau poti fi consultata de medici diferiti, prin rotatie. Exista avantaje si dezavantaje pentru ambele situatii. De obicei, exista un medic principal, manager de caz.

Daca echipa de medici si managementul clinicii au o vechime destul de mare in clinica ar putea fi un plus de incredere. Echipa este deja formata si comunicarea ar fi mult mai usoara. In plus, coeziunea unei echipe de medici si asistenti medicali se creeaza dintr-un flux de incredere, rezultate bune si preocupare intensa fata de paciente. Aceasta ar trebui sa nu resimta sincope in activitate. Este si cazul clinicilor Ana Medical Center si Dacia Medical Center. Ambele se bazeaza pe experienta unor specialisti in reproducere umana asistata medical cu notorietate dobandita in peste 15 ani de activitate.

Tipuri de tratament

Verifica daca poti accesa toate tipurile de tratamente pentru problemele de fertilitate. Tratamentele sunt foarte diferite in functie de problemele si nevoile fiecarei paciente. Cere confirmarea medicului ca si tratamentul tau este disponibil in clinica de FIV sau ca protocolul ales pentru tine se pliaza pe necesitati, nu pe disponibilitate.

Recomandari pentru clinica de FIV: limita de varsta

Daca in clinica de FIV exista o limita de varsta, inseamna ca managementul este preocupat de problemele etice. Varsta inaintata a femeii este un factor important in sansele de reusita. O femeie nu ar trebui sa fie supusa procedurilor costisitoare si dureroase daca sansele ei sunt foarte mici. In ceea ce priveste limita de varsta in Grecia, ea a fost stabilita la 52 de ani, cel putin in 2022, in contextul pandemic. Intereseaza-te inainte de demers daca situatia se mentine.

Numarul de embrioni transferati

In unele tari, numarul de embrioni care vor fi transferati este stabilit de lege. Recomandarea medicilor este de maximum doi embrioni. Si asta pentru a reduce riscul de sarcina multipla. In acest moment, se tinde spre transfer unic. In cazul transferului de mai multi embrioni, riscurile pot fi atat pentru mama, cat si pentru copil.

Pentru fertilizarea in vitro cu ovocite donate sau embrioni donati, trebuie sa stii daca exista prevederi legislative care permit procedura. Mai multe informatii poti afla din articolul Etape legale pentru FIV cu ovocite donate sau embrioni donati: prin ce trece un cuplu sau o mama singura .

Romania este una din tarile in care legea nu permite un astfel de tratament pentru FIV. In alte tari, legile sunt foarte bine definite pentru acest tip de procedura de reproducere umana asistata. O tara cu traditie in astfel de tratamente este Grecia. Acolo, legislatia este bine pusa la punct. Am discutat pe larg subiectul in articolul Grecia, destinatia ideala pentru fertilizare in vitro ovocite donate si embrioni donati .

Recomandari pentru clinica de FIV: costul tratamentului

Un criteriu de selectie pentru clinica de fertilizare in vitro este si costul tratamentului. Chiar daca nu alegi in functie de tarifele percepute, trebuie sa stii la ce sa te astepti. De asemenea, trebuie sa stii din prima daca ar putea sa apara si alte costuri.

importanta experientei medicilor in FIV

Taxa este un aspect foarte important. Unele tratamente costa mii de euro. O clinica mai putin costisitoare, ce ofera tot ceea ce ai nevoie, poate fi mai potrivita decat o clinica de lux, ce ofera mai mult decat ai nevoie. Ia in calcul ca ai putea avea nevoie de mai multe cicluri FIV.

Alte intrebari pe care trebuie sa le pui legat de costuri sunt:

  • daca tariful pentru FIV include medicamentele si monitorizare;
  • Cat costa congelarea ovocitelor sau congelarea si depozitarea embrionilor?
  • Exista posibilitate de a plati esalonat?
  • Ce se intampla daca platesti procedura, dar ciclul este anulat inainte de extragerea ovulelor sau inainte de transferul de embrioni?
  • Poti aplica prin intermediul clinicii la un program national de finantare a infertilitatii?
  • Se ofera un program de rambursare FIV? – Acestea sunt programe care necesita o taxa anticipata mare, dar promit o parte din bani inapoi daca nu ramai insarcinata dupa un anumit numar de cicluri. Atentie! O clinica cu astfel de programe te poate trata mai agresiv, prin fortarea pentru mai multa stimulare ovariana sau transferand prea multi embrioni, pentru a creste posibilitatea de succes. Asigura-te ca programul de rambursare va permite sa ai un cuvant de spus cu privire la cati embrioni sunt transferati, dar si daca iti va daca te va lasa sa iei o pauza intre cicluri -mai mult de o luna- pentru a te recupera fizic si emotional.

Daca intrebarile de mai sus nu iti sunt suficiente pentru aduna cele mai bune recomandari pentru clinica de FIV, mai poti sa tine cont si de:

Rata de succes

Rata de succes se masoara in mai multe puncte, cele mai importante fiind procentul de sarcini confirmate la 7 saptamani si numarul nasterilor. Specialistii Dacia Medical Center si Ana Medical Center obtin o medie similara statelor europene, de aproximativ 35% pentru fertilizare in vitro cu ovocite proprii. Pentru cele donate, se lucreaza cu pana la 80% rata de succes cumulata.

Lista de asteptare

Anumite clinici au o lista de asteptare pentru pacientii care au nevoie de fertilizare in vitro. Si asta cu precadere atunci cand vorbim despre ovocite si embrioni donati. Intreaba daca exista o astfel de lista si care este timpul de asteptare.

Pentru o femeie care isi doreste de mult timp sa ramana insarcinata, perioada de tratament pentru fertilizarea in vitro poate fi solicitanta si foarte incarcata emotional. Poate ar fi bine sa vezi daca in clinica poti gasi suport si consiliere psihologica pentru a face fata mai usor emotiilor.

alegerea clinicii de fiv potrivita

La fel de important este si ce se intampla dupa ce procedura a fost efectuata. Cate vizite va trebui sa mai faci la clinica sau ce ramane de facut dupa ce ai ramas insarcinata.

In Europa, in topul celor mai cautate tari pentru fertilizarea in vitro regasesti Grecia (rata de succes 64%), Cehia (rata de succes 57%), Ucraina* (rata de succes 60%) si Polonia (rata de succes 57%).

Daca ai si alte intrebari legate de producera FIV care ti-a fost recomandata sau cauti un specialist cu experienta pentru a te ajuta sa ramai insarcinata, poti face o programare la Ana Medical Center (0733 550 055) sau Dacia Medical Center (0766 536 553). Specialisti cu experienta se vor ocupa in detaliu de necesitatile tale si iti vor face recomandari personalizate.

sursa: fertilitysociety.com; webmd.com; verywellfamily.com

(* Ucraina)- statistica valabila inainte de izbucnirea razboiului, in februarie 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 8 =