Sarcina dupa 30 de ani: cat este de usor sa faci un copil

sarcina dupa 30 de ani

Sarcina dupa 30 de ani este ca o sabie cu doua taisuri. Depinde daca decizi sa faci un copil pana in 34 de ani sau dupa 35. Este varsta la care cantitatea ovocitelor produse de organismul tau scade, la fel si calitatea acestora. Daca vei avea o sarcina pe cale naturala sau o sarcina prin proceduri de reproducere umana asistata medical, depinde mult de momentul in care te vei hotari ca vrei sa fii mama. Iti explicam totul acum.

Sarcina dupa 30 de ani, dar pana in 35 de ani

Sarcina dupa 30 de ani este posibila, chiar si pe cale naturala, daca decizi sa faci un copil imediat dupa implinirea varstei de 30 de ani. Cu putin noroc, niste gene bune si un stil de viata sanatos, organismul tau va produce ovocite de calitate, fara sa ai nevoie de alte interventii.

sarcina dupa 35 de ani

Este drept ca o sarcina dupa 30 de ani vine la pachet cu riscul de nastere prin cezariana. Iti dam doar doua exemple care pot duce la o astfel de interventie.

  1. Desi fatul este sanatos, placenta poate sa blocheze colul uterin.
  2. Fatul poate sa fie pozitionat invers decat atunci cand este pregatit pentru a iesi in lume “cu capul inainte”, asa cum este normal.

In astfel de cazuri, pentru sanatatea copilului, medicul va efectua o cezariana.

Recomandare: Daca inca ai ovocite de calitate si iti doresti sa faci al doilea copil peste cativa ani, ar fi bine sa recoltezi si sa congelezi ovulele pentru mai tarziu. Ai sa intelegi imediat de ce.

Sarcina intre 35 si 39 de ani

Odata ce ai ajuns la 35 de ani si iti doresti sa ai un copil, lucrurile se complica. In acest punct, o sarcina pe cale naturala nu mai este nici macar loterie. Sansele sa ramai insarcinata pe cale naturala, fara a apela la suportul unui medic specialist in probleme de fertilitate, sunt mai mici.

sarcina fertilizare in vitro

In plus, trebuie sa iei in calcul urmatoarele aspecte:

  • sarcina gemelara sau multipla. Daca o sarcina pe cale naturala nu este posibila si apelati la specialisti pentru un tratament de stimulare ovariana. Modificarile hormonale ar putea provoca eliberarea mai multor ovule in acelasi timp. Astfel, ar creste riscul de sarcina gemelara sau multipla.
  • diabet gestational. Acest tip de diabet apare numai in timpul sarcinii si este mai des intalnit odata cu inaintarea in varsta.
  • tensiune arteriala crescuta in timpul sarcinii. Tensiunea arteriala crescuta poate duce la o nastere inainte de termen.
  • cezariana. O sarcina la varsta de 35 de ani este posibil sa intampine complicatii care pot afecta bebelusul la nastere. Drept urmare, medicul va decide sa il aduca pe lume printr-o cezariana.
  • s-ar putea sa dureze mai mult pentru a ramane insarcinata. Ovocitele doamnelor care au trecut de 35 de ani nu sunt fertilizate la fel de usor precum cele ale femeilor mai tinere. De asemenea, e posibil sa fie nevoie sa repeti de cateva ori procedura de fertilizare in vitro, dar nu trebuie sa te descurajezi.
sarcina gemelara dupa 35 de ani

Exista si femei care au reusit sa devina mame dupa mai multe incercari, asa cum este doamna din articolul Succes dupa 6 proceduri FIV: Povestea Iuliei.

Daca vrei sa afli mai multe despre sarcina dupa 30 de ani sau doresti sa ne adresezi o intrebare, lasa-ne un comentariu sau scrie-ne un mesaj. Cei mai buni specialisti sunt aici pentru a-ti raspunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =