Succes dupa 6 proceduri FIV: Povestea Iuliei

FIV-cu-ovocite-donate

Opt ani si sase proceduri de fertilizare in vitro, trei cu ovocite proprii si trei cu ovocite donate. Abia ultima dintre ele a avut succes. Opt ani in care Iulia si sotul ei au incercat sa-si intregeasca familia. A fost atat de greu incat Iuliei ii este foarte dificil sa vorbeasca despre aceasta perioada din viata ei. La intrebari lungi da raspunsuri scurte. Parca inca nu-i vine sa creada ca a reusit sa-si indeplineasca visul.

Opt ani de incercari

Iulia avea 30 de ani cand a inceput sa mearga pe la medici, sa faca analize, sa caute raspunsuri la intrebarile pe care le avea. Nu stia in acel moment ca toate demersurile se vor lungi pe perioada a opt ani. Cu fiecare investigatie prin care trecea, cu fiecare procedura pe care o facea se mai ducea cate putin din entuziasmul cu care pornise la drum. A avut partenerul aproape si, in ciuda dificultatilor, au continuat sa incerce si sa-si pastreze speranta.

De opt ani incercam. Am facut trei proceduri de fertilizare in vitro cu ovocite proprii, in tara, si apoi inca doua cu ovocite donate, in Grecia. Nu stiu care a fost problema si de ce nu s-a prins pana la a sasea incercare. Pur si simplu nu a fost sa fie.

Iulia

A sasea procedura FIV, cu succes

Sase s-a dovedit a fi numarul norocos pentru cei doi tineri. In momentul in care am vorbit cu Iulia, era in a 13-a saptamana de sarcina si totul decurgea bine, fara probleme. Ultima procedura a fost o fertilizare in vitro cu ovocite donate, la clinica Medimall, din Grecia. Au plecat acolo cu inima stransa, incercand sa-si tempereze asteptarile, tocmai pentru a evita o eventuala noua dezamagire.

Sunt in 13 saptamani acum. Incerc sa ma obisnuiesc cu situatia. Sincer va spun, am o retinere sa ma bucur prea tare, nici nu stiu cum sa ma comport.

Iulia

Desi primul gand se duce mereu catre mame in astfel de situatii, partenerii nu trebuie neglijati, in conditiile in care practic impart atat dezamagirile, cat si bucuriile impreuna cu viitoarele mame. Sotul Iuliei i-a fost mereu aproape si a incercat sa o ajute permanent.

Si lui ii este teama de ce s-ar putea intampla. Suntem doi in situatia asta si pentru amandoi a fost foarte greu acest drum.

Iulia

Solutia – FIV cu ovocite donate

Avand deja experienta procedurilor de fertilizare in vitro cu ovocite proprii fara succes, celor doi nu le-a fost greu sa se indrepte spre varianta cu ovocite donate. Din pacate, nici cu ovocite donate nu au reusit in primele doua proceduri, insa au continuat sa spere, chiar daca le era tot mai greu, pe masura ce trecea timpul. La 38 de ani si la a sasea procedura de fertilizare in vitro, Iulia incepe sa vada cum visul ei devine realitate.

Nu am avut o problema sa fac fertilizare in vitro cu ovocite donate, nu a fost deloc o decizie greu de luat. Cu toate acestea, deocamdata stim doar noi tipul de procedura.

Iulia

Iulia si sotul ei au decis ca, pentru moment, sa nu impartaseasca cu restul familiei faptul ca au facut fertilizare in vitro cu ovocite donate. E o perioada in care vor sa aiba grija de ei insisi, astfel incat sa fie totul bine si sa-si primeasca bebelusul asa cum se cuvine. Nu exclud posibilitatea ca intr-o zi sa vorbeasca deschis despre faptul ca au ales FIV cu ovocite donate. Deocamdata se bucura de sarcina si de faptul ca totul evolueaza bine.

sursa foto: respectwomen.co.in

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =