AMH in functie de varsta. Tu stii ce mai fac ovocitele tale?

AMH in functie de varsta

Nivelul de AMH este un indicator de care femeile trebuie sa tina cont atunci cand vor sa devina mame. Valorile AMH-ului, deci ale hormonului anti-mullerian, arata rezerva ovariana a unei femei. Acestea nu se schimba si nici nu pot fi influentate de diversi factori, precum administrarea de anticonceptionale.

O femeie se naste cu un numar de foliculi. Aceasta are 1-2 milioane de foliculi, la nastere, dupa care numarul incepe sa scada.

La pubertate, numarul lor ajunge la 400.000-500.000, iar inainte de menopauza la aproximativ 1.000 de foliculi. In fiecare luna, odata cu fiecare ciclu menstrual, se distrug sute de foliculi, doar unul ajunge sa elibereze un ovul. Din punct de vedere calitativ, cei mai buni foliculi se elibereaza in primii ani de la debutul menstruatiei. Pe masura ce trec anii, calitatea lor scade.

Ce este AMH-ul si cum poate fi masurat

AMH-ul sau hormonul anti-mullerian este o proteina eliberata de ovare si este implicat in dezvoltarea foliculilor ovarieni. Nivelul de AMH corespunde cu numarul de foliculi antrali, care arata numarul total al ovulelor pe care o femeie le are. Nivelul de AMH ramane scazut pana la pubertate, dupa care ovarele incep sa-l produca si, astfel, creste. Un nivel scazut al AMH-ului indica o rezerva ovariana scazuta. Un nivel crescut al AMH-ului este asociat cu sindromul ovarelor polichistice. Dupa menopauza, hormonul anti-mullerian are o valoare foarte scazuta sau este nedetectabil.

Nivelul de AMH poate fi determinat printr-o simpla analiza de sange. Rezultatele vor arata cantitatea de ovule si numarul de ani fertili pe care o femeie ii mai are.

Cine trebuie sa faca testul de AMH

Varsta unei femei este unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza fertilitatea acesteia. Sansele unei femei de a ramane insarcinata sau de a avea un copil sanatos se micsoreaza odata cu inaintarea in varsta. Dupa varsta de 30 de ani, sansele unei femeie de a ramane insarcinata incep sa scada, in timp ce dupa 40 de ani, nivelul de fertilitate este la jumatate. Statistic, sansele unei femei de 30 de ani de a ramane insarcinata, intr-un ciclu menstrual, sunt de 20%, in timp ce, la 40 de ani, sansele acestea scad la 5%.

Astfel, masurarea nivelului de AMH pe varsta este indicata femeilor care:

 • doresc sa isi afle rezerva ovariana;
 • au incercat sa ramana insarcinate si nu au reusit mai bine de 6 luni;
 • urmeaza sa faca o procedura de reproducere umana asistata, precum fertilizarea in vitro;
 • au in familie cazuri de menopauza timpurie;
 • au facut chimioterapie sau o interventie chirurgicala ovariana;
 • sunt suspecte de cancer ovarian.

AMH in functie de varsta

Masurarea nivelului de AMH arata varsta reproductiva a ovarelor, care nu este de fiecare data aceeasi cu varsta cronologica. Determinarea valorilor AMH-ului poate fi utila atat in evaluarea starii de fertilitate a femeii, cat si in prezicerea aparitiei menopauzei.

Nivelul de AMH variaza in functie de varsta:

 • la varsta de 25 de ani nivelul de AMH este de 5.4 ng/ml
 • la varsta de 30 de ani nivelul de AMH este de 3.5 ng/ml
 • la varsta de 35 de ani nivelul de AMH este de 2.3 ng/ml
 • la varsta de 40 de ani nivelul de AMH este de 1.3 ng/ml
 • dupa varsta de 43 de ani nivelul de AMH este de 0.7 ng/ml

Aceste valori ale AMH-ului in functie de varsta sunt unele etalon. Ele pot fi diferite de la femeie la femeie. In aceste conditii, atunci cand evalueaza nivelul de fertilitate al unei femei, medicii iau in considerare si urmatoarele masuratori:

 • AMH mai mare de 4,0 ng/ml – indica fertilitate mare sau ovare polichistice
 • AMH cuprins intre 1,5 – 4,0 ng/ml – arata un nivel normal de fertilitate
 • AMH cuprins intre 1,0 – 1,5 ng/ml – indica un nivel scazut al rezervei ovariene
 • AMH cuprins intre 0,5 – 1,0 ng/ml semne incipiente de instalare a menopauzei
 • AMH mai mic de 0,5 ng/ml – indica instalarea menopauzei

Factori care influenteaza AMH-ul in functie de varsta

Desi exista anumite standarde in ceea ce priveste nivelul de AMH in functie de varsta, sunt si cazuri in care femei de 20 de ani au un nivel al hormonului anti-mullerian echivalent cu al unei femei de 40 de ani. Singurul simptom care poate fi asociat cu un nivel scazut al AMH-ului este lipsa unei sarcini.

Un nivel scazut al AMH-ului poate fi influentat si de o serie de factori:

 • Genetica joaca un rol esential. De regula, femeile ale caror mame au avut un nivel scazut al AMH-ului prezinta un risc crescut de a avea aceeasi problema.
 • Dezechilibrele hormonale au fost adesea asociate cu un nivel scazut al hormonului anti-mullerian.
 • Progesteronul si estrogenul sunt hormoni responsabili cu mentinerea fertilitatii. Daca apare un dezechilibru la nivelul acestor doi hormoni, acest lucru se va reflecta si asupra nivelului de AMH.
 • O serie de studii au pus infertilitatea pe seama poluarii mediului inconjurator.

Fertilitatea feminina este influentata nu doar de numarul de ovocite, ci si de calitatea lor. In acest context sarcina poate aparea, dar nu poate fi dusa pana la termen.

Sansele ca o femeie care are un nivel scazut al AMH-ului sa devena mama pe cale naturala sunt extrem de scazute. In cazul acestora, este indicata obtinerea unei sarcini printr-o procedura de reproducere umana – fertilizare in vitro cu ovocite proprii sau donate. Alegerea tipului de procedura este si ea influentata de varsta femeii, nu doar de nivelul AMH-ului. Sansele de reusita ale unei proceduri FIV cu ovocite proprii sunt mult mai ridicate in cazul unei femei de 20 de ani care are un AMH 1, comparativ cu cele ale unei femei de 40 de ani care are acelasi AMH.

196 Responses

 1. Buna ziua,
  Ce facem cand avem un amh de 6.2 la varsta de 36 de ani, stiu am sop si atunci la ce ma ajuta sa stiu amh ? daca stam bine si ne gandim cel mai mult conteaza calitatea nu cantitatea!(nu am avut nici o sarcina).

 2. Buna ziua am un amh de 1,3 pot ramane insarcinata am luat si o doza de tratament pe 3 luni si tot nu am ramas insarcinata am 19 ani si incerc de 4 ani sa raman insarcinata vreu un raspuns va rog multumesc

  1. Buna ziua. AMH are o valoare destul de mica pentru varsta de 19 ani, probabil exista motive medicale pentru asta. Recomandarea este sa mergeti la un specialist in infertilitate.

  1. Bună ziua. AMH-ul permite obţinerea unei sarcini cu ovocite proprii. În ceea ce priveşte şansele, estimarea acestora depinde şi de alte elemente, cum ar fi patologia masculină, starea trompelor ori alte afecţiuni asociate.

 3. Buna ziua, am aproape 34 de ani și AMH de 0,32. În condițiile în care am pierdut deja două sarcini anul trecut, care sunt șansele să pot rămâne însărcinată din nou pe cale naturala și mai ales, sa duc sarcina la termen? Este cazul să apelez la FIV?

  1. Bună ziua. Probabilitatea de sarcină pe cale naturală este mică. La o astfel de valoare, calitatea ovocitelor este şi ea foarte importantă. Se poate ca acesta să fie şi motivul avorturilor suferite. Vârsta dvs. este un element bun pentru calitatea ovocitelor rămase, dar ar trebui să vă adresaţi unui medic specialist pe probleme de fertilitate. Riscul este ca, odată cu trecerea timpului, rezerva ovariană să nu mai ajute în acest demers.

   1. Buna ziua! In cazul dumneavoastra, valoarea AMH arata o suspiciune de ovare polichistice. Pentru control si investigatii suplimentare, specialistii nostri va stau la dispozitie. Pentru programari, ne puteti contacta la 0766 536 553.

 4. Buna ziua am un amh de 1,18 ng/ml ,am luat tratamentul profecund ino de 6 luni si tot nu am ramas insarcinata….am 19 ani si incerc de 8 luni de zile sa raman insarcinata….vreau un raspuns va rog multumesc

  1. Bună ziua. Medicii colabiratori vă sfătuiesc să faceţi toate investigaţiile de infertilitate pentru a elimina alte cauze posibile. Rezerva ovariană vă ajută deocamdată, riscul fiind ca ea să scadă într-un ritm accentuat din acest punct şi să ajungeţi, cu timpul, să nu mai dispuneţi de ovocite proprii.

 5. Buna seara! Am amh 6,5. Am sindromul ovarelor polichistice. Pot obține o sarcina pe cale naturală? Am 31 ani si o singura sarcina, care din păcate am pierdut-o la 19 săptămâni.

  1. Bună ziua. Există o paletă de indicaţii şi de tratamente care pot duce la o sarcină pe cale naturală, sub atenta supraveghere a medicului. Răspunsul este valabil în cazul în care nu avem alte situaţii care pot duce la infertilitate, cum ar fi patologia tubară – trompe înfundate.

  1. Bună ziua! Am 25 ani -AMH 11.40 , de aproximativ un an incerc sa rămân însărcinată. Am avut chisturi la ovare. Este posibil să rămân însărcinată? Cum pot verifica dacă trompele sunt ok?

   1. Buna ziua! Sigur ca trompele pot constitui o problema, dar prima situatie care va impiedica sa ramaneti insarcinata este prezenta ovarelor polichistice. Va recomandam sa mergeti la un specialist pentru investigatii amanuntite si sa va fie monitorizata ovulatia. Daca doriti, va putem ajuta cu specialisti din Bucuresti si Ploiesti.

  1. Buna ziua. Valoarea AMH-ului poate indica ovare polichistice. Va recomandam un consult de specialitate pentru a avea un diagnostic precis si, daca este necesar, un tratament adecvat. Ovarele polichistice sunt o cauza a infertilitatii feminine.

   1. Am 43 de ani îmi doresc f mult alt copil , am 5 dar in ultimul an am avut o sarcina cu down syndtome și o alta pierdută , ce ma sfătuiți ?
    Sa mi fac testul amh?
    Mulțumesc din suflet

    1. Buna ziua! Tinand cont de ultimele doua sarcini, cea cu probleme si cea pierduta, va recomandam ca inainte de orice altceva sa faceti niste investigatii de specialitate si sa vedeti ce a dus la pierderea ultimei sarcini. Totodata, tinand cont ca dupa o anumita varsta cantitatea si calitatea ovocitelor sunt cu un mare semn de intrebare, va recomandam sa va adresati unui specialist in reproducere umana asistata. Daca doriti, va putem ajuta cu medici din Ploiesti si Bucuresti.

 6. Buna ziua,

  Am 36 de ani si un amh de 1,260. Am facut 2 inseminari, una cu succes dar cu o sarcina oprita in evolutie in saptamana 5 si una fara succes.

  Care sunt sansele sa raman insarcinata tot prin inseminare, si care ar fi motivele sarcinii oprite in evolutie?

  Va multumesc.

  1. Bună ziua. AMH este unul care permite sarcina. Indicate ar fi cateva analize amănunţite şi, dacă nu se ajunge la sarcină, să se opteze pentru FIV.

 7. Buna ziua ,AMH este 0,023ng/ml am 40 de ani !! Mai am sanse sa raman insarcinata ?Sau trebuie sa optez pentruFIV? Va multumesc

  1. Buna dimineata. Valoarea AMH-ului indica o rezerva ovariana scazuta ceea ce face dificila obtinerea sarcinii cu ovocite proprii. Recomandarea noastra este pentru FIV cu ovocite donate, sansele de reusita ale acestei proceduri fiind mai mari decat ale unui FIV cu ovocite proprii.

 8. Buna seara,am 45 ani,am AMH 4,2,FSN 11.9,LH 8,2,oestradiol 197,prolactin 574,TSH 2,80,testosterone 0,8,progesterone 42,2 si toate ecografiile uterului normale si testele pentru infectii vaginale,negative,credeti ca as putea ramane insarcinata pe cale naturala?Imi doresc foarte mult,multumesc.

  1. Buna ziua. Am trimis rezultatele dumneavoastra catre unul dintre specialistii nostri si ne-a transmis ca da, exista sanse sa ramaneti insarcinata. Se poate incerca obtinerea sarcinii pe cale naturala.

   1. Buna ziua de 3ani încercam sa facem un copil ,dar fără rezultate am decis sa mergem la o clinica specializată in infertilitate AMH este 0,826 și soțul la spermograma are terazzospormie . Care sunt șansele pentru o sarcina naturală ?

    1. Buna ziua. Indicatia noastra este sa mergeti la o clinica de specialitate, asa cum ati si spus ca doriti sa faceti. Estimam o probabilitate scazuta de sarcina pe cale naturala.

 9. Buna ziua ,AMH este 0,71ng/ml am 35 de ani, pana acuma nu am avut nici o sarcina?Va multumesc

  1. Buna ziua. AMH are o valoare destul de mica, fara a anula in totalitate probabilitatea de a obtine o sarcina. Totusi, avand in vedere varsta, va recomandam sa nu asteptati mult timp pana la un consult realizat de un specialist in probleme de fertilitate. Riscul ca AMH sa scada dramatic este mare si atunci singura optiune pe care o veti mai avea la dispozitie ar fi FIV cu ovocite donate. Va stam la dispozitie pentru alte intrebari.

 10. Buna ziua,

  Am 53 de ani, ciclul cel mai recent in iunie 2019, pana la 51 cred ca aveam ciclu cu “precizia ceasului”, la 28 de zile.
  N-am incercat sa am copii pana acum, insa.. imi doresc. Partener nu am. Sunt bine realizata profesional – astfel incat acum nu m-ar putea “bruia” nimic legat de dorinta de a avea copii – si am o stare generala foarte buna. (Se zice ca nu imi “arat varsta”).
  Ma intreb daca un test AMH ar putea revela o surpriza.. (sau e cam improbabila o rezerva inca existenta de ovocite).
  In ideea reproducerii asistate, privitor la ovocitele donate, exista varianta de a cunoaste un anume gen de informatii legate de donatori, de ex culoarea ochilor, statura, preocupari intelectuale etc? In sensul de a obtine material genetic care sa conduca la un urmas care sa ne semene cat mai mult? (fizic si nu doar).

  1. Buna ziua. Un test AMH este necesar, chiar daca statistic e putin probabil sa mai existe rezerva ovariana proprie. In ceea ce priveste FIV cu ovocite donate, informatiile sunt dispobibile, dar din pacate limita de varsta in Grecia este de 50 de ani.

 11. Buna ziua.
  As dori sa stiu daca mai pot ramane insarcinata pe cale naturala avand rezultatele urmatoare:
  – analize ziua 4 a CM:
  Estradiol ser 62,7pg/ml,
  LH=3.22mUl/ml,
  FSH=10.1mUl/ml
  – analize ziua 21 a CM:
  AMH=0.6ng/ml,
  Testosteron=31.1ng/DL,
  Anti-TPO<10ul/mL,
  Progesteron=9,25ng/ml,
  FT4=1.17ng/dL,
  TSH=3,041,
  17 OH-Progesteron=2.78ng/ml,
  DHEA-S=111ug/dL
  Prolactina=57,3ng/ml.
  Va multumesc!

  1. Bună ziua. Valoarea AMH este destul de mică, dar se poate încerca. Pe cale naturală, probabilitatea este destul de mică.

 12. Buna seara. Am 38 de ani, ciclu regulat si nicio sarcina pana in momentul de fata. Imi doresc un bebe si mi-am facut analizele in ziua a 2 de ciclu cu urmatoarele rezultate: AFC – ovar drept 5 foliculi, ovar stang 2 foliculi, AMH = 1,29, TSH = 1,05, Prolactina = 331, LH = 3,35, FSH = 6,43, Estradiol = 44,8. Pot obtine o sarcina pe cale naturala? Multumesc frumos.

  1. Bună ziua. Datele pe care ni le-ati trimis indica probabilitate de sarcina pe cale naturala. Varsta totusi ramane in discutie si este nevoie sa nu pierdeti foarte mult timp incercand. In principiu, daca nu sunt alte conditii medicale, se poate incerca inseminare intrauterina ori FIV.

 13. Bun ziua ! am 32 de ani si valoarea AMH 0.95…am sanse sa raman insarcinata de cale naturala? Multumesc

  1. Buna ziua. Exista sanse, dar ceva mai mici decat in cazul unei valori normale. Puteti incerca sa ramaneti insarcinata pe cale naturala, insa, daca dupa 6 luni, sarcina nu apare, va recomandam vizita la medicul specialist in infertilitate.

 14. Buna ziua ,am 33 ani si valoare AMH 0,194 ng/ml si 1,385 pmol/L si sotul 38 ani nr de spermatozoizi funcționali 0 ,exista vreo sansa sa raman însărcinată?

  1. Buna ziua. Se poate incerca FIV luand in considerare varsta dvs, dar cu incercari limitate. Daca nu avem rezultat, dar gasim totusi spre utilizare spermatozoizi (din descrierea dvs nu ar fi, dar haideti sa vedem concret analiza), mergem pe donare de ovocite. Pentru zero spermatozoizi, avem optiunea de sperma donata.

 15. Buna ziua, am 32 de ani si valoarea amh 5,26, pana acum nu am obtinut nicio sarcina si incerc de 1 an jumate. Care sunt sansele de a obtine o sarcina pe care naturala?

  1. Buna ziua. Valoarea mare a AMH-ului este de obicei un semn al sindromului de ovare polichistice. Insa, sarcina poate fi obtinuta pe cale naturala. Recomandarea noastra este un consult de cuplu la un specialist in infertilitate pentru a va asigura ca nu este vorba si despre o patologie masculina.

  1. Buna ziua. Sarcina poate fi obtinuta si la o valoare mica a AMH-ului. Daca nu nu ramaneti insarcinata pe cale naturala, sarcina poate fi obtinuta cu ajutorul tratamentelor de fertilizare in vitro. Recomandarea noastra este sa consultati un specialist in infertilitate pentru a gasi solutia potrivita pentru dumneavoastra.

 16. buna ziua , in urma cu 5 luni m am operat de chisturi endometriozice , inainte de operatie am avut amh 2,4 iar acum dupa 5 luni 0,4……dar in astea luni am luat 4 injectii zoladez pentru menopauza indusa se poate de aceea sa fie amh atata de scazut ? si cand o sa se refaca sa fie ok? am 23 de ani

  1. Buna ziua, in principiu, valoarea AMH-ului a scazut in urma interventiei. Chisturile endometriozice sunt foarte aderente si provoaca sangerari in timpul operatiei, motiv pentru care AMH-ul este intodeauna scazut, postoperator.

 17. Buna seara.
  Am 36 ani si un baiat de 13ani.
  AMH 2,42 si SOP.
  TSH 0.057. Dupa nastere, am mai ramas insarcinata, insa din cauza ca nascusem prin cezariana, dr. mi a interzis sa duc sarcina la bun sfarsit (a doua sarcina am avut o la 3 luni dupa nasterea baietelului si am oprit o din evolutie). Apoi nu am mai ramas insarcinata. Am mai avut inca 2 parteneri, ulterior, insa cu niciunul nu am mai ramas, desi nu folosesc nicio metoda contraceptiva. Mai pot ramane insarcinata, si care ar putea fi cauza pt care nu am ramas insarcinata in ultimii 9 ani .
  Multumesc.

  1. Buna ziua. Da, puteti ramane insarcinata chiar daca aveti sindromul ovarelor polichistice. Este cunoscut faptul ca SOP este una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii. O femeie cu SOP nu are menstruatie regulata, ceea ce inseamna nici ovulatia nu este regulata. Va putem recomanda un consult de specialitate la unul dintre specialistii nostri. Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie.

 18. Buna ziua am 24 de ani am dat analize la hormonul anti mullerian amn rezultatul 0,9valori de referință 0,0-12,6ng ml am șanse sa ramin însărcinată pe cale naturală

  1. Buna ziua. Sunt sanse sa ramaneti insarcinata pe cale naturala, insa valoarea AMH-ului este scazuta pentru varsta dumneavoastra. Va putem recomanda un control de specialitate, unde medicul va indica cea mai buna solutie pentru dumneavoastra.

  1. Buna ziua. Valoarea se interpreteaza in contextul analizelor complete, al rezultatelor pe care le mai aveti.

 19. Bună ziua! Am un chist endometriozic de 4 cm pe ovarul stg, iar în urma analizelor am obținut următoarele rezultate:
  TSH
  1.6012 µUI/mL
  Free T3
  3.52 pg/ml
  Free T4
  0.96 ng/dL
  Estradiol
  98 pg/mL
  FSH
  6.78 mUI/mL
  Hormon Anti-Mullerian
  1.61 ng/mL
  LH
  3.05 mUI/mL
  Progesteron
  2.3 ng/mL
  Prolactina
  13.32 ng/ml
  Testosteron
  1.27 nmol/L
  Cortisol seric
  15 µg/drop
  Varsta 28 de ani, iar analizele au fost făcute în ziua 14. Sunt șanse de sarcina pe cale naturala?
  Mulțumesc

  1. Buna ziua!
   Daca nu exista alta patologie de infertilitatea (inclusiv in cazul partenerului), la prima vedere exista sanse de sarcina pe cale naturala.

 20. Buna ziua!!am 34 de ani si imi doresc f mult un copil.. Problema mea este ca am amh de 0.2.. Alte probleme nu am.. Sunt programată pentru FIV si imi este frica de ce urmează.. Poate il fac degeaba… As dori un sfat.. Sa incerc sau nu.. Sau merge si prin tratament medicamentos?? Mulțumesc frumos!!

  1. Buna ziua. 0,2 este o valoare mica, poate varsta sa fie un argument pentru optiunea de FIV cu ovocite proprii. In general, noi nu contestam alegerile medicilor curanti. Despre tratament medicamentos nici nu poate fi vorba. Chestiunea este daca ovocite proprii sau donate.

   1. Buna ziua am 35 ani si un AMH 0.41 ng/ml, FSH 12 ui/l si TSH 0,758 sunt sanse sa raman insarcinata pe cale naturala? Multumesc frumos!

 21. Buna ziua! Am 37 ani si AMH 0.57. Am pierdut o sarcina acum 6 luni si de atunci nu am mai ramas insarcinata. Ce sanse exista pentru o sarcina pe cale naturala? Ce recomandati? Va multumesc

  1. Buna ziua!
   Probabilitatea de a ramane insarcinata pe cale naturala este mica. Va recomandam sa va adresati unui medic specializat in probleme de fertilitate.

 22. Buna ziua am 33 ani si am Amh 1,46 ng/mL.Pot sa rămân însărcinată pe cale naturală?Mentionez ca am fost operata de endometrioza.Va multumesc.

  1. Buna ziua! Varsta si AMH-ul arata ca ati putea sa ramaneti insarcinata pe cale naturala, insa totul depinde foarte mult de rezultatele interventiei chirurgicare. Va recomandam sa mergeti la un specialist pentru o reevaluare in urma interventiei. Va stam la dispozitie cu specialisti din Bucuresti sau Ploiesti.

  2. Bună ziua. La o valoare a amh-ului de 0,56 și fsh de 20,25 , am vreo șansă de reușită cu Fiv ? Varsta 36 de ani

   1. Buna ziua! Depinde foarte mult de ce se obtine in urma stimularii ovariene. Va recomandam sa faceti investigatii de specialitate si sa mergeti la un consult. Daca doriti sa discutati cu un specialist, va putem ajuta cu medici din Bucuresti si Ploiesti.

 23. Buna ziua am 33 ani,analiza Amh 1,46 ng/mL .Pot sa rămân însărcinată pe cale naturală?Menționez că am fost operata de endometrioza. Vă mulțumesc

  1. Buna ziua! Varsta si AMH-ul arata ca exista posibilitatea unei sarcini pe cale naturala. Depinde insa foarte mult de rezultatele interventiei chirurgicare. Va recomandam sa mergeti la un specialist pentru o reevaluare in urma interventiei. Va stam la dispozitie cu specialisti din Bucuresti sau Ploiesti.

  2. Buna ziua! O sarcina pe cale naturala depinde foarte mult de rezultatele interventiei chirurgicare. Varsta si AMH-ul arata ca exista aceasta posibilitate. Va recomandam sa mergeti la un specialist pentru o reevaluare in urma interventiei. Va stam la dispozitie cu specialisti din Bucuresti sau Ploiesti.

 24. Buna ziua, cu un rezultat AMH de 0,17 ng/ml la vărsta de 44 de ani se mai poate spera la o sarcina pe cale naturala?

  1. Buna ziua! La aceasta valoare este putin probabila o sarcina cu ovocite proprii. Singura indicatie care ar putea avea rezultate este fiv cu ovocite donate. Daca nu aveti deja un medic la care mergeti in acest sens, specialistii nostri va stau la dispozitie in Bucuresti sau in Ploiesti.

 25. Buna ziua
  FSH 4,92
  LH 2,54
  FT3-3,47pg/ml 5,34 pmol/l
  FT4-0,87ng/dl 11,20pmol/l
  Ac anti tireoperoxidaza-< 3,0 ui/ml
  Ac anti tiroglobulina- <3,0 ui/ml
  Prolactina- 21,71ng/ml 460,3 mui/l
  Amh- 3,050ng/ml 21,777 pmol/l
  Si am varsta de 24 ani. La sot analizele spermograma si spermocultura au iesit ft bune, pot ramane insarcinata pe cale naturala? Eu am facut o operatie de endometrioza stadiul 2/3 si acum incerc sa obtin o sarcina, va multumesc!

  1. Buna ziua! Valorile acestea sunt doar o parte din informatia de care are nevoie medicul pentru a stabili daca puteti obtine o sarcina dupa operatia de endometrioza. Dincolo de aceste valori, sunt necesare un consult medical si o ecografie. Daca aveti nevoie de un specialist, va putem recomanda medici din Bucuresti si Ploiesti.

 26. Buna seara ! AMH-0,5 ng/ml (DHEA-S)-1,2 Estradiol<18,4 FSH-6 ,6 mUi/ml LH-1,3 mUI/mL Prolactina- 46 TSH 4,11 Testosteron<0,087 nmol/L varsta 37 ani ce sanse mai sunt sa raman însărcinată? Va mulțumesc!

 27. Bună
  La valoarea AMH de 0,118 se poate vorbi de sindrom de perimenopauza?Menționez ca de mai bine de 1 an am dereglări menstruale.
  Mulțumesc

  1. Buna ziua! In functie de varsta dumneavoastra, putem sa vorbim despre menopauza sau despre o rezerva ovariana extrem de scazuta. O sarcina este posibila doar prin fertilizare in vitro.

 28. 26 ani. Analize facute in ziua 3 de CM.
  AMH – 2,89
  FSH – 6.56
  LH – 6.26
  Estradiol – 145
  Progesteron – 0.51
  Prolactina – 378
  FT4 – 17.2
  TSH – 2.49

  Trompe permeabile, uter/ovare ok, spermograma ok.
  Sunt ok analizele hormonale?

  1. Buna ziua! AMH este foarte bun. De asemenea, Dozarile hormonale sunt in limite normale pentru varsta pe care o aveti. Daca doriti sa discutati direct cu un specialist, va putem ajuta cu medici din Bucuresti si Ploiesti.

   1. Buna ziua! In cazul dumneavoastra, o probabilitate de a obtine o sarcina exista prin intermediul fertilizarii in vitro cu ovocite donate. Pentru consult si investigatii suplimentare, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  1. Buna ziua! Valorile care depasesc 4,0 ng/ml pot indica, in cele mai multe cazuri, prezenta ovarelor polichistice. Va recomandam sa faceti o ecografie transvaginala. Daca doriti, va putem ajuta cu specialisti din Bucuresti sau Ploiesti.

 29. Buna ziua. Tocmai am implinit 36 de ani, CM regulat la 28-29 zile (in ultimii 2 ani), un copil nascut la 31 ani, sarcina instalata natural din prima luna de incercare.
  Nu am luat niciodata anticonceptionale.
  Acum rezultatele in ziua a 3-a de ciclu sunt asa:
  ESTRADIOL: 43.91
  FSH : 5.94
  AMH: 5.05 (ecografic ovarele au aspect normal, nu am SOPC)
  LH : 8.86
  PROGESTERON: 0.376
  PROLACTINA : 41.8 (dupa tratement cu Dostinex de la 657)
  TSH : 2.53

  Ce sanse mai am sa concep natural al doilea copil cu acelasi partener (de aceeasi varsta – 36 de ani) ? Cum se explica acest AMH anormal de mare cand NU am SOPC si nici stimulare ovariana nu am facut niciodata?

  1. Buna ziua! Teoretic, un AMH mai mare de 4,0 ng/ml indica fertilitate mare sau ovare polichistice. Avand in vedere ca spuneti ca la evaluarea ecografica ovarele aveau aspect normal, va recomandam sa incercati sa o obtineti pe cale naturala. Daca dupa 6 luni de incercari, nu ati ramas insarcinata, este cazul sa apelati la un specialist in reproducere umana asistata. In cazul in care doriti sa va consultati direct cu un medic, va putem ajuta cu specialisti din Bucuresti si Ploiesti.

 30. Buna ziua!

  La analizele facute astazi mi-a iesit AMH-ul 3.63 ng/mL. Am 28 de ani si un ciclu regulat de 29 de zile, care este probabilitatea de a ramane insarcinata pe cale naturala?

  Va multumesc mult!

  1. Buna ziua! Sigur ca exista sanse sa obtineti o sarcina pe cale naturala, insa exista mai multi factori de care depinde aparitia ei. Ideal ar fi sa mergeti la un consult de specialitate si sa discutati cu medicul in urma unor investigatii specifice. Daca doriti, va putem ajuta cu specialisti din Bucuresti sau Ploiesti.

 31. Buna seara, am valoarea amh 0,77, ce șanse am sa devin mama la vârsta de 43 ani, dacă da care ar fi modalitatea? Va mulțumesc!

  1. Buna ziua! Exista sanse, daca apelati la fertilizarea in vitro. Daca doriti sa fiti consiliata de specialisti, va putem ajuta cu medici din Bucuresti sau Ploiesti.

 32. Bună ziua! Am 32 de ani și AMH 7,6.
  Deși merg regulat la control, nu mi s-a spus niciodată că aș avea ovare polichistice, iar ciclul este regulat. Este posibil sa nu am POS la aceasta valoare?
  Mulțumesc!

  1. Buna ziua! Nu comentam evaluarea facuta de alti medici. Tot ce putem sa garantam este ca valoarea respectiva a AMH-ului indica prezenta ovarelor polichistice. Daca doriti o a doua opinie, in baza unei evaluari ecografice, va stam la dispozitie cu medici din Bucuresti si Ploiesti.

 33. Buna ziua , varsta 33 ani si AMH 2,63 ,ecografie normala , urmeaza si restul investigatiilor, nu am avut nici o sarcina in ultimul an . Multumesc!

  1. Buna seara! Daca ati incercat sa obtineti o sarcina timp de un an si nu ati reusit, va recomandam sa va adresati unui specialist in reproducere umana asistata. Daca doriti, va putem ajuta cu medici din Bucuresti sau Ploiesti.

  1. Buna ziua! E putin probabil sa discutam despre o sarcina pe cale naturala, din moment ce acest AMH indica sanse reduse si pentru FIV. Insa va recomandam sa mergeti sa faceti cateva investigatii specifice. Daca doriti, va putem ajuta cu medici din Bucuresti si Ploiesti.

 34. Buna ziua, am 36 de ani, incerc de 4 luni sa raman insarcinata. Analize hormonale in ziua 3 CM, FSH 11 mlu/ml, LH. 9,07, progesteron 0,795, prolactina PEG 265, testosteron 1.58,testosteron liber 1.70, estradiol 31,5, TSH 3.8, ATPO: 3, antitiroglobulina: 10.6, FT4 15.3. In urma analizelor de secretie am descoperit ureaplasma, care a fost tratata, la ultimile analize nu a mai fost detectabila, in rest alte infectii nimic. Analize facute in anul 2021. Mentionez AMH nu a facut. Nu am ramas niciodata insarcinata. Ce sanse exista sa raman insarcinata? Ar fi putut fi un motiv infectia cu ureaplasma?

  1. Buna ziua! Va recomandam sa faceti si un test AMH si sa reveniti cu rezultatele. Daca doriti sa discutati cu un specialist, va putem ajuta cu medici din Bucuresti si Ploiesti.

    1. Buna seara. Am 32 ani si planuiesc să raman insarcinata pentru prima dată. Pot ramane natural cu SOP, si următoarele valori: TSH – 1.12, T3- 0.91, T4-5.79, Estradiol- 422, FSH- 4.57, AMH- 6.67, LH- 17.77, progesteron- 0.5, Prolactina- 20.2, Testosteron- 2.06 ? Va multumesc!

 35. Bună ziua .Am 40 de ani .Valoarea AMH -0,32,.Fsh-16,48.Estradiol-95,72. LH-7,9. Progesteron- 17,56.Prolactina-202.2. Anticorpi ANTI-TPO 9,23.Ce șanse mai am sa mai am copii?Am 2 copii.

  1. Buna ziua. Identificam o dubla chestiune. Pe de o parte, valoarea redusa AMH, pe de alta, o pposibila problema de calitate. Prin urmare, procedura care pastreaza cele mai bune sanse de a avea un copil este FIV cu ovocite donate, daca nu avem si o patologie masculina. Pentru programari, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  2. Buna ziua. Pe de o parte, regasim valoarea redusa AMH, pe de alta, o posibila problema de calitate. Prin urmare, procedura care pastreaza cele mai bune sanse de a avea un copil este FIV cu ovocite donate, daca nu avem si o patologie masculina. Pentru programari, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 36. Bună seara .Am 40 de ani .Valoarea AMH -0,32,.Fsh-16,48.Estradiol-95,72. LH-7,9. Progesteron- 17,56.Prolactina-202.2. Anticorpi ANTI-TPO 9,23.Ce șanse mai am sa mai am copii?Am 2 copii.

  1. Buna ziua. Pe de o parte, avem valoarea redusa AMH, iar pe de alta, o posibila problema de calitate. Prin urmare, procedura care pastreaza cele mai bune sanse de a avea un copil este FIV cu ovocite donate, daca nu avem si o patologie masculina. Pentru programari, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 37. Buna ziua! Am AMH 2,9 la 33 ani si as dori sa stiu cum se poate deduce cantitatea de ovule si numarul de ani fertili ramasi.Multumesc

  1. Buna ziua! AMH nu este singurul criteriu care trebuie luat in considerare in ceea ce priveste fertilitatea. Pentru a avea un raspuns clar, sunt necesare si alte investigatii. Pentru programari, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  1. Buna ziua. Puteti ramane insarcinata cu ajutorul FIV cu ovocite donate sau cu embrioni donati, daca exista si o patologie masculina asociata. Pentru programari, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

  1. Buna ziua! In cazul dumneavoastra, sanse de succes puteti avea cu FIV cu ovocite donate sau cu embrioni donati, daca exista si o patologie masculina asociata. Pentru programari, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 38. Buna ziua,am 42 ani.Am ramas insarcinata pt.prima oară acum 2 luni si sarcina s-a oprit din evoluție la 6 saptamani(fetus fără bătăi de inima).
  Am valoare Amh:0.22ng/mL. Calitatea ovulelor la această vârstă a determinat oprirea sarcinii?este posibil sa se repete daca incerc Fiv cu ovule proprii?
  Sau nu mai e nici o sansa ?va multumesc!

  1. Buna ziua! Valoarea AMH, coroborata cu varsta dumneavoastra, arata o calitate slaba a ovocitelor, ceea ce ar fi putut determina oprirea din evolutie a sarcinii. Cu AMH in discutie, probabilitatea de a obtine o sarcina pe cale naturala este greu de obtinut, existand in continuare riscul sa fie influentata de calitatea ovocitelor. Cea mai mare probabilitate de a obtine o sarcina viabila este cu ajutorul FIV ovocite donate. Pentru detalii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 39. Buna ziua.Am 40 ani. analize facute in ziua 21 CM
  AMH-0.87
  FSH- 3.7
  LH- 11.1
  Tsh- 1.85
  Estradiol- 751
  Progesteron- 51
  Prolactina-459
  Pot ramane insacinata natural?
  Multumesc

  1. Buna ziua. Puteti ramane insarcinata cu ajutorul FIV cu ovocite proprii. Sansele unui embrion viabil depind de calitatea ovocitelor. Pentru detalii si programari, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

   1. Buna ziua
    Am facut AMH si in ziua 3 CM si a iesit o valoare de 1.53
    E mai relevanta decat valoare din ziua 21 CM pt a stabili sansele pentru a ramane insarcinata natural?
    Multumesc

    1. Buna ziua! Este important ca valoarea AMH sa fie repetata in cadrul aceluiasi laborator. In caz contrar, diferentele pot aparea din cauza tehnicilor si referintelor specifice fiecarui laborator in parte. Va recomandam sa cereti opinia unui medic ginecolog, specializat in probleme de fertilitate. Pentru controale si investigatii suplimentare, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

     1. Buna ziua
      Am refacut Amh la prinul laborator in ziua 3 CM si rezultatul e 1,89 (anterior in ziua 21 CM era 0,87)
      Care e valoarea relevanta pentru stabilirea sanselor de sarcina pe cale naturala? (E o diferenta semnificativa si se spune ca AMH nu variaza f mult)
      Multumesc

  1. Buna ziua! Tinand cont de valoarea AMH, coroborata cu varsta dumneavoastra, sansele de a obtine o sarcina pe cale naturala sunt minime. O probabilitate scazuta de a obtine o sarcina aveti si in cazul FIV cu ovocite proprii. Probabilitate ridicata de a ramane insarcinata o reprezinta FIV cu ovocite donate. Pentru controale si investigatii suplimentare, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 40. Bună ziua. Am 29 ani și încercăm de un an sa facem un copil dar nu am rămas însărcinată. Menționez ca am AMH 6.1, LH 6.45, TSH 2.35 și HOMA-IR 4.4 (rezistenta la insulina). Credeți că este posibil sa obțin o sarcina natural? Mulțumesc!

  1. Buna ziua! Va asteptam la o consultatie, pentru a discuta in detaliu. Pentru programari, ne puteti contacta la 0766 536 553.

 41. Da. Este analiza AMH facuta la acelasi laborator (met ECLIA) in ziua 21 valoare 0.87, ulterior anliza facuta in ziua 3 valoare 1.89
  Pe care ar tb sa ma bazez?

  1. In cazul dumneavoastra, recomandata este o monitorizare ecografica. Atunci cand va prezentati la medic, indicat ar fi sa aveti, pe langa testul AMH, si analizele hormonale. Va asteptam la o consultatie, pentru a discuta in detaliu. Pentru programari, ne puteti contacta la 0766 536 553.

   1. Am facut tot setul de analize hotmonale (le-am marcat in primul mesaj)
    FSH- 3.7
    LH- 11.1
    Tsh- 1.85
    Dhea-s -161.8
    Estradiol- 751
    Inhibins B (ziua 3)-160.5
    Progesteron- 51
    Testosteron -0.299
    Androstendion-1.95
    Prolactina-413

    Examenele ecografice nu indica pb gen ovare polichistice

    1. Pentru second opinion, va asteptam in clinica. Pentru programari, ne puteti contacta la 0766 536 553.

 42. Buna seara! Eu 38 de ani, partenerul 40. Incercam de peste 1 an sa obținem o sarcina. Săptămâna aceasta am facut si analizele hormonalein ziua 3 a ciclului. Situatia se prezintă astfel : AMH 0.55, FSH 16.7, LH 9.08, Progesteron 1.04, Prolactina 423, Testosteron 0.81, TSH 2.17, Estradiol 48.8, Testosteron liber 1.082. Care sunt șansele de a obține o sarcina?Pe ce cale se poate merge in contextul actual?
  Mulțumesc anticipat!

 43. Buna ziua, am 39 de ani, AMH 1.61 si in octombrie anul trecut am avut o sarcina extrauterina, cu pierderea trompei drepte. Anul acesta in februarie am efectut o verificarea a celeilalte trompe printr-o histerosalpingografie si s-a constatat ca nu este permeabila.

  Credeti ca doar prin varianta FIV asa mai putea avea un copil? Mentionez ca mai am o fetita de 5 ani.
  Multumesc

  1. Buna ziua! In cazul dumneavoastra, sanse de a obtine o noua sarcina exista, intr-adevar, doar prin fertilizare in vitro. Va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 44. Buna ziua,
  AMH 1,77
  Vârsta 37 și 6luni
  Rezultatul este încadrat in valorile normale specifice vârstei?
  Urmează sa fac și alte analize.
  Multumesc

 45. Bună ziua, am 26 de ani, Amh 3.45 o sarcina extrauterina acum 3 ani operata trompa scoasa partea dreapta și nu am mai rămas însărcinată credeți ca as putea reuși pe cale naturala.
  FSH 4.57
  Estradiol 24.09
  LH 2.26
  PROLACTINA 8.73
  T3 1.36
  T4 9.7
  TSH 2.813
  Va mulțumesc!

  1. Buna ziua. AMH este specific ovarului polichistic, prin urmare este necesara o abordare de specialitate, cu probabilitate ridicata de a obtine o sarcina pe cale naturala, daca trompa stanga este permeabila.

 46. Bună ziua, am 26 de ani, Amh 3.45
  FSH 4.57
  Estradiol 24.09
  LH 2.26
  PROLACTINA 8.73
  T3 1.36
  T4 9.7
  TSH 2.813
  Acum 3 ani am avut o sarcina extrauterina cu pierderea trompei drepte. De atunci nu am mai rămas gravida soțul a făcut analizele e ok. Credeți că aș putea rame gravida pe cale naturala? Va mulțumesc!

  1. Buna ziua. AMH este specific ovarului polichistic, prin urmare este necesara o abordare de specialitate, cu probabilitate ridicata de a obtine o sarcina pe cale naturala, daca trompa stanga este permeabila.

 47. Buna ziua. Mentionez ca am 29 de ani si incerc sa obtin sarcina de 3 luni.
  Valoare AMH-ului este 3.88 ng/mL, ecografic nu sunt evidentiate ovare polichistice.
  LH 6.66 mUI/mL
  FSH (hormon de stimulare foliculara) 5.26 mUI/mL
  Estradiol 266.5 pmol/L
  Rezultatele indica posibilitatea obtinerii unei sarcini pe cale naturala?
  Multumesc frumos!

  1. Buna ziua! Teoretic, sarcina pe cale naturala este posibila. In ceea ce priveste valoarea AMH, chiar daca ovarele nu au aspect de ovare polichistice, ele se pot comporta ca ovare polichistice. In situatia in care aveti nevoie de second-opinion, specialistii nostri va stau la dispozitie. Va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 48. Bună ziua,
  Am 30 de ani și valoarea AMH=3. Exista șanse de a rămâne însărcinată pe cale naturală?
  Mulțumesc!

  1. Buna ziua! Dupa valoarea AMH, exista probabilitatea obtinerii unei sarcini pe cale naturala. Tot valoarea AMH ar putea indica existenta unui ovar polichistic, care, in anumite situatii, necesita tratament. De aceea, va recomandam sa efectuati un control de specialitate, pentru a va asigura ca nu exista nicio problema care sa impiedice aparitia sarcinii. Pentru consult si investigatii suplimentare, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 49. Buna, am 38 de ani și am făcut următoarele analize in ziua 19 a CM pentru determinarea fertilității: AMH 1.38, Progesteron 86, Prolactina 189. Nu am avut SOP si nici alte sarcini pana acum, nu am luat anticoncepționale. Am șanse sa raman însărcinată? Mulțumesc frumos.

  1. Buna ziua! Conform datelor specificate de dumneavoastra, sarcina pe cale naturala este posibila, in situatia in care nu exista probleme medicale care sa impiedice aparitia sarcinii, cum ar fi patologia tubara, de exemplu. De aceea, va recomandam sa efectuati un control de specialitate. Pentru consult si investigatii suplimentare, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 50. Buna ziua! Am 28 de ani , valoarea AMH este de a 0,51 care este probabilitatea de a ramine însărcinată pe cale naturală ? Va multumeasc!

  1. Buna ziua! In cazul dumneavoastra, sansele sunt extrem de scazute de a obtine o sarcina pe cale naturala. Coroborand varsta dumneavoastra cu valoarea AMH, conduita medicala de urgenta implica recoltarea ovocitelor pe ciclu natural. Pentru o astfel de procedura, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 51. Varsta 35 de ani, Hormon Anti-Mullerian: 0.51, testosteron 0.89 nmol/L, progesteron 9.5, fsh 14.47 mUI/mL, TSH 1.8217 µUI/mL, estradiol 41 pg/mL.
  Am vreo sansa sa raman insarcinata naturl? sau ce imi recomandati?

  1. Buna ziua! Valoarea AMH sugereaza ca este putin probabil sa ramaneti insarcinata pe cale naturala, ceea ce ar putea face necesara o procedura de reproducere umana asistata, respectiv fertilizare in vitro. Pentru detalii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

   1. Buna ziua! Tinand cont de varsta dumneavoastra si de valoarea AMH, probabilitatea de a obtine o sarcina prin FIV cu ovocite proprii este extrem de scazuta. In cazul dumneavoastra, FIV cu ovocite donate reprezinta singura sansa reala de succes pentru obtinerea sarcinii. Pentru detalii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055). Ambii parteneri au optiunea de credit medical.

 52. Buna ziua,

  Am 43 de ani si un AMH de 1.55 iar trompa dreapta a fost scoasa din cauza unei sarcine extra uterina. Trompa stanga este ok As dori sa am primul copil Credeti ca numai cu trompa stanga se poate ramane insarcinate in condiiile enumerate sus.
  Care sunt sansele pe cale naturala Branca Ursului, mladite de zmeura si MYo Sun pot ajuta Dar cred ca in perioada ovulatiei sangerez putin poate din cauza acetor medicamente.

  1. Buna ziua! Teoretic, exista sanse de aparitie a unui copil, daca trompa functionala este permeabila, de aceea este important consultul medical. In ceea ce priveste tratamentele naturiste, ele nu si-au demonstrat eficacacitatea. Referitor la sangerarea cu care va confruntati in perioada ovulatiei, cauza poate fi stabilita, tot in urma consultatiei medicale. Pentru detalii, va recomandam atat clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 536 553), cat si clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055).

 53. Buna ziua, as vrea sa va intreb dacă, în situația în care iau Profecund F si Femibion 1 în perioada de planificare concepție, poate însemna supradoza de acid folic si care ar fi consecințele? Dacă este supradoza, atunci sa renunt la Femibion? Multumesc, Adina

  1. Buna ziua! Trebuie sa consultati medicul care v-a intocmit conduita terapeutica. In cazul in care doriti o a doua opinie, va stam la dispozitie atat in Ploiesti, la Ana Medical Center, programari la 0733 550 055, dar si in Bucuresti, la Dacia Medical Center, programari la 0766 536 553.

  1. Buna ziua. Este un AMH bun, cu precizarea ca trebuie analizat si aspectul de ovar polichistic. Medicul curant poate oferi detalii. Noi va stam la dispozitie atat in Ploiesti, la Ana Medical Center, programari la 0733 550 055, dar si in Bucuresti, la Dacia Medical Center, programari la 0766 536 553.

 54. Buna seara,am și eu rezultatul la acesta analiza AMH,am vârsta de 23 de ani iar rezultat a fost 4,25. Este ok ?

  1. Buna seara. Trebuie verificat daca nu avem un caz de ovar polichistic, situatie in care trebuie adoptata o anumita conduita pentru obtinerea unei sarcini. Va stam la dispozitie pentru detalii.

 55. Buna ziua, am 36 ani iar nivelul AMH este 4.1, ecografie transvaginala buna,fara SOP. Care sunt sansele sa raman insarcinata pe cale naturala?

  1. Buna seara. Depinde mult si daca avem in istoric diagnosticul mentionat, nu doar in momentul in care discutam. Abordarea trebuie sa ia in calcul aceasta posibilitate, asa ca trebuie verificat si daca se produce ovulatia.

 56. Bună ziua. Am 30 de ani si am Amh 9,07 și sindromul ovarelor polichistice, ne pregătim pentru a face FIV. Vroiam sa întreb dacă la acest Amh se poate face cu ovocitele mele sau cu ovocite donate. Multumesc

  1. Buna seara. In principiu, discutam despre FIV cu ovocite proprii, dar desigur ca aceasta conduita terapeutica este stabilita de echipa de specialisti care a decis ca aceasta este cea mai buna optiune pentru dvs.

 57. Buna ziua, puteti sa imi spuneti va rog daca rezultatul Amh ului ar iesi concludent daca sunt la menopauza indusa? Multumesc

  1. Buna ziua. Am discutat cu medicii nostri si propunerea este de a realiza testul, in orice conditii.

 58. Bună ziua , am 28 ani încerc de 1 an sa raman insarcinata am următoarele rezultate la analize: TSH 1.58 , Estradiol 36.7 , FSH 6.65 , LH 5.2 , progesteron 0.862 , prolactina 403 , AMH 0.83.
  Am sanse sa raman insarcinata natural ?? Mulțumesc

  1. Buna ziua. Avand in vedere conditiile descrise si timpul de incercare, consideram ca este necesar sa discutati cu un medic specialist in probleme de fertilitate pentru a adopta o conduita corecta. Noi va stam la dispozitie in Bucuresti (Dacia Medical Center – 0766 536 553) si Ploiesti (Ana Medical Center – 0733 550 055).

  1. Buna ziua. Un AMH de 1,11 la 22 de ani ar putea conduce la o insufiecienta ovariana prematura, ceea ce inseamna ca probabilitatea de sarcina pe cale naturala va scadea.

 59. Buna ziua,
  Am 36 de ani AMH = 0,61 iar FSH-7,2. Mentionez ca am cicluri regulate. Am sanse sa raman insarcinata pe cale naturala sau este cazul sa apel la FIV. Care este ritmul de scadere al AMH (pentru a-mi face o idee cat timp as mai avea pentru o eventuala sarcina naturala). Multumesc

  1. Buna ziua. Probabilitatea exista, dar este scazuta. Avand in vedere ca discutam de peste 35 de ani, ritmul este unul accelerat. Cea mai buna recomandare este sa incercati FIV acum, car se mai dispune de rezerva ovariana proprie.

 60. Buna ziua! Am 28 de ani si un AMH de 10,85. Am SOP, aș vrea sa știu daca poate apărea o sarcină pe cale naturală sau șansele sunt foarte mici si este nevoie de FIV?

  1. Buna ziua. Abordarea penttru SOP nu este una complicata si, de multe ori, se obtine sarcina cu o conduita terapeutica corecta, inainte de a se trece la FIV.

 61. Buna seara ! Am 28 de ani si ovarul stang impreuna cu trompa scoase in urma cu 2 luni iar un AMH de 0,17 , e posibila sarcina cu ovocite proprii ? Multumesc !!

  1. Buna ziua. Probabilitatea este extrem de scazuta, chiar si in contextul varstei, care teoretic ar trebui sa ne ajute. Se poate incerca, cunoscand datele actuale, dar cu onestitatea care ne caracterizeaza.

 62. Buna seara,vreau sa va intreb daca as avea sanse sa raman insarcinata am 34 de ani am facut analiza AMH care a iesit 0,59 a fost in data de 15.11.2021 dupa care am repetat din nou si a iesit 0,72 in data de 16.03.2022, s-a modificat!

  1. Buna ziua. Variabila in discutie nu aduce o informatie substantial diferita comparand cele 2 valori. Pe cale naturala, probabilitatea este una scazuta. Avand in vedere varsta, o recomandare ar fi FIV pe ciclu natural. Specialistii nostri va stau la dispozitie in cabinet, dar si pentru consultatii online.

 63. Buna ziua!
  Am 34 de ani
  În luna 06.2022 mi-am facut Amh-ul si a iesit 0.53
  In luna 07.2022 mi-am repetat analiza si a iesit 0.28
  Are cum sa scadă asa drastic in decursul unei singure luni ?

  1. Buna ziua. O scadere atat de brusca si rapida a valorii AMH este putin probabila. Diferenta poate veni din realizarea testarii in laboratoare diferite. Va recomandam sa repetati testul. Chiar si cu o valoare atat de mica, solutii pentru a obtine o sarcina exista. Va recomandam sa solicitati ajutorul unor specialisti in infertilitate. Puteti apela la clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766.53.65.53) sau la clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733.550.055).

 64. Buna ziua! Am 31 ani si am primit recent urmatoarele rezultate ale analizelor: Estradiol 192.69, FSH 4,27, Prolactina 22.99, Testosteron 0.63, DHEAS 294.07, SHBG 52.3, AMH 14.68. Mentionez ca am menstruatie neregulata. Va rog sa ma ajutati cu o parere privind sansele de a ramane insarcinata pe cale naturala sau cu inseminare intrauterina. Multumesc!

  1. Buna ziua. Din datele oferite de dvs in comentariu, cel mai probabil vorbim de ovare polichistice. Este posibila sarcina pe cale naturala, daca nu exista alte probleme de fertilitate. De la caz la caz, poate aparea necesitatea de interventie medicamentoasa a unui specialist pentru tratarea ovarelor polichistice. Inseminarea intrauterina este recomandata in general in patologii de infertilitate masculina. Va recomandam consult de specialitate. Daca aveti nevoie de suport, specialistii cu care colaboram pe in probleme de ginecologie si infertilitate va stau la dispozitie. Programari in Ploiesti, la Ana Medical Center – 0733.550.055 sau la Bucuresti, la Dacia Medical Center – 0766.53.65.53.

  1. Buna ziua. In acest caz, probabilitatea de sarcina este extrem de redusa, singura procedura cu sanse reale pentru a obtine o sarcina fiind Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Specialistii cu care colaboram va stau la dispozitie pentru a va oferi suport, in clinica Ana Medical Center din Ploiesti (0733 550 055) sau in clinica Dacia Medical Center din Bucuresti (0766 53 65 53). Multa sanatate!

 65. Bună ziua! Am 39 de ani, în urma cu 5 luni am efectuat o intervenție laparoscopica pentru un chist endometriozic ovar stâng, endometrioza profunda cu afectare digestiva. Înaintea intervenție Amh era de 4,02 iar în momentul actual este de 0, 795 ( analize efectuate în laboratoare diferite), specific faptul ca în momentul actual sunt cu tratament Zafrila. Va rog dacă este posibil sa îmi spuneți dacă sunt șanse de a rămâne însărcinată în mod natural și ce șanse prin FIV. Mulțumesc

  1. Buna ziua. Pentru a estima corect sansele de a avea o sarcina in conditiile prezentate mai sus si pentru a va putea face recomandarile medicale necesare, trebuie sa avem acces la intreg dosarul medical si sa fiti consultata de un specialist in infertilitate. Partenerii nostri va stau la dispozitie daca doriti sa apelati la ajutorul lor pentru second opinion:
   – Ana Medical Center, Ploiesti – 0733 550 055
   – Dacia Medical Center, Bucuresti – 0766 53 65 53

 66. Bună ziua! Am 42 de ani, iar anul trecut am obținut spontan din prima încercare o sarcină care s-a oprit din evoluție la 8 săptămâni. Nu am alte probleme d.p.d.v.ginecologic, menstrele sunt regulate. Aș putea face FIV cu ovocite proprii? Luna aceasta în ziua 3 de cm am făcut analizele – AMH – 0,58, FT3 -3,35, FT4- 1,16, TSH -2,11, ATPO <0,25, FSH -26,40, Testosteron- 0,22, LH-13,42, prolactina -23,76, estradiol-36,41. Mulțumesc!

  1. Buna ziua. In contextul varstei si al valorii AMH, pentru a obtine o sarcina prin FIV cu ovocite proprii, conteaza foarte mult cantitatea si calitatea ovocitelor pe care le mai aveti. Teoretic, se poate incerca recuperare de ovocite pe ciclu natural, dar succesul FIV depinde de rezerva ovariana pe care o mai aveti. Daca aveti nevoie de suport, partenerii nostri specialisti in tehnici de reproducdere umana asistata medical va stau la dispozitie:
   * Dr. Denisa Nica – Ana Medical Center, Ploieşti, tel. 0733.550.055
   * Dr. Chadi Muheidli – Dacia Medical Center, Bucureşti, tel. 0766.536.55
   Multa sanatate!

 67. Bună ziua. Vă rog frumos să îmi spuneți, oare mi se instalează menopauza în scurt timp ? Am 49 de ani, AMH <O.01, FSH 9.97. Analize făcute săptămâna trecută, in a doua zi de CM

  1. Buna ziua. In contextul varstei si al valorii AMH, este posibil sa fiti in proces de instalare a menstruatiei. Daca aveti nevoie de suport medical, partenerii nostri va stau la dispozitie:
   * Dr. Denisa Nica – Ana Medical Center, Ploieşti, tel. 0733.550.055
   * Dr. Chadi Muheidli – Dacia Medical Center, Bucureşti, tel. 0766.536.55
   Multa sanatate!

 68. Buna ziua, am 29 de ani, iar soțul meu aproape 33, încercăm de vreun an sa concepem un copil însă minunea nu se întâmplă. Am decis sa ne facem câteva analize pentru a vedea dacă suntem sănătoși. Soțul meu a făcut o spermograma cu rezultate bune, iar eu AMH, iar rezultatul este o valoare de 2.35 ng/mlL și 16.78 pmol/L. Cu toate că valoarea este in limite mi se pare o valoare mica comparativ cu valorile de referință, 0.890 – 9.850 si 6.355 – 70. 329. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Exista posibilitatea ca in viitorul destul de apropiat sa nu mai putem concepe macar un copil? Mă înspăimântă gândul și nu știu care este următorul pas pe care trebuie să îl fac după ce am făcut această analiză pentru a vedea care este motivul pentru care nu obținem sarcina.

  1. Buna ziua! Există numeroase cauze ale infertilității, care poate fi atât de natură feminină, cât și masculină. Ea nu depinde doar de spermogramă sau de valoarea AMH-ului. Pentru a găsi motivul pentru care bebelușul se lasă așteptat în cazul dvs, vă recomandăm să vă adresați unui specialist în probleme de infertilitate, care să vă îndrume pas cu pas, în investigații și, dacă este nevoie, în prescrierea tratamentului personalizat. Vă puteți adresa partenerilor noștri, medici cu experiență -specialiști în probleme de fertilitate, pe care îi găsiți la Dacia Medical Center (Bucuresti, programari la 0766536553) și Ana Medical Center (Ploiesti, telefon 0733 550 055). Multă sănătate!

 69. Buna ziua ,am varsta de 38 de ani si un AMH de 1.5, exista sanse sa raman insarcinata ?
  am facut si o inseminare dar fara succes,existe sanse pe cale naturala sau prin repetarea inseminarilor ,sau doar cu Fiv am sanse?
  Multumesc

  1. Buna ziua! Pentru second opinion, va rugam sa va programati la unul dintre medicii specialisti din clinicile partenere Dacia Medical Center (Bucuresti – 0766536553) sau Ana Medical Center (Ploiesti – 0733 550 055).

 70. Buna ziua! Pentru interpretarea rezultatelor si pentru recomandari, va rugam sa va adresati unuia dintre medicii specialisti din clinicile partenere Dacia Medical Center (Bucuresti – 0766536553) sau Ana Medical Center (Ploiesti – 0733 550 055)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 10 =