Costul tratamentului cu ovule donate, pas cu pas

cost tratament ovule donate

In functie de tara, costul tratamentelor de fertilizare in vitro cu ovocite donate este diferit. Uneori, doua clinici din aceeasi tara pot avea diferente considerabile de pret. Va propunem sa analizam pas cu pas, in fiecare etapa a procedurii, din ce este compus costul tratamentului cu ovule donate. Mentionam ca estimarile sunt valabile pentru momentul in care a fost redactat acest articol.

Ovocite donate, cum aleg destinatia

Inainte de toate trebuie sa alegem cea mai buna destinatie. In Romania, acest tip de procedura are nevoie de acordul Agentiei Nationale de Transplant. Astfel ca unii pacienti aleg sa faca in tara doar pregatirea pentru fertilizare, iar procedura propriu zisa se realizeaza in tarile unde legislatia permite un acces rapid la donator anonim, fara liste de asteptare si fara complicatii birocratice.

Costurile variaza pe glob. De exemplu, o procedura FIV cu ovocite donate proaspete in SUA costa de la 14.000 de dolari si poate ajunge la 20.000 de dolari.

Exista o multime de clinici in strainatate unde poti plati jumatate din acest pret sau chiar mai putin. In Spania, costul mediu al FIV cu ovocite donate este de 6.500 EURO, in Cehia – 5400 EURO, iar in Grecia este de aproximativ 5.500 EURO. Mai multe informatii despre pretul procedurii, aici.

Specialistii nostri in reproducere umana asistata colaboreaza cu clinici din Grecia, iar pana la sfarsitul anului procedura de FIV cu ovocite donate are un pret special, 4.100 de euro, reducere de la 4800 de euro.

O mare parte dintre pacientii care realizeaza tratamentele de fertilizare in vitro in Grecia aleg sa combine deplasarea cu o mica vacanta.

Stim ca FIV cu ovocite donate este o procedura complexa ce se intinde pe durata mai multor saptamani. In aceasta perioada nivelul de stres poate fi ridicat. Astfel, costul tratamentului cu ovule donate poate fi combinat cu o vacanta de relaxare in asteptarea rezultatului.

cel mai bun pret fiv ovocite donate
sursa: freepik.com

Costul tratamentului cu ovule donate: la ce sa ne asteptam

Tratamentul de fertilizare in vitro cu ovocite donate implica mai multe etape. Prima etapa incepe cu o serie de analize medicale prin care se va determina starea generala de sanatate a celor doi parteneri. Costurile investigatiilor pot ajunge la 2000 lei. La aceste analize, se adauga costul pregatirii endometrului si histeroscopia, iar costul lor este de aproximativ 1500 lei.

Lista analizelor medicale de baza

  • examen complet al secretiei vaginale;
  • culturi din col pentru chlamydia, mycoplasma, ureaplasma;
  • test Babes Papanicolau;
  • hemograma si electroforeza proteinelor serice (ambii parteneri);
  • HIV, VDRL, Ag HBs, Ac anti HCV (ambii parteneri);
  • grupa sanguina si Rh (ambii parteneri).

Lor li se adauga spermograma si spermocultura partenerului. Este esential sa avem cum sa utilizam lichidul seminal al partenerului. In caz contrar, se opteaza pentru FIV cu embrioni donati, acum la acelasi pret, 4.100 de euro.

ovocite donate in grecia
sursa: freepik.com

Costuri de deplasare catre clinica aleasa

Cuplul care apeleaza la tratamentele de fertilizare in vitro cu ovocite donate trebuie sa ia calcul costurile de deplasare catre destinatia aleasa.

Acestea pot fi de aproximativ 200 de euro, daca vorbim de zborul cu avionul. Ia in calcul ca partenerul face si el acest drum, dar nu impreuna cu tine, ci inainte de fertilizare, pentru proba de sperma. In Grecia, nu este nevoie de cazare dupa embriotransfer, asa ca nu trebuie sa iei in calcul si acest cost, decat daca te gandesti la o vacanta.

Pretul unui bilet de avion poate fi redus daca este achizitionat din timp.

Stiai ca Grecia a fost desemnata taramul fertilitatii de catre CNN? Va stam la dispozitie pentru detalii. Vreti sa aflati mai multe despre costul tratamentului cu ovule donate? Nu ezitati sa ne scrieti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *