Costul tratamentului cu ovule donate, pas cu pas

cost tratament ovule donate

In functie de tara, costul tratamentelor de fertilizare in vitro cu ovocite donate este diferit. Uneori, doua clinici din aceeasi tara pot avea diferente considerabile de pret. Va propunem sa analizam pas cu pas, in fiecare etapa a procedurii, din ce este compus costul tratamentului cu ovule donate. Mentionam ca estimarile sunt valabile pentru momentul in care a fost redactat acest articol.

Ovocite donate, cum aleg destinatia

Inainte de toate trebuie sa alegem cea mai buna destinatie. In Romania, acest tip de procedura are nevoie de acordul Agentiei Nationale de Transplant. Astfel ca unii pacienti aleg sa faca in tara doar pregatirea pentru fertilizare, iar procedura propriu zisa se realizeaza in tarile unde legislatia permite un acces rapid la donator anonim, fara liste de asteptare si fara complicatii birocratice.

Costurile variaza pe glob. Mai multe informatii despre pretul procedurii, aici.

O mare parte dintre pacientii care realizeaza tratamentele de fertilizare in vitro in Grecia aleg sa combine deplasarea cu o mica vacanta.

Stim ca FIV cu ovocite donate este o procedura complexa ce se intinde pe durata mai multor saptamani. In aceasta perioada nivelul de stres poate fi ridicat. Astfel, costul tratamentului cu ovule donate poate fi combinat cu o vacanta de relaxare in asteptarea rezultatului.

cel mai bun pret fiv ovocite donate
sursa: freepik.com

Costul tratamentului cu ovule donate: la ce sa ne asteptam

Tratamentul de fertilizare in vitro cu ovocite donate implica mai multe etape. Prima etapa incepe cu o serie de analize medicale prin care se va determina starea generala de sanatate a celor doi parteneri. Poti face aceste analize intr-o clinica specializata – cum este Dacia Medical Center si ale caror tarife le poti vedea aici – sau la Ana Medical Center , programandu-te la telefon 0733 550 055.

La aceste analize, se adauga costul pregatirii endometrului si histeroscopia.

Lista analizelor medicale de baza

  • examen complet al secretiei vaginale;
  • culturi din col pentru chlamydia, mycoplasma, ureaplasma;
  • test Babes Papanicolau;
  • hemograma si electroforeza proteinelor serice (ambii parteneri);
  • HIV, VDRL, Ag HBs, Ac anti HCV (ambii parteneri);
  • grupa sanguina si Rh (ambii parteneri).

Lor li se adauga spermograma si spermocultura partenerului. Este esential sa avem cum sa utilizam lichidul seminal al partenerului. In caz contrar, se opteaza pentru FIV cu embrioni donati.

ovocite donate in grecia
sursa: freepik.com

Costuri de deplasare catre clinica aleasa

Cuplul care apeleaza la tratamentele de fertilizare in vitro cu ovocite donate trebuie sa ia calcul costurile de deplasare catre destinatia aleasa.

Ia in calcul ca partenerul face si el acest drum, dar nu impreuna cu tine, ci inainte de fertilizare, pentru proba de sperma. In Grecia, nu este nevoie de cazare dupa embriotransfer, asa ca nu trebuie sa iei in calcul si acest cost, decat daca te gandesti la o vacanta.

Pretul unui bilet de avion poate fi redus daca este achizitionat din timp.

Stiai ca Grecia a fost desemnata taramul fertilitatii de catre CNN? Va stam la dispozitie pentru detalii. Vreti sa aflati mai multe despre costul tratamentului cu ovule donate? Nu ezitati sa ne scrieti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + six =