Costuri pentru embrioni donati in Grecia

costuri pentru embrioni donati

Grecia este una dintre cele mai cautate tari europene cand vine vorba de fertilizare in vitro. Afla aici la ce costuri pentru embrioni donati te poti astepta.

Sunt mai multe motive pentru care cuplurile aleg Grecia pentru procedura de FIV, fie ca e vorba de ovocite proprii, ovocite donate sau embrioni donati. Sistemul medical din Grecia a cunoscut o dezvoltare deosebita in ultimii ani, medicii s-au supraspecializat, iar aparatura este de ultima generatie. In plus, legislatia este extrem de clara: donatorii sunt anonimi, iar screeningul medical este amanuntit.

Costuri pentru embrioni donati

Costurile pentru fertilizare in vitro difera atat in functie de tipul procedurii, cat si de la o clinica la alta. La ce costuri pentru embrioni donati poti ajunge? 

Vezi aici la cat ajunge costul pentru o procedura FIV. 

Totusi, viitorii parinti trebuie sa fie pregatiti si pentru cheltuieli suplimentare. Fiecare caz difera, astfel ca nici costurile nu vor fi la fel pentru toate cuplurile. Chiar si asa, preturile in Grecia sunt mai mici decat in alte tari europene.

Costuri suplimentare pentru FIV cu embrioni donati

In costuri pentru embrioni donati intra mai multe tipuri de consultatii si procedura in sine. Cuplurile trebuie sa tina cont de faptul ca exista costuri suplimentare. Acestea tin cont de tipurile de analize medicale care trebuie efectuare si de medicamentele de care este nevoie in anumite cazuri, la care se poate adauga cazarea.

Legislatia in Grecia

Donarea de embrioni este permisa in Grecia, existand legislatie in acest sens. Cuplurile care si-au intemeiat deja o familie si au conservat embrioni pot alege sa-i doneze altor persoane. Acest lucru se face anonim.

Legislatia din Grecia permite ca o femeie poate trece printr-o procedura de fertilizare in vitro daca are pana in 50 de ani. In ceea ce priveste donarea de sperma, nu exista o limita de varsta pentru barbati. In general, in caz de fertilizare in vitro cu embrioni donati se permite transferul doar pentru cel mult doi embrioni.

sursa foto: fertilitymatters.ca

2 Responses

    1. Buna ziua. In Romania, donarea de ovocite intra sub incidenta Legii Transplantului. Ea presupune ca donatoarea sa fie o persoana cunoscuta beneficiarului si se realizeaza in baza unui act notarial. Este insa posibila doar dupa aprobarea Comisiei de Etica din cadrul Agentiei Nationale de Transplant, prin urmare trebuie sa va adresati acestei institutii pentru a afla exact pasii necesari. Pentru a dona catre o alta tara, va recomandam sa va adresati clinicilor respective cu care doriti sa colaborati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × four =