Fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania: cat costa pas cu pas, cum beneficiezi de cele mai bune preturi

fertilizare in vitro ovocite donate pret 2021

Niciun pret nu este prea mare atunci cand iti doresti un copil sigur. Totusi, este important sa stii de ce buget ai nevoie pentru o fertilizare in vitro cu ovocite donate, luand in calcul toate optiunile pe care le ai, in Romania si in strainatate. De la pretul analizelor pentru diagnosticare si al celor inainte de procedura si pana la costul procedurilor care se fac in tara, aflati totul transparent si clar, in acest articol.

Optiuni pentru FIV cu ovocite donate in Romania: ce alegi

Din cauza legislatiei romanesti, avem urmatoarele optiuni pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania:

  • fertilizare in vitro cu ovocite donate, cu donator anonim, dar cu ovocite congelate, de import;
  • fertilizare in vitro cu ovocite donate proaspete, cu donator cunoscut, prin procedura aprobata de Agentia Nationala de Transplant;
  • fertilizare in vitro cu ovocite donate proaspete a carei pregatire are loc in Romania, dar cu embriotransfer intr-o alta tara, cele mai populare fiind Grecia, Cehia si, in trecut, Ucraina. Alte destinatii cu traditie in FIV cu ovocite donate sunt ceva mai indepartate, cum ar fi Spania ori Portugalia.

Fertilizare in vitro cu ovocite congelate in Romania, o alegere posibila

Prima optiune pe care o are un cuplu infertil care are indicatie de FIV cu ovocite donate, si cea mai usoara, este de a comanda ovocite congelate. Clinicile cu care colaboreaza platforma noastra lucreaza cu o banca de renume din Spania. Practic, cea mai mare banca europeana de ovocite congelate. Exista un pachet de trei, cinci, sapte si 10 ovocite. In ceea ce priveste pretul, acesta se ridica la cateva mii de euro si iti va fi comunicat de catre medic, in cadrul discutiilor legate de procedura.

clinici de donare de ovule

Atentie! Trebuie sa luati in calcul faptul ca rata de supravietuire la decongelarea ovocitelor este undeva la 60%. Prin urmare, exista posibilitatea sa pierdem 40% din ovocitele congelate. Rata de sarcini cu procedura FIV cu ovocite congelate din Spania – pe un pachet de cinci ovocite – e undeva in jur de 40%. Nu depaseste 40% din motivele expuse mai sus.

Fertilizare in vitro cu donator cunoscut, singura sansa la ovocite donate proaspete

A doua optiune nu implica un donator necunoscut, aceasta fiind si cea mai mare problema. Discutam despre o donare cunoscuta, care poate dona in baza unui dosar aprobat de Comisia de Etica din cadrul Agentiei Nationale de Transplant. Inainte de actul donarii, se face si o hartie notariala in care donatoarea spune ca nu are nicio pretentie asupra viitorului copil. Au fost numeroase probleme, pana la revendicarea dreptului asupra copilului, chestiune care a presupus procese si dispute in instanta, cu discutii care au ajuns pana la asocierea actului de donare cu trafic de organe. Este motivul pentru care majoritatea clinicilor au renuntat la aceasta optiune.

Singura metoda pentru a beneficia de FIV cu ovocite donate proaspete, de la donator certificat si anonim

Optiunea cea mai populara in momentul de fata este fertilizarea in vitro cu ovocite donate, donatoare necunoscuta, ovocite proaspete. Inconvenientul, daca putem sa spunem asa,este necesitatea de a merge intr-o tara straina pentru embriotransfer. In tari cu traditie in FIV, cum este si Grecia, legislatia este foarte clara, donarea este anonima si actul este benevol, cu o grija extraordinara pentru protejata identitatii mamicii primitoare.

Discutam majoritar despre ovocite proaspete. De obicei, pachetul contine 7-8 ovocite si rata de sarcini cu aceste ovocite proaspete ajunge undeva intre 60 si 75%, cu mentiunea ca, daca avem si embrioni congelati in urma procedurii, rata cumulata creste undeva spre 80%, chiar 85%. Poti citi mai multe in Rata cumulata de succes de 80%: la cate incercari.

Selectia donatoarelor in Grecia

Donatoarele din Grecia sunt donatoare tinere, care au intre 18, 19 ani si 30 de ani. In dosarul de acceptare a donatoarei, regasim un profil psihologic si un pachet de 50 de analize genetice. Sunt donatoare care au mai nascut si au cel putin un copil viu acasa si sanatos. Ca sunt sansele cele mai mari de a obtine o sarcina, ca acea sarcina sa fie sanatoasa, fara probleme si copilul sa se nasca sanatos. In ceea ce priveste un pret pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate, in Grecia, variaza in functie de clinica si de medicul curant. Poti consulta oferta de preturi orientative aici. Costurilor legate de procedura FIV li se adauga si cheltuiala cu transportul, respectiv biletul de avion.

ovocite donate 2021

Programul national pentru decontarea fertilizarii in vitro cu ovocite donate in Romania

Relativ recent reintrat in discutie pentru modificarile care i-au fost aduse, programul national care pemite decontarea fertilizarii in vitro are si o noutate cel putin interesanta: cresterea varstei femeii de la 40 la 45 de ani, ca limita pentru a beneficia de acoperirea costurilor. Detalii, in pagina dedicata programului, vezi aici. Ce insemna asta? Ca femeile ar putea beneficia de FIV cu ovocite donate decontat in Romania, insa doar in conditiile de mai sus, fie cu ovocite congelate, in aceasta situatie – Ovocite donate proaspete sau congelate, fie de la donator cunoscut. Costul decontat insa nu acopera nici pe departe costul real al procedurii cu ovocite congelate, iar procedura prin ANT nu este una simpla si nici acceptata de toata lumea din piata.

Pret pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate inainte de procedura

In Romania, exista mai multe clinici care colaboreaza cu unitati medicale din straintate, din tari precum Grecia, Cehia, Ucraina, pentru fertilizarea in vitro cu ovocite donate. Doua dintre ele sunt Dacia Medical Center (Bucuresti) si Ana Medical Center (Ploiesti).

Pentru a intelege mai bine ce urmeaza atunci cand te pregatesti pentru embriotransfer cu embrioni obtinuti cu ajutorul ovocitelor donate, vom discuta procedurile medicale in ordine cronologica. Astfel, veti afla exact pentru ce si cat urmeaza sa platiti.

FIV ovocite donate pret

Primele analize pe care trebuie sa le faceti sunt cele de rutina (de exemplu: culturi secretii col, Babes-Papanicolau, micoplasma, ureaplasma, chlamydia). Costul lor variaza si il poti consulta aici . De asemenea, poti merge la clinica Ana Medical Center pentru efectuarea acestora, iar tarifele le poti vedea aici.

Pasul urmator este histeroscopia, care face parte din procesul de pregatire a endometrului pentru sarcina. Pretul histeroscopiei variaza de la clinica la clinica si il poti consulta aici.

Tot din procesul de pregatire a endometrului pentru sarcina face parte si tratamentul medicamentos hormonal. Costul acestuia este de doar cateva zeci de lei. Puteti citi mai multe in articolul Cum se realizeaza pregatirea endometrului pentru embriotransfer astfel incat sa se creasca sansele

In cazul partenerului, sunt necesare spermograma si spermocultura la zi. Pretul acestora variaza in functie de laboratorul selectat, dar in medie este de 300 de lei.

Pret pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate: drumul in Grecia

Pentru proba de sperma, primul care va ajunge in Grecia este partenerul. Procedura dureaza foarte putin, asa ca poate reveni in Romania in aceeasi zi. Trebuie sa iei insa in calcul costurile legate de biletul de avion dus/intors Bucuresti – Atena. Exista perioade din an cu oferte speciale, ceea ce ar putea permite un cost redus chiar si la jumatate.

pret FIV cu ovocite donate Romania

Femeia-receptor, cea care primeste embrionul, trebuie sa faca un drum in Grecia pentru embriotransfer. Procedura nu dureaza mult, drept urmare va puteti intoarce in tara in aceeasi zi, fara niciun risc. Daca stiti din timp datele la care trebuie sa faceti cele doua drumuri in Grecia, ar fi bine sa urmariti ofertele companiilor aeriene. Cumparat in avans, un bilet de avion dus-intors Bucuresti – Atena poate costa mult mai putin.

Tot in Grecia va trebui sa semnezi si o formalitate notariala, pentru acceptarea folosirii de ovocite donate pentru procedura FIV. Va trebui sa suporti tu costul generat de incheierea acestui act.

Ce include pretul pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate in Grecia

Poti vedea aici cat costa fertilizarea in vitro cu ovocite donate, procedura incluzand:

  • identificarea donatoarei de ovocite;
  • screeningul medical al donatoarei;
  • procesul de sincronizare cu donatoarea;
  • stimularea ovariana si punctia ovariana a donatoarei pentru obtinerea a cat mai multe ovocite de calitate, fapt care creste sansele obtinerii unei sarcini;
  • fertilizarea in vitro in laboratorul din Grecia, la clinicile partenere;
  • embriotrasferul;
  • prezervarea embrionilor de calitate A, care nu au fost transferati la prima procedura, pentru a maximiza sansele de a obtine o sarcina, indiferent de succesul sau de esecul primei proceduri.
cat cost FIV ovocite donate

Odata ce au fost obtinuti embrionii congelati si poate va doriti sa aveti si o a doua sarcina, pretul pentru un al doilea, chiar al treilea embriotransfer este mult redus si il poti consulta aici.

Daca ai intrebari, scrie-ne acum. Suntem aici ca sa iti raspundem, mai ales ca discutam despre un subiect ce suporta mereu intrebari si curiozitati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + eleven =