Fertilizare in vitro cu ovocite donate: cat costa pas cu pas, cum beneficiezi de oferta

fertilizare in vitro ovocite donate pret 2021

Niciun pret nu este prea mare atunci cand iti doresti un copil. Totusi, este important sa stiti de ce buget aveti nevoie pentru o fertilizare in vitro cu ovocite donate. Inainte sa va spunem care sunt preturile clinicilor din strainatate, ar fi bine sa stiti cat costa o fertilizare in vitro cu ovocite donate. De la pretul analizelor de rutina si pana la costul procedurilor care se fac in tara, premergatoare FIV cu ovocite donate, aflati totul din acest articol.

Pret pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania

In Romania, exista mai multe clinici care colaboreaza cu unitati medicale din straintate, din tari precum Grecia, Cehia, Ucraina, pentru fertilizarea in vitro cu ovocite donate. Doua dintre ele sunt Dacia Medical Center (Bucuresti) si Ana Medical Center (Ploiesti).

Pentru a intelege mai bine ce urmeaza atunci cand te pregatesti pentru embriotransfer cu embrioni obtinuti cu ajutorul ovocitelor donate, vom discuta procedurile medicale in ordine cronologica. Astfel, veti afla exact pentru ce si cat urmeaza sa platiti.

FIV ovocite donate pret

Primele analize pe care trebuie sa le faceti sunt cele de rutina (de exemplu: culturi secretii col, Babes-Papanicolau, micoplasma, ureaplasma, chlamydia). Costul lor variaza intre 800 si 1.000 de lei.

Pasul urmator este histeroscopia, care face parte din procesul de pregatire al endometrului pentru sarcina. Pretul histeroscopiei variaza de la clinica la clinica, si se situeaza in jurul valorii de 1.500 de lei. Tot din procesul de pregatire al endometrului pentru sarcina face parte si tratamentul medicamentos hormonal. Costul acestuia este de doar cateva zeci de lei. Puteti citi mai multe in articolul Cum se realizeaza pregatirea endometrului pentru embriotransfer astfel incat sa se creasca sansele

In cazul partenerului, sunt necesare spermograma si spermocultura la zi. Pretul acestora variaza in functie de laboratorul selectat, dar in medie este de 300 de lei.

Pret pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate: drumul in Grecia

Pentru proba de sperma, primul care va ajunge in Grecia este partenerul. Procedura dureaza foarte putin, asa ca poate reveni in Romania in aceeasi zi. Costurile estimative ale unui bilet de avion dus/intors Bucuresti – Atena sunt de aproximativ 200 de euro. Exista perioade din an cu oferte speciale, ceea ce ar putea permite un cost redus chiar la jumatate.

pret FIV cu ovocite donate Romania

Femeia-receptor, cea care primeste embrionul, trebuie sa faca un drum in Grecia pentru embriotransfer. Procedura nu dureaza mult, drept urmare va puteti intoarce in tara in aceeasi zi, fara niciun risc. La fel ca in cazul partenerului, pretul estimativ al unui bilet de avion dus/intors Bucuresti-Atena este de aproximativ 200 de euro, cu posibile reduceri. Daca stiti din timp datele la care trebuie sa faceti cele doua drumuri in Grecia, ar fi bine sa urmariti ofertele companiilor aeriene. Cumparat in avans, un bilet de avion dus-intors Bucuresti – Atena poate costa 100 de euro sau mai putin.

Tot in Grecia va trebui sa semnati o formalitate notariala pentru acceptarea folosirii de ovocite donate in procedura. Costul acestui act variaza intre 150 si 200 de euro.

Fertilizarea in vitro cu ovocite donate costa ACUM 4.100 de euro, ceea ce inseamna o reducere de 700 de euro de la pretul intreg, si include:

  • identificarea donatoarei de ovocite;
  • screeningul medical al donatoarei;
  • procesul de sincronizare cu donatoarea;
  • stimularea ovariana si punctia ovariana a donatoarei pentru obtinerea a cat mai multe ovocite de calitate, fapt care creste sansele obtinerii unei sarcini;
  • fertilizarea in vitro in laboratorul din Grecia, la clinica Medimall din Atena, despre care poti citi mai multe in Despre Medimall Atena – sanse de reusita;
  • embriotrasferul;
  • prezervarea embrionilor de calitate A, care nu au fost transferati la prima procedura, pentru a maximiza sansele de a obtine o sarcina, indiferent de succesul sau de esecul primei proceduri.
cat cost FIV ovocite donate

Odata ce au fost obtinuti embrionii congelati si poate va doriti sa aveti si o a doua sarcina, pretul pentru un al doilea, chiar al treilea embriotranfer este de aproximativ 1.300 de euro.

Pret pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate si sanse de reusita in Europa

In Europa (cu exceptia Marii Britanii), pretul unei fertilizari cu ovocite donate ramane accesibil. Asta in comparatie cu Statele Unite ale Americii. Acolo, procedurile pot fi de doua ori mai costisitoare, ajungand pana la 9.000 de dolari pentru o procedura cu ovocite congelate. Un ciclu de FIV cu ovocite proaspete poate trece de 25.000 de dolari.

Pretul unei proceduri de FIV cu ovocite donate poate varia foarte mult la doua clinici din aceeasi tara. Sunt clinici care nu includ si procedura propriu-zisa. In pretul afisat intra doar pregatirea si tratamentul necesar pentru procedura. Probabilitatea ca la clinica cu un pret mai ieftin sa intre doar pregatirea pentru procedura este foarte mare.

ovocite donate 2021

In cele mai frecventate tari din Europa, pretul fertilizarii in vitro cu ovocite donate este cuprins intre 4.500 si 5.000 de euro. Cehia are o medie de pret de 4.600 de euro. Polonia are o medie de 4.750 de euro, iar Ucraina in jur de 5.000 de euro. Exista o serie de programe care asigura chiar o rambursare a sumelor alocate, in caz de nereusita.

Sansele de reusita sunt un alt motiv pentru care cuplurile aleg aceste tari. Grecia are o rata de succes de 64%, Cehia de 57%, iar Ucraina de 60%.

Daca ai intrebari, Scrie-ne Acum

Suntem aici ca sa iti raspundem, mai ales ca discutam despre un subiect ce suporta mereu intrebari si curiozitati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *