Cea mai buna clinica pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate: cum faci alegerea si cat costa procedura

clinici ovocite donate in grecia

Daca ai fost diagnosticata cu o afectiune care nu iti permite sa obtii o sarcina pe cale naturala, printre care si o rezerva ovariana scazuta, poti apela la o procedura de fertilizare in vitro (FIV) cu ovocite donate. Vei ramane insarcinata si vei deveni mama cu ajutorul materialului genetic al altei femei. El va proveni de la o donatoare cu caracteristici fizice asemanatoare cu ale tale. Daca deja ai luat in calcul aceasta idee, cu siguranta cauti informatii despre clinici pentru FIV cu ovocite donate. Te vei intreba cum sa gasesti pe cea care iti ofera cele mai mari sanse de a deveni mama. Iti prezentam in continuarea acestui articol care sunt costurile si optiunile pe care le poti accesa atunci cand vrei sa apelezi la FIV cu ovocite donate.

In functie de optiunea ta, poti alege intre a face procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate intr-o clinica din Romania sau dintr-o alta tara cu traditie in reproducerea umana asistata medical.

Clinici pentru FIV cu ovocite donate in Romania, cu decontare de la stat

Daca alegi o clinica din Romania, principalul avantaj este acela ca in prezent poti beneficia de decontare partiala din partea statului. Mai exact, statul suporta costul procedurii de fertilizare in vitro, dar nu si al ovocitelor donate.

Cuplurile si femeile din Romania care au indicatie de FIV pot primi un ajutor financiar din partea statului, in limita de trei proceduri pe an. Poti beneficia de acest sprijin doar daca varsta ta este cuprinsa intre 20 si 45 de ani. Limita de varsta este stabilita la 45, respectiv pana la implinirea a 46 de ani.

FIV cu ovocite donate

Atentie insa ca din acesti bani sunt decontate doar cheltuielile necesare efectuarii procedurilor FIV. Ele nu includ si materialul genetic, in cazul in care ai nevoie de ovocite donate. Va trebui sa suporti costurile legate de achizitia ovocitelor donate de import.

In acest scop, clinica la care vei face procedura FIV iti va comanda un pachet de ovocite congelate. Ele provin din tari precum Grecia, Spania sau Cehia. Dezavantajul este ca atunci cand are loc decongelarea, nu toate ovocitele vor mai putea fi folosite. Din acest motiv, scad sansele de obtinere a unui embrion si, ulterior, a unei sarcini.

In Romania, donarea de ovocite – deci folosirea de ovocite poraspete pentru FIV – intra sub incidenta Legii transplantului. Procedura este una deosebit de greoaie. Ea se poate intinde chiar si pe durata a unui an intreg. Acest lucru este in dezavantajul unei femei trecute de o anumita varsta, care isi doreste sa obtina o sarcina cat mai repede. Poti afla mai multe despre procedurile legale din articolul FIV cu donatoare de ovocite, sub supravegherea Agentiei Nationale de Transplant.

Clinici pentru FIV cu ovocite donate: rate mai mari de succes, cu ovocite proaspete

Pentru ca nu trec prin procesul de congelare – decongelare, ovocitele proaspete pot conduce la o rata mai mare de succes, respectiv probabilitatea de obtinere a unei sarcini este mai ridicata.

Despre toate acestea, vorbeste si Dr. Chadi Muheidli, specialist in reproducere umana asistata medical al Dacia Medical Center.

In functie de situatia ta particulara si de sfatul medicului curant, o procedura FIV cu ovocite proaspete poate fi realizata mult mai usor in alte state europene. Printre astfel de tari se numara Cehia, Spania sau Grecia.

Grecia, tara cu traditie in donarea de ovocite

In Grecia, tara cu traditie in procedurile de reproducere umana asistata medical, legislatia este una bine pusa la punct in ceea ce priveste donarea de ovocite.

Clinicile noastre partenere din Grecia inregistreaza rate ridicate de succes in obtinerea sarcinilor cu ovocite donate. Mai mult, in Grecia, limita de varsta pana la care o femeie poate devenii mama printr-o procedura FIV este de 53 de ani. Despre restul conditiilor, poti afla mai multe din articolul Grecia, destinatia ideala pentru fertilizare in vitro ovocite donate si embrioni donati.

Si asta spre deosebire de Romania, unde, potrivit Programului social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii, varsta femeii care urmeaza procedura FIV este limitata la 45 de ani. Mai multe informatii despre Program poti afla aici.

Mai mult, imbunatatirile aduse legislatiei din Grecia face procedura de donare de ovocite una transparenta. Acum, donatoarele primesc o anumita suma de bani pentru un pachet de ovocite. Pana recent, intelegerea era una cu titlu voluntar. Partea financiara nu era reglementata, fiind la stadiul de intelegere neoficiala. Acest lucru confera mai multa siguranta femeii care apeleaza la FIV cu ovocite donate. Ea stie ca nu exista riscul ca donatoarea sa se razgandeasca sau sa nu mai poata beneficia de materialul genetic atunci cand ajunge la clinica din Grecia, pentru procedura efectiva.

Clinici ovocite donate: pregatirea pentru FIV incepe in tara

De precizat este faptul ca daca iei in calcul sa urmezi procedura FIV cu ovocite proaspete in Grecia, pregatirea ta va incepe din clinica din tara. Vei urma astfel tratamentul necesar pentru a te sincroniza cu donatoarea de ovocite, dar si pentru pregatirea organismului tau pentru FIV.

clinici ovocite donate in strainatate

Efortul merita din plin. Cifrele arata ca in clinicile noastre partenere din Grecia, care realizeaza si FIV cu ovocite praspete, respectiv Medimall si Institut of Life, rata de reusita in cazul pacientelor din Romania este de peste 80%. Si asta comparativ cu 35%, rata medie europeana de obtinere a unei sarcini in urma unei proceduri FIV.

Mai mult, la Medimall, exista un program prin care cuplul poate primi, in anumite conditii, banii inapoi in cazul in care procedura FIV nu reuseste. De retinut este faptul ca dincolo de pregatirea organismului tau in clinica din tara, ulterior, specialisti ai Dacia Medical Center (Bucuresti 0766 536 553) sau ai Ana Medical Center (Ploiesti –0733 550 055) te vor asista in Grecia pe toata perioada procedurii. Ei iti vor oferi sprijinul si informatiile de care ai nevoie.

Clinici ovocite donate: cum o gasesti pe cea mai buna

Gasirea si alegerea celei mai bune clinici de FIV, care sa vina in intampinarea nevoilor tale, poate fi un proces dificil. Inainte de toate, ai nevoie de cat mai multe informatii, pentru ca ulterior sa poti face selectia. Alegerea pe care o vei face trebuie sa fie una personala. Si asta chiar daca ai primit recomandari legate de o anumita clinica de FIV. Atentie insa ca daca o clinica iti promite obtinerea sarcinii din prima incercare, ia in calcul sa o scoti de pe lista de optiuni. Motivul? Niciun specialist in tehnici de reproducere umana asistata medical nu poate da o garantie de 100% pentru obtinerea sarcinii. Poti afla mai multe despre cum sa alegi clinica in care vei urma procedura din articolul Recomandari pentru clinica de FIV: cum faci cea mai buna alegere.

clinici ovocite tarife

Cand cuplurile cauta o clinica de fertilitate din afara tarii, se uita in special sa fie una cat mai apropiata. Pe langa ratele ridicate de obtinere a sarcinii, clinicile din Grecia prezinta avantajul proximitatii pentru cei care opteaza pentru FIV in tara elena. O componenta importanta sunt si recenziile legate de clinicile pe care le-ai trecut pe lista.

Clinici ovocite donate ce ofera experienta holistica

In final, probabil ca bugetul tau va fi cel care va decide alegerea clinicii si serviciile alese. Sunt clinici care pe langa procedura FIV ofera o intreaga experienta holistica. Acolo, poti beneficia de profesori de yoga, nutritionisti si programe de sustinere a sanatatii mintale, precum si de intalniri cu alte cupluri care se confrunta cu infertilitatea.

Bugetul tau trebuie sa plece de preturile de baza pentru tratament. Ia insa in calcul ca ar putea fi posibil sa ai nevoie de analize suplimentare, medicamente sau proceduri neprevazute. Totodata, ai putea avea nevoie sa iti prelungeasti sederea pentru procedura FIV. Noi, la Dacia Medical Center si Ana Medical Center, ne asiguram ca nu apar cheltuieli neprevazute atunci cand pacintele noastre aleg sa mearga in Grecia pentru FIV.

Costurile pentru proceduri

Atunci cand te informezi legat de costuri, vei putea folosi pentru comparatie, costurile pentru procedurile FIV cu ovocite proprii sau donate, afisate pe site-urile clinicilor din strainatate.

De asemenea, tot mai multe clinici ofera diferite tipuri de intelegeri. Iata cateva astfel de exemple incluse in pachetele de oferte:

  • un numar minim de ovocite donate, ce cuprind atat ovocite proaspete (de exemplu 6 ovocite proasptele) de la o donatoare, cat si ovocite congelate (de exemplu opt ovocite congelate) de la o alta donatoare;
  • obtinerea de minimum de embrioni (pentru ziua 3 sau ziua 5): de exemplu, o clinica poate garanta obtinerea a minimum 2 embrioni in stadiul de blastocist, respectiv in ziua 5.

Clinici ovocite donate cu pachete “all inclusive”

Sunt si clinici care ofera pachete “all inclusive”. In ele includ procedurile de stimulare, laborator si transfer de embrioni.

Mai mult, unele clinici merg pana acolo in a rambursa banii pentru FIV. Programele de rambursare a banilor constau in efectuarea a 2 pana la 4 cicluri FIV. O rambursare de pana la 100% poate fi oferita atunci cand rezultatul asteptat nu este atins. Obiectivul poate include o sarcina clinica sau o nastere vie. Accesul la aceste programe de rambursare si garantare FIV necesita anumite criterii de eligibilitate. Ele sunt convenite cu clinica de fertilizare si/sau de compania care ofera produsul financiar.

clinici ovocite donate costuri

Costurile FIV in strainatate variaza de la tara la tara. Este posibil sa gasesti diferente semnificative de cost intre clinici. Acest lucru poate face luarea deciziei si mai dificila. Unele tari din Europa, printre care si Grecia, au devenit destinatii foarte populara pentru pacientii din intreaga lume. Si asta mai ales din pentru cuplurile din SUA. Acolo, tarifele unei proceduri FIV merg pana la zeci de mii de dolari.

FIV cu ovocite donate

Pentru o procedura de FIV cu ovocite donate in alta tara, va trebui sa iei in calcul si disponibilitatea donatoarelor. Vei avea nevoie de ovocite provenite de la donatoare cu caracteristici fizice asemanatoare tie. Costurilor medii dinfera de la tara la tara.

Intervalul de cost mediu prezentate mai sus pentru FIV cu ovocite donate include o serie de servicii de baza. Ele ar putea cuprinde vizite, investigatii, ovocitele donate, recompensarea donatoarei, medicamente pentru donatoare, fertilizare si transfer de blastocist. Costurile nu includ transferurile de embrioni congelati si orice alte proceduri suplimentare.

Daca ai nevoie de mai multe informatii legate de FIV cu ovocite proprii sau donate si vrei sa discuti cu un specialist in infertilitate pentru a vedea care este cea mai buna solutie pentru tine, te poti adresa clinicilor Dacia Medical Center (Bucuresti 0766 536 553) sau ai Ana Medical Center (Ploiesti –0733 550 055).

sursa: fertilityroad.com; verywellfamily.com

3 Responses

  1. Cred că clinica BioTexCom este cea mai bună dintre toate! Pentru că am încercat de multe ori, în diferite clinici să rămân însărcinată cu servicii similare, dar nu a funcționat. Doar aici am reușit! Recomand!!!

    1. Buna ziua! Ne bucuram pentru reusita dumneavoastra. Fiecare clinica are procentul ei de reusita. Clinica din Grecia cu care colaboram noi are o sansa cumulata de reusita de 80%.

  2. Experiența noastră în clinica BioTexCom a fost placuta și neduroroasa. Totul a decurs aproape fără stres într-o atmosferă de susținere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =