Mama cu ovocite donate sau embrioni donati: cat costa sa iti indeplinesti visul

costuri pentru ovocite donate in romania

Daca ai fost diagnosticata cu o problema de fertilitate care nu iti permite sa obtii o sarcina cu material genetic propriu, dar iti doresti sa devii mama, exista solutii de tratament. Poti apela la fertilizare in vitro cu ovocite proaspete, congelate sau embriotransfer. Nu toate procedurile sunt posibile in Romania. In tara, cel mai la indemana este fertilizarea in vitro (FIV) cu ovocite congelate. In plus, poti beneficia si de decontare de la stat. Iti poti depune dosarul de decontare prin programul guvernamental pentru cresterea natalitatii. Vei avea insa de suportat costuri pentru achizitia de ovocite donate, comparativ cu decontarea integrala a unei proceduri FIV obisnuite. Vorbim despre ele in continuarea acestui articol.

Costuri pentru ovocite donate: proaspete sau congelate

In situatia in care rezerva ta ovariana nu iti permite o procedura FIV cu ovocite proprii, poti opta pentru ovocite donate in Romania.. Ele pot fi proaspete – daca provin de la donator cunoscut – sau congelate, din import. Daca vrei sa optezi pentru ovocite proaspete, principala piedica pe care ai putea sa o intampini ar putea fi gasirea unei donatoare.

In cazul in care ai convins totusi o persoana sa iti doneze ovocite va fi nevoie sa perfectati intelegerea la notar. Ulterior, urmeaza o procedura birocratica care implica acordul Agentiei Nationale pentru Transplant. In lipsa acestui acord, procedura de FIV cu ovocite proaspete nu este posibila. Toate acestea necesita o perioada destul de lunga de timp, care poate depasi un an. In functie de varsta la care te afli, aceasta perioada de timp ar putea sa nu fie in favoarea ta cand vine vorba despre problemele care vin la o sarcina obtinuta dupa 40 de ani.

In functie de situatia ta particulara, ai putea lua in calcul o sarcina obtinuta cu ovocite congelate. Ele provin din import, din Grecia, Spania sau Cehia. Ovocitele sunt recoltate de la donatoare tinere, sanatoase, testate medical. Totodata, de precizat este faptul ca ovocitele congelate provin de la mame cu anumite caracteristici, astfel incat tu sa le poti alege pe cele cat mai apropiate de fizicul tau.

Costuri pentru ovocite donate proaspete si embrioni proaspeti/congelati in Grecia

Daca totusi iti doresti ca ovocitele tale sa fie unele proaspete, dar nu gasesti o donatoare in tara, te putem ajuta cu FIV in Grecia. Acolo, datorita unei legislatii bine puse la punct, procedura este una simpla. De asemenea, este lipsita de birocratie, astfel ca dureaza putin. Chiar si asa, este nevoie de pregatirea organismului tau. De retinut este ca pregatirea ta din punct de vedere medical incepe in clinica din tara. Despre procedura prin care vei trece, poti afla mai multe din articolul Etape legale pentru FIV cu ovocite donate sau embrioni donati: prin ce trece un cuplu sau o mama singura.

costuri pentru ovocite donate si embrioni donati in grecia

Dincolo de procedura in sine, trebuie sa iei in calcul si costurile pe care fiecare dintre tratamentele FIV le genereaza. Cantareste-le cu atentie si pune in balanta avantajele si dezavantajele fiecareia dintre proceduri. Iata la ce ar trebui sa te astepti, dar si care sunt sumele de care ar trebui sa dispui, in functie de optiunea ta de tratament.

Cat costa FIV cu ovocite donate in Romania

In Romania, preturile pentru FIV cu ovocite donate difera semnificativ daca acestea sunt proaspete sau congelate. In cazul in care te afli in situatia fericita in care ai gasit o donatoare, costurile vor fi cele aplicate pentru o procedura FIV obisnuita. Ai nevoie de bani in plus pentru medicatia necesara pentru stimularea donatoarei. Sumele pentru tratamentul de stimulare pot varia de la caz la caz. Poti vedea aici tarifele pentru o procedura FIV.

De asemenea, consulta aici cat costa o procedura de fertilizare cu ovocite proaspete in Romania. In acesti bani sunt incluse si costurile generate de pregatirea endometrului tau, pentru sarcina.

Poate ca acest pret ti se poate parea unul accesibil atunci cand nu exista alta modalitate de a deveni mama. Partea dificila vine insa din procedurile birocratice atunci cand optezi pentru FIV cu ovocite proaspete in Romania.

Presupunand ca ai gasit donatoarea si ati intocmit toate formalitatile notariale, vei avea nevoie de acordul Agentiei Nationale de Transplant (ANT). La noi, procedura functioneaza dupa Legea transplantului. Pentru ca ANT sa iti dea acordul pentru dosarul tau, este nevoie de reuniunea unei comisii speciale, ceea ce se intampla la o data stabilita aleatoriu. Din acest motiv, procesul este unul de durata, care se intinde pe luni de zile. Nu vei mai avea control asupra planificarii tratamentului si implicit a sarcinii. Despre toate acestea, poti afla mai multe din articolul FIV cu donatoare de ovocite, sub supravegherea Agentiei Nationale de Transplant.

Preturi pentru ovocite donate in Romania

In cazul in care vrei sa urmezi tratamentul mult mai repede, si, eventual, sa obtii sarcina intr-o perioada de maximum trei luni, ovocitele congelate sunt o solutie mai buna. Vei scapa astfel de toata procedura birocratica. Va trebui sa te pregatesti insa pentru un efort financiar mai mare. Si asta in ciuda faptului ca si pentru aceasta metoda de tratament, respectiv FIV cu ovocite congelate, poti aplica pentru decontare de la stat, prin Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii. Sprijinul financiar de la stat prevede doar decontarea procedurii medicale pentru FIV, nu si achizitia materialului genetic, implicit a ovocitelor. Afla mai multe despre conditii aici.

cat costa fiv cu ovocite donate in romania

Astfel, pentru fiecare ovocit congelat va trebui sa platesti cateva sute de euro. La aceasta se adauga costul de transport in conditii speciale, pe care ti-l va comunica medicul in urma discutiilor legate de FIV cu ovocite donate.

Daca te intrebi insa cate ovocite ar trebui sa contina pachetul comandat astfel incat tu sa ai sanse cat mai mari de a obtine o sarcina, raspunsul nu este unul singur. Se recomanda sa se achizitioneze toate ovocitele de calitate, rezultate in urma unei proceduri de stimulare a donatoarei. Nu le vei folosi pe toate in procedura ta FIV. Recomandarea vine mai mult ca o masura de siguranta pentru cazurile in care nu obtii sarcina din prima. Ulterior, cand vei vrea sa urmezi o alta procedura de fertilizare, vei avea la dispozitie ovocitele congelate achizitionate anterior. Nu vei mai fi nevoita sa apelezi la un alt pachet, eventual de la o alta donatoare care sa fie compatibila fizic cu tine. De asemenea, nu va mai trebui nici sa suporti, din nou, cheltuielile legate de transportul altor ovocite.

Costuri pentru ovocite donate in Grecia

In cazul in care iti doresti sa mergi in Grecia pentru o procedura FIV cu ovocite donate, trebuie sa stii ca preturile sunt asemanatoare cu cele practicate in Romania. In schimb, in clinicile din Grecia ai insa si posibilitatea de a opta pentru embrioni donati. Fiind vorba despre embrioni gata formati, sansele de obtinere a sarcinii sunt ceva mai mari. Si asta pentru ca materialul genetic provine de la cupluri care au urmat procedura FIV si au obtinut o sarcina.

Ei aleg sa ajute si alte cupluri, donand restul embrionilor rezultati in urma FIV. Pot fi astfel folositi de cupluri cu material genetic ce nu le permite obtinerea sarcinii. Daca iei in calcul aceasta varianta, atunci trebuie sa stii ca o procedura FIV cu embrioni donati poate costa, in Grecia, putin pentru tariful unei proceduri FIV cu ovocite donate. Dezavantajul este ca nu vei mai putea sa aplici pentru sprijinul financiar oferit in tara.

Costuri pentru ovocite donate si decontarea de la stat

Prin Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii, statul acorda un sprijin financiar, despre care poti afla mai multe de aici.

Banii pot fi accesati de cuplurile si femeile singure, care au un diagnostic de infertilitate. Suma este destinata sa acopere o procedura FIV. Pentru 2024, programul prevede decontarea a 10.000 de proceduri.

costuri pentru ovocite donate proaspete

Isi pot depune dosarul pentru decontare femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani. Legislatia prevede ca se deconteaza doar procedurile FIV realizate intr-o unitate sanitara autorizata, aflata pe teritoriul Romaniei. Vezi mai multe in Programul National de Fertilizare In Vitro.

35%, sansele de reusita a unei proceduri FIV

Sprijinul financiar poate fi oferit unui cuplu sau unei femei singure pentru maximum trei proceduri pe an.

Si asta in conditiile in care, in medie, sansele de reusita ale unui proceduri de FIV sunt de 35%. Concret, acest lucru inseamna ca 1 procedura din 3 se incheie cu o sarcina. In functie de particularitatile fiecarui cuplu, procentul poate fi unul mai mic sau mai mare.

Indiferent de optiunea ta, decizia o vei lua impreuna cu medicul specialist in tratamentul infertilitatii cuplului si in reproducere umana asistata medical. El iti va prezenta cele mai bune optiuni, astfel incat sansele de obtinere a sarcinii sa fie unele maxime.

Noi, la Ana Medical Center (Ploiesti – 0733 550 055) si Dacia Medical Center (Bucuresti – 0766 536 553), iti punem la dispozitie toate variantele amintite mai sus. Ne vom ocupa inclusiv de pregatirea ta si asistenta in toate etapele de tratament, daca optezi pentru FIV cu ovocite donate sau embrioni donati in Grecia. Impreuna cu colaboratorii nostri din tara elena am ajutat multe cupluri infertile sa devina parinti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − eight =