Fertilizare in vitro in Grecia: de ce sa faci din destinatia de vacanta o destinatie pentru fertilizare in vitro

fertilizare in vitro in grecia


Dincolo de destinatiile de vacanta cu plaje si insule uimitoare, Grecia este una dintre tarile cu traditie si in reproducerea umana asistata medical. Specialisti cu experienta pot transforma in realitate visul de a deveni parinti. Acest lucru este facilitat si de una dintre cele mai bune legislatii din lume. Ea reglementeaza de la tratamente de fertilizare in vitro simple, pana la procedura de mama surogat, ca procedura exceptionala de a obtine sarcina. Vorbim in acest articol atat despre avantajele de a face fertilizare in vitro in Grecia, cat si despre motivele pentru care ai putea sa alegi o alta destinatie.

Daca te confrunti cu o problema de infertilitate care necesita o procedura FIV, specialistii din clinici cu experienta din Grecia te pot ajuta sa iti indeplinesti visul de a deveni mama. Mai mult, spre deosebire de alte femei din Europa, SUA, Canada si chiar Australia, care apeleaza la fertilizare in vitro in Grecia, Romania are si avantajul proximitatii. Intoarcerea in tara se face intr-un timp mai scurt, uneori in aceeasi zi. Acest fapt implica riscuri mai scazute pentru pacienta.

In plus, cel mai important lucru este ca fertilizarea in vitro in Grecia are costuri reduse comparativ cu tarifele practicate in alte state europene.

Fertilizare in vitro in Grecia: de la tratamente simple, la mama surogat

Procedurile sunt foarte bine reglementate si variaza de la tratamente simple, pana la cel de mama surogat. In plus, tehnologiile de reproducere umana asistata medical din Grecia sunt printre cele mai avansate din intreaga lume. Pe scurt, legislatia din Grecia permite:

  • donarea voluntara si anonima de ovocite;
  • transferul a mai mult de un embrion, in functie de caz, cu argumente solide;
  • congelarea spermei, ovulelor si embrionilor pentru a fi donate, daca exista aceasta dorinta;
  • maternitate surogat.
FIV cu ovocite donate grecia

In prezent, limita de varsta la care unei femei i se permite sa efectueze un tratament FIV este de 52 de ani*. Si asta in timp ce in alte tari, precum Marea Britanie sau SUA, limitele de varsta sunt 42, respectiv 40 de ani.

*limita de 52 de ani este una temporara, reglementata in contextul pandemiei de coronavirus si este valabila, la momentul redactarii acestui articol pana la finalul anului 2022. Pentru detalii cu privire la aceasta reglementare, poti sa ne lasi un mesaj aici.

Toate cele de mai sus fac din Grecia o destinatie internationala de top pentru servicii de medicina reproductiva de inalta calitate.

Fertilizare in vitro in Grecia: pregatirea pentru tratament

Pregatirea pentru tratamentul de fertilizare in vitro in Grecia incepe inca din clinica din Romania care faciliteaza procedura FIV. Printre cele mai solicitate proceduri sunt FIV cu ovocite donate si FIV cu embrioni donati. Vorbim in continuare despre fiecare dintre ele.

FIV cu ovocite donate

Procedura medicala de FIV cu ovocite donate consta in fertilizarea in laborator a unui ovocit de la o donatoare cu sperma partenerului. Rezulta astfel embrionul care va fi transferat in uter, cu scopul de a se obtine sarcina. Mai multe detalii despre procedura poti afla din articolul FIV cu ovocite donate: care sunt sansele de reusita, le ce trebuie sa te astepti inainte de procedura .

Spre deosebire de Grecia, unde lucrurile sunt bine puse la punct, legislatia din Romania duce la o procedura birocratica de durata. Acest lucru face ca cei mai multi dintre medicii din tara noastra sa aleaga sa colaboreze cu o serie de clinici cu renume din Republica Elena. Pe langa o legislatie clara si traditia in FIV cu donator, un avantaj este si ca nu exista liste de asteptare pentru cei care vor sa apeleze la FIV cu ovocite donate.

proceduri fertilizare in vitro grecia

Numarul mare de donatori din Grecia se datoreaza si legislatiei progresiste privind anonimatul in cazul donarii de ovule si sperma. O legislatie bine pusa la punct face intregul proces mult mai rapid.

Fertilizare in vitro in Grecia: analize pentru donator

De asemenea, legea elena prevede efectuarea anumitor teste de sange pentru boli infectioase inca de dinainte ca donatorul sa urmeze intregul proces. Analizele efectuate sunt pentru:

  • hepatita B si C;
  • HIV;
  • sifilis.

Specialistii atentioneaza insa ca majoritatea clinicilor din Grecia efectueaza teste suplimentare, recomandate de Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie (ESHRE) si Societatea Americana de Medicina Reproductiva (ASRM). Printre aceste teste, se numara analiza structurii cromozomiale a celulelor (cariotiparea) si testarea chlamydia.

Fertilizare in vitro in Grecia: acces la informatii despre donatoarele de ovocite

In momentul in care apeleaza la FIV cu ovocite donate, viitorii parinti au acces la informatii despre donatoare, referitoare la:

  • inaltime;
  • greutate;
  • culoarea parului;
  • culoarea ochilor;
  • nuanta pielii;
  • grupa sanguina;
  • educatie.

Niciodata nu se raspunde pozitiv cu privire la revelarea identitatii persoanei care a donat fara sa existe argumente solide. Unul dintre ele vizeaza probleme de sanatate ale copilului nascut ce pot fi solutionate cu ajutorul rudelor de sange. Genetic, copilul obtinut prin donare de ovocite este copilul donatoarei si al partenerului. Explicam in ADN-ul unui bebelus obtinut cu ovocite donate sau embrioni donati: cine sunt parintii lui .

Fertilizare in vitro in Grecia cu embrioni donati

Si fertilizarea in vitro cu embrioni donati se numara printre procedurile cautate in randul celor care merg in clinicile din Grecia pentru FIV. O lista cu exemple de clinici partenere, cu traditie, din Republica Elena poate fi consultata aici.

Potrivit legislatiei din Grecia, un cuplu isi poate dona anonim surplusul de embrioni congelati. Exista insa clinici FIV care apeleaza exclusiv la donarea de ovule proaspete si sperma. Acest tip de procedura poarta numele de „donare dubla”.

Potrivit specialistilor, rata de succes a „donarii duble” este mai ridicata. Si asta pentru ca ovulul si sperma provin de la donatori tineri, fara antecedente de infertilitate. De asemenea, gametii si embrionii inghetati pot fi conservati pana la 10 ani.

Fertilizare in vitro in Grecia: screeningul preliminar, realizat in tara

Concret, pacienta care urmeaza sa fie supusa procedurii participa la un screening preliminar. Acesta consta intr-o verificare a istoricului medical, in special cel ginecologic, si o ecografie transvaginala. Acest screening se realizeaza in clinica partenera din Romania. In paralel, clinica din Grecia solicita toate documentele de consens necesare si o serie de documente legale.

FIV cu embrioni donati grecia

Tot acum, se recomanda ca pacienta sa trimita poze cu ea pentru a selecta o donatoare care sa pastreze trasaturile primitoarei. Astfel, avem o probabilitate crescuta ca viitorul bebelus sa ii semene mamei-receptor. Se poate stabili si perioada in care se prefera sa se faca procedura efectiva.

Tratamentul pentru pregatirea uterului si endometrului, realizat in Romania

Tot in cadrul procedurilor efectuate in clinica din tara este aplicat un tratament menit sa pregateasca uterul si endometrul pacientei pentru embriotransfer. Mai multe informatii in legatura cu acest tratament pot fi aflate din articolul Cum se realizeaza pregatirea endometrului pentru embriotransfer astfel incat sa se creasca sansele. Tratamentul incepe cu doua saptamani inainte de embriotransfer.

In ceea ce priveste perioada de timp necesara a fi petrecuta in Grecia pentru procedura, medicii precizeaza ca este nevoie de o prima vizita a partenerului pentru proba de sperma (daca vorbim despre IV cu ovocite donate) si o a doua vizita pentru embriotransfer (care poate fi singura pentru FIV cu embrioni donati). Te poti intoarce in Romania in aceeasi zi cu embriotransferul, nu ai nevoie de odihna sau de un regim special de calatorie.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre toate acestea si sa apelezi la o procedura de fertilizare in vitro in Grecia, te poti adresa unui specialist al Ana Medical Center (0733550055) sau Dacia Medical Center (0766536553). Cele doua clinici colaboreaza cu institutii medicale de renume din Grecia si te pot indruma catre cei mai buni experti. Despre costuri, aici.

sursa:medipass.site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 5 =