FIV cu embrioni donati in Romania: in ce conditii poti avea acces la procedura

FIV cu embrioni donati in Romania

Fertilizarea in vitro cu embrioni donati este o solutie propusa in situatia in care ne confruntam cu o infertilitate masculina simultan cu imposibilitatea de a folosi ovocite proprii. Totusi, femeia poate sustine o sarcina, chiar daca aceasta nu poarta amprenta genetica a ei si a partenerului. In plus, are o larga adresabilitate in randul femeilor singure a caror rezerva ovariana nu mai poate fi folosita. In ce conditii poti accesa un program FIV cu embrioni donati in Romania, explicam in acest articol.

Pregatirea pentru FIV cu embrioni donati in Romania

Diagnosticarea cuplului infertil se poate realiza cu rezultate excelente in Romania. Medicii au o pregatire similara celor din Europa. In plus, tehnicile si tehnologiile disponibile la noi in tara sunt identice cu cele din lumea occidentala.

Prin urmare, daca un cuplu ori o femeie singura are ca indicatie procedura de fertilizare in vitro cu embrioni donati, atunci aceasta poate fi pusa cu certitudine in Romania. In general, discutam despre cupluri in care femeia fie are o insuficienta ovariana prematura destul de severa, despre care am scris si in Insuficienta ovariana prematura, cum raman insarcinata cu o rezerva ovariana redusa, fie vorbim despre femei trecute de 40 de ani. In aceasta ultima situatie, rezerva proprie este imposibil de folosit, atat sub aspectul cantitatii, cat si sub cel al calitatii. Acestor situatii li se asociaza fie lipsa partenerului, fie o infertilitate masculina care face ca materialul genetic sa nu poata fi folosit.

FIV femeie singura

Odata stabilita solutia de FIV cu embrioni donati in Romania, pasul urmator este sa identificam modalitatea de a realiza procedura. Un lucru este cert: ea nu este acceptata de legislatia din Romania in acest moment.

Cum poti face FIV cu embrioni donati in Romania

In Romania, poti parcurge doar etapa de pregatire de dinaintea procedurii. Legea nu permite donarea de embrioni in nicio conditie, nici in etape de donare de celule pentru obtinere, nici prin donarea dupa obtinere, daca un cuplu doreste acest lucru.

Prin urmare, trebuie sa iti alegi un medic sau un centru medical care colaboreaza cu o unitate din strainatate, in tari in care exista reglementari clare in ceea ce priveste donarea de embrioni. In topul celor mai cautate tari din Europa pentru FIV cu embrioni donati se afla Ucraina, Grecia si Cehia.

La fel ca in cazul fertilizarii in vitro cu ovocite donate, tratamentul pe care il vei incepe in Romania este pentru pregatirea endomentrului, despre care am scris in Cum se realizeaza pregatirea endometrului pentru embriotransfer astfel incat sa se creasca sansele.

In strainatate, Grecia, de exemplu, va avea loc embriotransferul. In cazul fertilizarii in vitro cu embrioni donati, lucrurile sunt mai simple. Nu mai este nevoie de deplasarea partenerului pentru proba de sperma, asa cum se intampla in cazul procedurii cu ovocite donate.

Donatorii trec printr-o serie de analize si teste pentru a nu exista pericolul unor boli genetice sau de alta natura. Citeste detalii despre screeningul medical aici. Donatorii vor fi alesi in functie de caracteristicile viitorilor parinti, iar copilul va avea din trasaturile fizice ale mamei si tatalui.

De ce sa optezi pentru FIV cu embrioni donati

Sansele de reusita pentru o procedura de FIV cu embrioni donati sunt foarte mari. Studiile arata ca in jur de 37% din transferurile de embrioni donati duc la nastere din prima incercare. In acelasi timp, un aspect care nu trebuie neglijat este numarul embrionilor transferati, sansele de sarcina gemelara fiind de 44%.

sarcina femeie singura

In cazul unei sarcini gemelare sau multiple pot aparea riscuri, atat la mama, cat si la copil. Nasterea prematura sau greutatea mica la nastere sunt principalele riscuri aparute in acest caz.

Chiar daca unii considera ferrilizarea in vitro cu embrioni donati, un act de adoptie, tu vei putea trai sentimentul unic de a da viata copilului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =