Ovocite donate in Grecia: cum alegi clinica potrivita nevoilor tale

ovocite donate cu succes

Daca ai primit ca indicatie terapeutica fertilizare in vitro cu ovocite donate, probabil ca acum te documentezi cu privire la optiunile pe care le ai la indemana in Romania, dar si in strainatate. Fie ca alegi sa faci procedura de FIV cu ovocite donate in Grecia sau in alta tara, cu siguranta vrei sa gasesti unitatea medicala potrivita nevoilor tale. Iti explicam acum la ce trebuie sa fiti atenti si cum sa faceti cea mai buna alegere.

Cele mai cautate destinatii pentru FIV cu ovocite donate, in cazul pacientilor din tara noastra, sunt Cehia, Grecia, Ucraina si, uneori, Spania, datorita numarului mare de cetateni romani care locuiesc ori au rude in aceasta tara. Ca sa iti fie mai usor sa decizi, trebuie sa iei in calcul cateva criterii esentiale. De respectarea lor depinde succesul procedurii, implicit probabilitatea ca tu sa ai un copil.

Medicina bazata pe noi tehnologii, cu specialisti de renume in domeniu

Majoritatea unitatilor FIV grecesti sunt private si foarte competitive. Facilitatile moderne si echipamentele stiintifice si medicale de ultima generatie sunt primele investitii care se fac astfel incat sa poata fi atinse rate ridicate de succes, despre care poti citi si in Rata cumulata de succes de 80%: la cate incercari.

ovocite donate in grecia

Siguranta este primordiala si legile stricte asigura ca tratamentele efectuate sunt sigure pentru pacient si pentru orice copil conceput. In plus, in Grecia a fost introdusa o noua lege privind transferul de embrioni. Aceasta lege a impus numarul maxim de embrioni care pot fi transferati in functie de circumstante specifice. Prin implementarea acestei legi, se spera ca aceasta sa limiteze numarul sarcinilor multiple si, prin urmare, problemele asociate acestora.

Screening medical inainte de procedura cu ovocite donate in Grecia

Asigura-te ca ovulele pe care le vei primi pentru fertilizare provin de la o donatoare care a trecut cu brio de toate testele medicale. In prima faza, inainte de donare, aceasta trece printr-un screening medical. Acesta presupune un test hormonal in a treia zi de menstruatie, o ecografie transvaginala si recoltarea unor probe de sange pentru testarea impotriva unor boli cu transmitere sexuala, HIV, hepatita si a consumului de droguri/nicotina. Acest pachet minim se face doar in cazul in care alegi sa urmezi o procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate in Grecia, ci in toate tarile unde este legalizata procedura. Difera doar complexitatea screeningului.

Clinicile cu care noi colaboram realizeaza un screening medical extins, ceea ce inseamna ca donatoarea trece si printr-o serie de teste genetice menite sa calculeze diferite riscuri, daca trece cu brio peste testele initiale.

FIV cu ovocite donate grecia

Persoanele care fumeaza pot dona ovule doar daca au renuntat la fumat in urma cu cel putin trei luni inainte. De asemenea, donatoarea trebuie sa treaca si un test psihologic complex, care dureaza in jur de 4 ore.

Screeningul genetic in Grecia

Daca rezultatele primelor testari sunt favorabile, urmatorul pas este screeningul genetic. Este foarte important ca donatoarea sa faca si teste care depisteaza predispozitia pentru boli genetice si afectiuni. Acestea ar fi cancer, boli autoimune, alergii, probleme cardiovasculare sau oftalmologice.

clinici ovocite donate

Un studiu releva faptul ca 11% dintre donatoare nu sunt eligibile pentru aceasta procedura din cauza istoricului genetic ori a rezultatelor testelor genetice. In 7% dintre cazuri au fost identificate mutatii ale fibrozei chistice, iar in 3,5%, un cariotip anormal.

Medicamentele de stimulare, testele de sange si alte investigatii sunt toate la un cost mult mai mic in Grecia decat in alte tari cu standarde de tratament medical comparabile. Acest fapt face ca procedurile sa aiba printre cele mai mici costuri din Europa.

Caracterul anonim al donarii

Inainte de donare, intre donator si clinica se incheie un contract prin care cele doua parti isi dau acordul reciproc pentru diferite aspecte legal. Asigura-te ca se stipuleaza si caracterul anonim. Astfel, nici cuplul care primeste ovocite donate in Grecia nu va sti cine este donatorul, nici donatorul nu va sti cine a primit ovocitele.

Bineinteles, in cazurile medicale grave se pot face exceptii, in conditiile in care donatorul poate contribui la starea de sanatate a copilului. De exemplu, un astfel de contract se regaseste in majoritatea clinicilor din Grecia. De ce este Grecia o buna alegere, am scris in Grecia, destinatia ideala pentru fertilizare in vitro ovocite donate si embrioni donati.

Colaborarea cu medici romani si proximitatea

Este mult mai simplu pentru viitorii parinti daca medicii tin legatura intre ei pe durata intregului proces. Astfel, nu trebuie sa iti bati capul cu protocoale si poti sa te bucuri fara probleme de intreaga experienta.

sarcina cu ovocite donate

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi este distanta intre Romania si tara de destinatie. Cu cat este mai aproape, cu atat mai bine pentru tine si pentru reusita procedurii. Stresul cauzat de zborurile lungi si orele petrecute prin aeroport nu fac bine in sarcina. In plus, biletele de avion sunt mult mai ieftine pe distante scurte.

Nu te grabi sa iei o decizie pe loc, ci ia-ti timp si gandeste-te la toate aceste aspecte. Pune-le in balanta si alege ce e mai bine pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 8 =