Clinici fertilizare in Romania, salvarea cuplurilor infertile

clinici fertilizare in romania

Cuplurile care se confrunta cu probleme de fertilitate, dar care nu renunta la dorinta de a deveni parinti, isi pot indeplini acest vis cu ajutorul tehnicilor de reproducere umana asistata. In prezent, exista numeroase clinici de fertilizare in Romania. Ele pun la dispozitie diferite tipuri de proceduri si de solutii, de la cele mai simple la cele mai complexe, in limitele legii de la noi. Indiferent care ar fi cauza infertilitatii, cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro poti obtine sarcina mult dorita. Despre clinici de fertilizare in Romania si despre tipurile de proceduri disponibile vom vorbi in acest material.

Fertilizarea in vitro, tipuri de proceduri

Fertilizarea in vitro este o procedura de reproducere umana asistata, aparent complicata, ce dureaza cateva saptamani, in jur de 4-6. Sigur, daca analizele initiale indica un status favorabil pentru continuarea procedurii.

Procedurile de fertilizare in vitro sunt de mai multe tipuri:

  • Cu ovocite si sperma proprii. La acest tip de procedura se poate merge pe varianta clasica, unde ovocitele recoltate si spermatozoizii cu motilitate buna sunt fertilizati in laborator pentru a obtine sarcina.
  • Daca vorbim despre o patologie masculina severa, putem opta pentru ICSI, mai exact intracytoplasmatic sperm injection, unde embriologul injecteaza spermatozoizii in ovule.
ce este fertilizarea in vitro
  • FIV cu ovocite donate. Acest tip de procedura este des intalnit in randul femeilor de peste 40 de ani sau a caror rezerva ovariana este la sfarsit. Procedura presupune fertilizarea lichidului seminal al partenerului cu ovocite primite de la o alta femeie, numita donatoare. Diferenta intre cele doua tipuri de proceduri consta in pregatire. La FIV cu ovocite donate, femeia care va deveni mama nu trece prin tratamentul de stimulare ovariana. Donatoarea este cea care va trece prin aceasta etapa. Mama purtatoare va avea nevoie doar de o pregatire a uterului pentru a sustine sarcina, despre care am discutat mai multe in Cum se realizeaza pregatirea endometrului pentru embriotransfer astfel incat sa se creasca sansele. Procedura poate fi realizata cu ovocite congelate sau proaspete. Pentru aceasta din urma situatie, Romania permite doar FIV cu donator cunoscut, printr-o procedura care depinde de aprobarea Agentiei Nationale de Transplant.
  • Fertilizare in vitro cu embrioni donati. Procedura este interzisa in Romania, ceea ce face ca un cuplu cu probleme de fertilitate atat masculine, cat si feminine, sa se adreseze clinicilor din strainatate, asa cum este si Medimall Atena.

Clinici fertilizare in vitro in Romania

In prezent, exista o multime de clinici de fertilizare in vitro in Romania. Cuplurile care au nevoie de ajutor pentru a obtine sarcina pot alege clinica potrivita in functie de nevoile lor. Cum alegi cea mai buna clinica pentru tine, am scris aici.

Inainte sa alegi clinica in care vei face fertilizarea in vitro trebuie sa stii cateva informatii esentiale. De mentionat ar fi aspectele legislative daca vorbim despre alte proceduri in afara de cea clasica, cu sperma si ovocite proprii.

clinici fertilizare in vitro

In ceea ce priveste procedurile de fertilizare in vitro cu ovocite donate, trebuie sa stii ca multe clinici de profil din Romania aleg sa faca aceasta procedura in afara tarii. Garantia unui donator anonim si a folosirii de ovocite proaspete pentru procedura sunt cele mai puternice argumente. In general, in tarile cu traditie, cum ar fi Grecia, denumita taramul fertilitatii in presa internationala. Nu exista liste de asteptare si rata cumulata de succes este extrem de mare.

Fertilizare in vitro cu ovocite si embrioni donati

Specialistii nostri au ales sa efectueze procedurile de fertilizare in vitro cu ovocite donate si embrioni donati, dar si procedura cu mama surogat, in clinica Medimall din Atena.

fertilizare in vitro in grecia

Din informatiile publice la care avem acces, in Romania exista aproximativ 22 de unitati medicale acreditate pentru procedurile de fertilizare. Daca ai nevoie de o procedura clasica, cu ovocite si sperma proprii, lucrurile sunt simple. O poti face in oricare din clinicile de specialitate din tara.

Inainte sa alegi clinica, trebuie sa te interesezi daca tipul de procedura de care ai nevoie este permis in Romania sau poate fi efectuat in clinica respectiva. In plus, este esential sa stii daca specialistul ales de tine poate facilita decontarea procedurilor din fonduri de la stat sau din cele oferite de administratiile locale, despre care poti citi mai multe in materialul Limite AMH in programele de decontare, de ce sunt necesare.

Rata de succes in clinici de fertilizare in vitro in Romania

Un alt criteriu important atunci cand vorbim despre clinici de fertilizare in Romania este rata de succes. Sansele depind de mai multi factori, insa in mod special de varsta femeii. Cu cat femeia este mai tanara, cu atat sunt si sansele mai mari.

Sansele cresc si in functie de tipul de procedura ales. De exemplu, pentru ovocite donate, sansele de reusita sunt mai mari. Acest lucru se datoreaza ovocitelor recoltate de la femei tinere, care au dat nastere cel putin unui copil sanatos, sunt femei intre 18 si 35 de ani, cu un screening medical complex.

Sursa: Medimall Atena

La nivel european, sansele de reusita ale procedurilor de fertilizare cu sperma si ovocite proprii ajung la 33 – 35%. De aceleasi sanse de succes se bucura si medicii nostri. Daca vorbim despre rata cumulata de succes a procedurilor de fertilizare in vitro cu ovocite donate, aceasta depaseste 80% din motive enuntate mai sus.

Ai nevoie de indrumarea noastra in alegerea celei mai bune clinici de fertilizare pentru tine? Nu ezita sa ne contactezi! Specialistii nostri iti sunt alaturi la fiecare pas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 10 =